Home KÖŞE YAZILARI Tam da sloganına yakışır bir Mudanya…

Tam da sloganına yakışır bir Mudanya…

- Guncellenme Tarihi: 27 Mayıs 2016 16:11
5 min read
Tam da sloganına yakışır bir Mudanya… için yorumlar kapalı
0

Mudanya enteresan bir ilçe… Poyrazından mıdır nedir, neredeyse vukuatsız hiçbir gün geçmiyor barışın ve kardeşliğin kentinde…!  Şimdi size anlatacağım olayda polis var, toma var, biber gazı var, slogan var, ve bunların hepsi de karşıt gruplar, eylemciler vesaire arasında olmuyor, hepsi aynı partiye mensup kişiler arasında oluyor.

Başlayalım anlatmaya:
CHP’nin Mudanya ve Bursa Gençlik Kolları geçtiğimiz Pazar gecesi Mudanya’yı birbirine kattı. CHP Mudanya İlçe Başkanlığı Gençlik kolları tarafından daha önce organize edilen konserin yağmurlu bir güne denk gelmesi neticesinde gençler Mudanya’da ne yazık ki tatsız olaylara sebep oldular.

Gençler, yağmura rağmen iptal etmedikleri konseri Uğur Mumcu Kültür Merkezinde yapmak istediler. Bu sebeple İlçe Başkanları Ergül Batman’ı aradılar. Alınan bilgiye göre; Ergül Batman bunun için önceden izin almaları gerektiğini söyledi. Hemen arkasından Mudanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Akın Poroy’u arayan gençlerin, Poroy’dan Kültür Merkezine girmek için izin aldıklarına dair söylentiler var. Poroy’a bu konuyu sorduğumuzda “Doğru araştırmanızı tavsiye ederim” dedi. Birebir muhatabına sorduğumuz konuyla ilgili daha nasıl doğru araştırma yapabiliriz, bunu bilmiyoruz, kendisinden tavsiyeler beklemekteyiz.
Neyse biz konumuza dönelim…
Dedik ya Poroy sözde izin veriyor gençlere ve güvenlik görevlisinin kapıyı açmasıyla gençler içeriye giriyor. Konseri izlemek için yola düşen Başkan Türkyılmaz gençlerin kültür merkezine girdiğini duyunca küplere biniyor. Hışımla içeri girer girmez önce güvenliği bir güzel azarlıyor, sonra da gençleri kapının önüne koyuyor.
CHP Bursa İl Başkan Yardımcısı Fatih Söylemez de Bursa’dan gelenler arasında… Fatih Söylemez’le Başkan Türkyılmaz arasında ne geçti, nasıl restleştiler, hangi sözler havada uçuştu, bilemiyoruz. Bu konuda ser verip sır vermiyorlar…
Dışarı çıkıldığında başlıyor Bursa’dan gençler slogan atmaya “Herkes yalan söyler, Fatih Söylemez..!” Karşılık bulan slogan ise şöyle: “Çalmaz çırpmaz Hayri Türkyılmaz..!”
Eylemlerde moda olan halay çekme girişimi, seslerin aşırı yükselmesi neticesi Polis Hayri Türkyılmaz’a gençleri durdurmasını aksi halde müdahale edeceğini söylüyor. Türkyılmaz burada nasıl bir tavır takındı, siz tahmin edin artık. Olay daha da büyüyüp gençler birbirleriyle kavga etmeye başlayınca polis bu gerilim ve kargaşayı durdurmak için müdahale ediyor. Müdahale biber gazıyla, tomalarla gerçekleşiyor.
Sizin de aklınıza o meşhur slogan geldi değil mi?
“Barışın ve Kardeşliğin Kenti Mudanya…!
Ne barış, ne kardeşlik ama, severken öldürecekler birbirlerini…
Haydi kalın barışla…
Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In KÖŞE YAZILARI
Comments are closed.

Benzer Haberler

Seçim Sürecini Damga Vuranlar ve Seçim Tahminlerim…

En güzelinden başlıyorum: 14 – 25 yaş arası gençler… Evet, gençlerin sürece en çok entegre…