Home GÜNCEL TÜRKYILMAZ BU KEZ 40 KÜÇÜK ESNAFLA UĞRAŞIYOR

TÜRKYILMAZ BU KEZ 40 KÜÇÜK ESNAFLA UĞRAŞIYOR

- Guncellenme Tarihi: 14 Temmuz 2016 17:01
5 min read
TÜRKYILMAZ BU KEZ 40 KÜÇÜK ESNAFLA UĞRAŞIYOR için yorumlar kapalı
0

Güzelyalı Mini Gece Çarşısında bulunan 6 metrekarelik dükkanlara sahip küçük esnaf Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yeni hedefi oldu.

 

e557079e-7502-4cc5-ba73-4545e86d8dc23 ay önce encümen ve meclis kararı olmaksızın dükkan işletmecilerine tahliye emri gönderen Mudanya Belediyesi yine hukuksuz ve usulsüz bir uygulamaya imza attı.

Birkaç gün önce Zabıta görevlileri çarşıdaki esnafları tek tek gezerek sözlü olarak “Cuma günü (15 Temmuz) dükkanları boşaltacaksınız, yeni kiracılar gelecek” şeklinde tebliğde bulundu. Bunun üzerine Hayri Türkyılmaz’dan randevu isteyen çarşı esnafının bu talebini de kendisi tarafından reddedildi ve Türkyılmaz “Kararım kesindir, dükkanları boşaltacaksınız” haberini gönderdi.

6 metrekarelik dükkanlarda sadece yaz sezonunda faaliyet gösteren 40 esnaf yarın Belediyenin nasıl bir tutum sergileyeceğini sıkıntı içinde bekliyor. Durumdan haberdar olan Ak Parti ilçe Başkanı Dr. Murat Ünal çarşı esnafını ziyaret ederek, esnafın yanlarında olduğunu söyledi. Tamamen sosyal bir hizmet verilen mini çarşı esnafına yapılan bu zulmü doğru bulmadıklarını da dile getiren Ünal,  bu tavrın siyasi ve hukuksuz olduğunun altını çizdi.

Ünal; “40 kişinin bir araya geldiği, herkesin işinin gücünün olduğu yerlerde düzen bozmak iyi bir şey değildir, biz bunu insanı olarak anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz Mudanya halkının ve esnafının haklarını korumakla mükellefiz, elimizden geleni bu anlamda yapacağız. Memleket yönetmek, belediye yönetmek ciddiyet gerektirir, bu işleri yaparken de Hayri Türkyılmaz’ı daha ciddi olmaya davet ediyoruz” dedi.

Daha önce Budo iskelesini, Sosyal Tesisleri mühürlemeye kalkan, Hal Kahveleri esnafıyla ve Mudanya’daki birçok esnafla ters düşen Türkyılmaz’ın bu tavrını Mudanya ve Güzelyalılar anlamakta güçlük çekiyor. Birçok Güzelyalı Sakini çarşı esnaflarını ziyaret ederek, desteğe hazır olduklarını dile getiriyor.

Göreve geldiği ilk yıl 825 TL sezonluk işgaliye ücretini 6 bin TL’ye çıkaran Türkyılmaz, bir sonraki yıl bu ücreti bin 350 TL’ye indirmiş ve birçok esnaf da bu ücretleri Belediyeye ödemişti. Vergi mükellefi olan, devlete karşı görevlerini yerine getiren bu esnafın uğradığı tehditkar tavır ve usulsüz uygulamaların Mudanya’da ne zaman son bulacağı, barış ve kardeşlikten bahseden Türkyılmaz’ın Mudanya halkıyla ne zaman gerçekten barışacağı merakla bekleniyor.

Çarşı esnafı, ekmek teknelerini hiçbir dayanağı ve gerekçe olmadan terk etmeyeceklerini altını çiziyor.

c572fd26-71e6-427d-b1c0-91be8f7fd4bb

85eb5a38-309c-4408-9453-9a2ba1858cf5

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …