Home EKONOMİ TÜRKYILMAZ’DAN AÇIKLAMALAR…

TÜRKYILMAZ’DAN AÇIKLAMALAR…

- Guncellenme Tarihi: 17 Ağustos 2016 18:14
9 min read
TÜRKYILMAZ’DAN AÇIKLAMALAR… için yorumlar kapalı
0

 

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Altıntaş, Akın Poroy, Hakan Karademir ve belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan başkan Türkyılmaz, Mudanya’nın ve Mudanyalıların haklarını korumaya devam edeceklerini söyledi.

YILDIZTEPE PROJESİ BİR YILDA BİTECEK

Gerçekleşen toplantıda projelerinden de bahseden Türkyılmaz, en çok önemsedikleri fiziki projelerden biri olan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi Projesiyle ilgili iki kez çalıştay gerçekleştirdiklerini hatırlatan Türkyılmaz, “Mudanya’da ki STK’ların, teknik ekiplerimizin görüşlerini aldık. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Projeye başladığımız günden itibaren bir yıl içerisinde bu projemizi tamamlayacağız. Akıl, mühendislik, plan ve program bu projemizde ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

“BİR KARIŞ YERİ İMARA AÇMADIK”

Göreve geldikleri günden beri bir karış yeri imara açmadıklarına vurgu yapan Türkyılmaz, “İmara açık olan yerler bizden önceki süreçte verilmiştir. Bu konularda bazı mahallelerden şikayetler alıyoruz. Ama bizim yapacak bir şeyimiz yok. Kesinleşmiş ve insanların kazandığı müktesep haklardır. Keşke yıllar öncesi bu göreve gelseydik. Bu imar planları nasıl yapılır gösterseydik” dedi.  ursa ve Mudanya’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın anayasası olarak tabir ettiği imar planlarının son aşamasına geldiklerini söyledi.

MUDANYASPOR’U YERLERDE SÜRÜNDÜRMEYİZ”

Mudanyaspor’un yaşadığı bir yönetim talihsizliğinin olduğunu belirten Türkyılmaz, “Geçtiğimiz yıl bitime 12 hafta kala Mudanyaspor başkansız ve yönetimsiz olarak, benim ve arkadaşlarımızın desteğiyle BAL Ligi’nde neredeyse şampiyon olacaktı. Keşke bir iki hafta daha önce el atsaydık o zaman şampiyon olurduk” dedi. “Mudanyaspor ile hiçbir sorunumuz yok, başkanı ve yönetimiyle sorunumuz var” diyen Türkyılmaz, “Son maçlarının kamp parasını daha yeni gönderdik. Bunu biz ödedik. Eğer biz destek vermeseydik, o çocuklarımız ne maça gidebilirlerdi ne de sahaya çıkabilirlerdi” dedi. Mudanyaspor’u çok sevdiğini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Bu yönetimin gitmesi ve amacı Mudanyaspor olan Mudanya’nın benimseyip seveceği bir yönetimin göreve gelmesini istiyoruz. Ama asla Mudanyaspor’u yerlerde süründürmeyiz” ifadelerini kullandı.

YEDİ KİRACININ SÖZLEŞMESİ FESİH EDİLDİ”

667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği, bir memurun görevden alındığını ifade eden Türkyılmaz, “Bize herhangi bir talimat gelmeden bünyemizde beş kişilik bir komisyon oluşturduk. Belediyemizde çalışan bütün personelimiz, belediyemizin kiracıları, tekne yat sahipleri, pazaryerlerindeki kiracılarımız dahil hepsinin araştırmaları yapılıyor” dedi. İki kiracı ile beş tekne veya yat sahibinin sözleşmelerinin fesih edildiğini dile getiren Türkyılmaz, “Bir AKP’li meclis üyesinin de ismi bize gönderilen listelerde çakışıyor. Bizler de bunların tespitini yaparak, İçişleri Bakanlığı’na gönderdik. Kendilerini çok kurnaz zannedenler siyaseten çok fena sarsılacaklar” diye konuştu.

 

ÖNCE MÜHÜRLEMİŞ, SONRA RUHSAT VERMİŞ”

Kumyaka Mahallesi’nde yaşanan olayları da değerlendiren Türkyılmaz, Kumyaka Mahalle Muhtarı Ramiz Batmaz’ın Bütünşehir Yasası’ndan önce mahallenin mülklerini Su Ürünleri Kalkınma Kooperatifi bünyesine aldığını belirten Türkyılmaz, “2011 yılında Tirilye Belediyesi tarafından söz konusu kafe kaçak diye mühürlenmiş. Aynı belediye başkanı 2012 yılının Şubat ayında bu yere işletme ruhsatı vermiş. Biz göreve geldiğimizde bu yerin işletme ruhsatı vardı” dedi. “İktidar gücü arkasında olan bir ilçe başkanı ilgili yerin yıkılması için gereken her yere gitmiş” diyen Türkyılmaz, “Bize de yazı da gelmiş. Yapılan incelemeler sonrasında kaçak olduğu tespit edilmiş. Yıkım kararı çıkmış ve 36 bin TL civarında da cezası kesilmiştir” dedi.

“SENİ MUHATAP ALMAM”

İktidar gücünü arkasına alan ve o köyün sakini olan bir kişinin ilçesine köyüne hizmet etmesi gerekirken bu tür davranışlar içerisinde olmasının kendisini üzdüğünü anlatan Türkyılmaz, “Benim muhtarla çektirdiğim ve sosyal medyaya koyduğum fotoğrafı alıp basın açıklaması yapıyor. Sen kimsin ki ben seni muhatap alacağım. Eğer Mudanya ilçe başkanıysan Mudanya’nın menfaatlerini korumaya çalış, Mudanya’nın hakları alınırken karşı dur” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…