Home EKONOMİ Kanunlar Mudanya’da işliyor mu?

Kanunlar Mudanya’da işliyor mu?

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 14:50
21 min read
Kanunlar Mudanya’da işliyor mu? için yorumlar kapalı
0

 

Mudanya Belediyesi tarafından yapılan hukuksuz işlemlerle ilgili belgeli haberlerimiz devam ediyor. Bu güne kadar yaptığımız ve belgelediğimiz bu usule ve hukuka aykırı konularla ilgili resmi kurumlara yapılan işlemi sorma vaktimiz geldi. Aşağıda tekrar yayınladığımız haberlerimizle ilgili ne işlem yapıldığını Mudanyalılar merak ediyor. Bursa Söylem Gazetesi de belgelediği haberlerle ortaya çıkan hukuksuz uygulamaların izini sürmeye devam edecek.

 

Mesai saati içinde siyasi ziyaret..!

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz geçtiğimiz günlerde ekibiyle birlikte CHP İl Başkanı Şadi Özdemir’i makamında ziyaret etti. Bu ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Akın Poroy, Metin Şen ve Sevinç Şenşekerci’nin yanı sıra belediye meclis üyeleri Ali Polat, Hayati Samast, Servet Usta ve Hüseyin Esen ve Özel Kalem Müdürü Ahmet Refik Yıldız da hazır bulundu. 22 Şubat günü saat 16.49’da Türkyılmaz’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da görüleceği üzere ziyaret mesai saatleri içerisinde gerçekleşiyor.

Bu bağlamda soruyoruz: Belediye Başkan Yardımcıları Metin Şen ve Sevinç Şenşekerci ile özel kalem müdürü Ahmet Refik Yıldız devlet memuru ise bir partinin il başkanını ziyaret etmeleri, siyasi bir eylem içinde bulunmaları ne kadar doğru? İkinci konu ise mesai saatleri içerisinde bu kişilerin görev yerlerini terk ederek bu keyfi ziyareti gerçekleştirmeleri suç değil mi?

Ak Parti İlçe Başkanı Erdal Kaya’ya konuyu sorduğumuzda bu ziyaretin gayri yasal olduğunu, konuyu yetkili mercilere taşıyacaklarını dile getirdi.

timthumb (5)

 

Zeytine gel, zeytineeeee!!!!

Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan Emitt Turizm Fuarında Mudanya Belediyesinin resmi standında fuar ziyaretçilerine zeytin ve zeytinyağı satışı yapıldığını yazmış ve aşağıdaki soruları sormuştuk:

  1. Mudanya ve Tirilye’de zeytinyağı ve zeytin markaları varken neden en önde bir Gemlik markası sergilendi?
  2. Bu zeytin ve zeytinyağlarına Belediye bir bedel ödedi mi?
  3. Ziyaretçilere zeytinin kilosunu 10 TL’den Mudanya Belediyesi fuar standında kim sattı?
  4. Belediyenin kirasını ödediği stantta gayrı yasal ticaret yapmak nasıl bir anlayış? Ya da resmi bir kurum böyle bir ticaret yapabilir mi?
  5. Bahse konu CHP’li meclis üyesi bu ürünleri hangi firmayı temsilen sattı, birçok firmadan ürün alındıysa elde edilen kazanç nasıl pay edilecek? Bedelsiz alınan ürün nasıl fiyatlandırılarak satılır? Bu satış esnasında fiş – fatura vs. verildi mi?
  6. Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz’ın “Mudanya’nın ve Tirilye’nin zeytinini marka yapacağım” sözüne ne oldu?
  7. İlçenin zeytin ve zeytinyağı üreticileri bu duruma ne diyecek?

 

Mudanya Belediyesinin çiçeği burnunda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, M.Agah Bursalı Kreş Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen, o gün bu gündür görev aşkıyla çalışan, o günden beri Mudanya adına çok önemli adımlar atan Akın Poroy’a konuyu sorduk. Poroy, fuarda zeytin ve yağın satışını meclis üyelerinden Hüseyin Esen’in yaptığını, zeytinlerin ve yağın temin ve satışının tamamen Esen tarafından organize edildiğini dile getirdi. Hüseyin Esen’in de ürünlere 2 bin küsur TL ödeyerek Mekan Cafe’den aldığını biliyoruz. Mekan Cafe sahibi Cenk Turhan’a konuyu sorduğumuzda ticari bir sır olduğunu, dolayısıyla bizimle paylaşamayacağını söyledi. Ticari sır varsa ticaret var demektir. Belediye bu zeytinleri alırken fatura kesti mi? İkincisi alınan ürünler sonuçta aracıdan alındığına göre o aracı satın alma yaparken bunlar için fatura aldı mı? Basına yansıyan haberler var. Vergi dairesi ve kaymakamlık bir inceleme başlattı mı?

Akın Poroy bu satışın fuar katılımcılarının yoğun isteği olduğunu, bu sebeple satıldığını söylese de biz belediyeye ait resmi stantta herhangi bir ürün satmanın yasal dayanağı olmadığının altını çiziyoruz. Poroy, Gemlik marka zeytin yerine Mudanya markası zeytin tercih edilseydi konusunda bizimle hemfikir olduğunu da dile getirdi.

timthumb (4)

 

Başkan kendi arazisine kaldırım yapmış!

Mudanya’da belediyenin uygulamalarıyla ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Burgaz’da Hayri Türkyılmaz’ın yönettiği belediyenin yaptığı kaldırımı kardeşi Adnan Türkyılmaz “Babamın malı” diyerek kapattı. Ortaya çıkan kara mizah ise şöyle özetlenebilir: başkan babasının malına kaldırım yapmış…

Mudanya Belediyesi’nin sosyal medya sayfası olarak kullanılan Mudanya Belediyesi İstek Öneri Şikâyet Eleştiri Platformu’nda da paylaşılan habere göre “sokaklara” yeni kaldırımlar yapıldı. Bu paylaşımda kullanılan fotoğraflarda da görüldüğü gibi o yeni kaldırımlar “Halkın malı halkın olacak” sloganıyla göreve gelen Hayri Türkyılmaz’ın kardeşi tarafından masa sandalye atılarak kapatıldı.

Habere gelen eleştirilere kaldırımı masa sandalye atarak kapatan kardeş Adnan Türkyılmaz yanıt verdi. Adnan Türkyılmaz, “Daha önceki Belediye zamanında haberleri olmadan tapulu yerlerinden yol açıldığını, davacı olduklarını, bu yolun babasının yolu olduğunu, şu an yolun açık olmasını insanlara saygısından ileri geldiğini, halen tapuda kendilerine ait göründüğünü” dile getirdi. Yani Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz babasının arazisine belediyenin imkânlarıyla kaldırım yapmış kardeşi de babamın malı diyerek kaldırımı kapatmış.

 timthumb (3)

MUDANYA’DA SANDIĞA GİDEN VATANDAŞA RÜŞVET

Yine Mudanya yine Hayri Türkyılmaz:

Sandığa giden vatandaşa köfte ekmek ikramı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, seçim yasaklarını vatandaşa köfte ekmek dağıtarak deldi. Mudanya’da Pazar günü okulların önüne “Zeytin Dalı Projesi” ekiplerini gönderen Türkyılmaz, oy vermeye giden vatandaşlara köfte ekmek dağıttırdı.

Belediye personeli oy vermek için sandık başına giden vatandaşları anons yaparak köfte ekmek ikramından almaya davet etti. Bir nevi sandığa giden vatandaşa rüşvet anlamı taşıyan bu uygulama için İlçe Seçim Kurulu ve mülki idarenin nasıl bir tavır sergileyeceği ise merak konusu.

timthumb (2)

 

 

Mudanya Belediyesi’nin resmi plakalı aracıyla pavyona giden bir personel inden oldu. Peki diğerleri?

Başkanın adamları müzikholde ne arıyor

 

Mudanya Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne tahsisli 16 JT 581 Plakalı araç 28 Ekim gecesi Mudanya Bursa Yolunda bulunan bir müzikholün önünde görüntülendi. Belediyenin resmi aracının gece yarısından sonra saatlerce bir müzikholün önüne park etmesi dikkatlerden kaçmadı.
Küçük bir araştırmadan sonra birkaç belediye personelinin bahse konu müzikholde eğlenmekte olduğu görüldü. Yani Hayri Türkyılmaz’ın başında bulunduğu belediyenin personeli devletin arabası ile aleme gidiyor bir bakıma. Haber yalanlamakta maharetleri kamuoyunca malum bu personelle ilgili belediyenin alacağı tavır ve Türkyılmaz’ın bu skandala ne diyeceği kamuoyu tarafından merak ediliyor.
Şimdi soruyoruz:
1. Bu müzikholde 29 Ekim balosu ve sair bir kutlama organizasyonu yapılmadığına, dolayısıyla bir görevlendirme olmadığına göre Belediye Personeli neden Belediyenin aracıyla oraya gitti?

  1. Göreve ilk geldiğinde makam aracını yaşlı Naciye Teyzeye tahsis eden, sürekli yetim hakkı yedirmeyeceğiz diye söylemde bulunan Başkan Türkyılmaz, belediye personelinin belediyenin aracıyla müzikhole gitmesine neden göz yumuyor? Bu yetim hakkı olmuyor mu? İltimasın sebebi nedir?
  2. Müzikholün çevresinde konut, dükkân bulunmadığından ev ziyareti, alışveriş gibi bir ziyaretten söz edilemeyeceği aşikâr… Personelin “içeride değildik, aracı oraya park etmiştik” gibi bir savunmada bulunmamaları için Başkanın, mekân iç kamera kayıtlarını istemesine öneririz.

Belediye aracıyla müzikhole gelip içerde eğlenen personelin kimler olduğu bizde saklı, Sayın Türkyılmaz’ın atacağı adım ve alacağa önleme göre bu personelin isimlerinin açıklamayı şimdilik uygun görmüyoruz.
Belediyeye ait araçla müzikhol ziyaretlerinin daha önce de gerçekleştiği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.
Birkaç gün önce 50’den fazla taşeron işçiyi “Belediyeye faydası olmayan, işe gitmeyen, uyuşturucu kullanan ve performansı düşük kişilerin parti ayrımı yapmaksızın işlerine son verildi” diyerek işten atan Türkyılmaz’ın yaptığı haksızlık Yargıtay kararıyla onanmış, bu işçiler işe iadeye hak kazanmıştı. Dayanaksız suçlamalarla işçilerin hakkıyla oynayan Başkanın, dayanaklı, belgeli olan bu işi ve üzerine zimmetli aracı özelde ve kötüye kullanma konusunda nasıl bir tavır alacağını merak konusu…

timthumb (1)

 

Resmi davetiyenin içinde korsan siyasi propaganda yapan Mudanya Belediyesi hakkında işlem yapıldı mı?

Mudanya’da Skandal..!

Resmi davetiyenin içinde korsan propaganda

Mudanya Belediyesi’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Mudanya Kaymakamlığı’nın düzenlediği Mudanya Mütarekesi’nin 93. Yılı etkinliklerinin davetiyesini dağıtan Mudanya Belediyesi, kaymakamlığın resmi zarfının içine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programını koydu. AK Parti basın toplantısı düzenleyerek Mudanya Belediyesi’ne tepki gösterdi.

Mudanya Mütarekesi’nin 93. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen resmi programın davetiyesi Mudanya Kaymakamlığı ve Mudanya Belediyesi’nin yaptığı işbirliği doğrultusunda Mudanya Belediyesi tarafından dağıtıldı. Ancak resmi program davetiyesinin içine Mudanya Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyaret programını ve özel bir tv kanalında Başkan Hayri Türkyılmaz’ın katılacağı programın broşürünü de koyarak dağıttı.
Yaşanan skandalın ardından basın toplantısı düzenleyen Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı Erdal Kaya, devleti temsil eden bir makamın hazırladığı davetiyenin içerisine siyasi argümanlar koyarak dağıtılmasının yakışıksız olduğunu söyledi.
Kendilerine gelen 11 Ekim programının yer aldığı davet zarfının içerisinden iki farklı siyasi davetiyenin de çıktığını anlatan Kaya, “Bugüne kadar birliktelikle kazanan Mudanya olsun demiştik. Ancak gelinen noktaya baktığımızda ilçede böyle bir zihniyeti geçtik, devletin adap ve usulünü bilmeyen bir kişi Mudanya’yı yönetiyor. Ortaya çıkan bu tuhaf olayla ilgili Kaymakam Bey’in de gerekeni yapacağını umuyoruz. Bu konuda Başkan, ‘Benim haberim yoktur, personelim yapmıştır’ söylemlerinin de arkasına sığınmasın. Bizler bu konunun takipçisi olacağız. İkinci bir zarftan kaçınıldıysa biz zarfları da alır, bu dağıtımı üstlenirdik” dedi.

timthumb

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Obezitenin Çözümü Obezite Cerrahisinden Geçiyor

Nev Esentepe Genel Cerrahi Gastroenteroloji Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Ufuk Arslan, ob…