Home EKONOMİ Mustafa Işık: “Hizmetteki önceliğimiz bütçe tasarrufu..”

Mustafa Işık: “Hizmetteki önceliğimiz bütçe tasarrufu..”

- Guncellenme Tarihi: 19 Ağustos 2016 18:04
5 min read
Mustafa Işık: “Hizmetteki önceliğimiz bütçe tasarrufu..” için yorumlar kapalı
0

Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, göreve başladığı zamandan günümüze kadar olan hizmetlerini anlattı. Gürsu’da yeni açılan Butik otelde gerçekleşen toplantıda konuşmasına basına teşekkür ile başlayan Işık; Gürsu’ya yapılan hizmetleri şöyle dile getirdi;  “15 Temmuz’da yaşanan alçakça darbe girişimi sırasında canlarını ortaya koyan şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Devletin bütünlüğüne kast eden güçler, tarihe kara bir leke olarak geçecek.”

 

Gürsu Belediyesi olarak zor süreçlerden geçildiğini, Merhum Cüneyt Yıldız’ın vefatının şokunu atlatamadan belediye başkanlığı görevini üstlenmenin kolay olmadığını vurgulayan Işık, Gürsu’nun kendisine emanet edildiğini ve emanete en iyi şekilde sahip çıkacağını dile getirdi. Hizmetteki önceliğinin bütçe tasarrufu olduğunu, borçlar kapanana kadar birçok alanda ciddi tedbir alındığını anlattı.

 

Işık; ‘Şehit Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın gayretleriyle ilçemize kazandırdığı 75 yataklı hastanemizin inşaatı tamamlanmak üzere ve yine inşaatı bitmek üzere olan sporcu fabrikamız ile de ilçemizdeki spor yapma imkânını genişletmiş olduk’ dedi.

 

2014 yılında 381 olan personel sayısını 323’e düşürerek insan kaynağının tutumunu ve etkin kullanımını da sağladığını söyleyen Işık, artık ilçenin çöpünü kendileri toplayarak 120 bin TL’nin üstünde tasarruf yaptığını da vurguladı.

 

İlçedeki yolların tamamına yakınının asfaltlandığını, engelli vatandaşlar içinde kılavuz taşı serim işleminin yapıldığını beyan eden Başkan Işık, elektrik kablolarının yer altına alınarak, çöp konteyner sistemine başlandığını, Buski öncülüğünde 29 sokak ve 280 haneyi bağlayan alt yapı çalışmasıyla da ilçedeki önemli bir eksiğin giderildiğini açıkladı.

 

‘Katılımcı, şeffaf ve hesap verilebilirlilik yönetim anlayışı ile Gürsu için önemli olan projeleri hayata geçirmiş bulunuyoruz’ dedi.

 

Gürsu Organize Sanayi Bölgesi tarafından Gürsu girişine yapılması planlanan fakat bir türlü hayata geçemeyen kentsel dönüşüm projesinin aşamasıyla ilgili de bilgi veren Işık; projenin Gürsu girişinde olması münasebetiyle ilçenin vizyonunu değiştireceğini, ilk görüntünün ve algının çok önemli olduğunu, Yenidoğan Mahallesi için de domino etkisi yapacağını belirtti. Işık; “Depremde bir insan bile vefat etse sorumlu hissedeceğiz, Güsab Başkanı Yunus Aydın ile 2 kez Ankara’ya gittim, bir an önce başlaması için yoğun çabamız var” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …