Home EKONOMİ HAYMANALILARIN KONUKLARI GAZETECİLER OLDU…

HAYMANALILARIN KONUKLARI GAZETECİLER OLDU…

- Guncellenme Tarihi: 22 Ağustos 2016 16:20
3 min read
HAYMANALILARIN KONUKLARI GAZETECİLER OLDU… için yorumlar kapalı
0

Mudanya’da yaşayan Ankara Haymanalılar bir arya gelerek sosyal yaşam ve kültürlerini yaşatmak amacıyla kurdukları dernek çatısı altında her hafta Pazar günü yaptıkları toplantılarında gazetecileri ağırladılar.

Mudanya’da 1970 yılından beri ikame etmekte olan Ankara Haymanalılar. yeni yetişen nesillerine örf, adet ve geleneklerini aktarabilmek amacıyla kurdukları derneklerini yaşatabilmek ve canlı tutabilmek amacıyla her hafta Pazar sabahı kahvaltıda bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapıyorlar.

Haymanalılar haftalık toplantılarına kamu kurum ve kuruluşlarından, siyasetten, Sivil Toplum Kuruluşu ve esnaflardan konuklar davet ederek kendileriyle görüş alışverişinde bulunuyorlar. Derneğin bu haftaki konukları Mudanya’nın yerel basın temsilcileri oldu. Gazetecilerle birlikte kahvaltı yapan dernek yönetimi ve üyeleri ile birlikte bir süre sohbet eden Başkan Sezer Aktaş, gazetecilerden çevredeki bazı olumsuzluklardan bahsederek yardım istedi.

Mudanya Hasanbey Mahallesi Harmanlar sokaktaki dernek lokallerini bulunduğu  alanda bulunan devasa yapıdaki trafonun çevreyi görsel ve çevresel olarak etkilediğini söyleyerek bu yapının bu alandan kaldırılmasını yada amacına uygun bir şekilde küçültülmesini istedi. Çevresindeki 5 katlı binalardan daha yüksek olan bu trafonun hava sirkülasyonunu önleyerek çevre kirliliğine neden olduğundan mahalleli çare için imza topluyor.

Mahallede bulunan yel değirmeni parkındaki eksikliklere değinen Aktaş, ‘her şeyiyle mükemmel bir yaşam alanı olan parkımızda ne yazık ki bir tuvalet yok, ve bu parkı amacı dışında kullananlara engel olunması amacıyla parkımıza bir Mobese kamerası konularak kontrol altına alınmasını istiyoruz’ dedi.

HAYMANA 2

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…