Home EKONOMİ DSP iktidara yürüyor

DSP iktidara yürüyor

- Guncellenme Tarihi: 7 Haziran 2016 14:15
7 min read
DSP iktidara yürüyor için yorumlar kapalı
0

Demokratik Sol Parti Bursa İl Örgütü’nün düzenlediği  “Bir el de sen ver, iktidar sözümüz olsun” gecesinde konuşan İl Başkanı Cahit Akıncı; Paranın, sermayenin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını halkla  birlikte yeniden kuracaklarını iddia etti.

 

DSP Bursa İl Örgütü’nün düzenlediği geceye, DSP Kadın Politikaları ve Örgütlenmeleri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, DSP Sanayi, Ticaret ve Meslek Odaları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul, DSP Basın, Yayın ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Merkez Sözcüsü A. Murat Özbilge, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri’nin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Cahit Akıncı, DSP’nin kuruluş ilkelerini anlatarak;  “DSP’nin kuruluş gerekçesi; 12 Eylül faşist darbesinden sonra demokrasinin askıya alınması, siyasi partilerin kapatılması, özgür düşünce üzerine ciddi bir karartma uygulanması niyetine karşı bir duruştu. Partimizin kurucusu rahmetli Bülent Ecevit, o dönem kendisini de yasaklayan darbe zihniyetine karşı durmuş, demokrasi mücadelesini ölünceye kadar sürdürmeyi başarmıştır.

12 Eylül, hayata geçiriliş niyeti itibarıyla Türkiye’de egemen güçlerin halkın uyanışına karşı, toplumun çağdaşlığa yönelik gelişimine karşı bir baskı unsuru taşıyordu.

Ecevit çok çalıştı, partisini parlamentoya soktu, solun birinci partisi yaptı daha sonra 1999 seçimlerinde de Türkiye’nin birinci partisi olarak iktidara taşıdı” diye konuştu.

2002 yılında bazı güçlerin, ön planda temsilcisi anlamında ABD’nin, Ortadoğu’daki yeniden yapılanma planlarını Bülent Ecevit’ten talep etmesi karşılığında ve buna da Ecevit’in karşı durması sonucunda DSP’nin parlamentodan uzaklaştırıldığına dikkat çeken Başkan Akıncı; sözlerini şöyle noktaladı; “Daha önce Ecevit’siz ve MHP’siz koalisyon niyetleri vardı onu da başaramayınca bu sefer parlamento grubunu toptan dağıtıp, DSP’nin deyim yerindeyse siyaseten üzerini çizme girişiminde bulundular.

Ancak atladıkları bir şey vardı; DSP, kurulduğu andan itibaren kurucularının ve destekçilerinin hiç birisinin kişisel ve grupsal çıkarı üzerine kurgulanmış bir parti değildi.

Ecevit’in söylemleri ve doğrularının toplumla buluşturulması konusunda büyük engeller çıkarılmaktadır. Muhalefet partilerinin iktidara gelmek gibi bir derdi yoktur. Muhalefet “Allah’tan sağlık, devletten aylık” modundadır.

Ülkede yaşayan insanlarımızın yüzde 90′ı neredeyse açlık ya da yoksulluk sınırında yaşıyor. Bu insanların Siyaset arenasında solda olmaları gerekiyor. Oysa zenginler, rezidanslarda yaşayanlar, trilyonluk evlerde oturanlar sol partilere oy veriyor, o rezidansların kapıcıları, bekçileri, çalışanları sağ partilere oy veriyor. Bu bizim için büyük açmazdır. Bunu öncelikle anlatacağız. Ev ev, kapı kapı dolaşacağız. Sıkmadığımız el, çalmadığımız kapı kalmayacak. Çok ciddi çalışmalara imza atacağız, Biz sadece DSP’nin iktidarı için çalışacağız. Paranın, sermayenin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını sizlerle birlikte yeniden kuracağız.

Bu çalışmalarımızda bize öncülük eden, gece gündüz demeden il il, köy köy dolaşarak DSP’nin iktidar yürüyüşüne katkı sağlayan Genel Başkanımız Önder Aksakal ve çalışma arkadaşlarına yürekten teşekkürlerimizi iletiyor, bu yolda yalnız olmadıklarını, DSP’nin her bireyinin birer DSP neferi olduğunun sözünü veriyoruz.

Onun için diyoruz ki; “Bir el de sen ver, iktidar sözümüz olsun.”

 

13312842_133724890378456_4920170792789543526_n 13333016_133723567045255_3195908700951695330_n

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …