Home EKONOMİ DURMAZ: MUDANYA BELEDİYESİNDEN HİÇBİR ŞEY OLMAZ..!

DURMAZ: MUDANYA BELEDİYESİNDEN HİÇBİR ŞEY OLMAZ..!

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 14:51
8 min read
DURMAZ: MUDANYA BELEDİYESİNDEN HİÇBİR ŞEY OLMAZ..! için yorumlar kapalı
0

 

Bademli Mahallesinde geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelen ‘yılanlı zabıta binası’ olayının perde arkasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Bademli Muhtarı Cevat Durmaz, binanın iletişim bürosu olarak hizmet vermesi gerektiğini savunurken, Mudanya Belediyesi ‘gerek yok’ yanıtını veriyor.

 

Villaları ile ünlü Bademli Mahallesi’nde 3 buçuk yıl önce belediye hizmet bürosu olarak faaliyet gösteren büroda yılan çıkması sonucu bina kapatılmıştı. Geçen zaman zarfında binanın yeniden hizmete girmesi ile ilgili henüz somut bir adım atılmazken, konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan Bademli Muhtarı Cevat Durmaz, birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. Binanın hizmet vermesi için girişimde bulunduklarını ifade eden Durmaz, belediyeden olumsuz cevap aldıklarını ifade etti. Bölgede yapılacak belediye hizmet binası ile 8 bin kişinin yaşadığı Bademli’nin yanı sıra 5 bin nüfuslu Çağrışan ve çevre köyler ile birlikte yaklaşık 15-16 bin kişiye ulaşılabileceğini söyleyen Durmaz, “Burası yol üstü bir mevki. Belediyenin irtibat bürosu olsa ve vatandaşa hizmet verse fena mı olur? Geçen yaz Çağrışan’da yaşanan orman yangınında ortaya çıkan koordinasyon eksikliğini herkes gördü. Eğer belediye birimleri burada olsaydı acil durum için harekete geçilirdi” dedi.

DİLEKÇE ÇOK CEVAP YOK

Mudanya Belediyesi’nin sorunların çözümü konusunda yetersiz kaldığını ifade eden Durmaz, şu anda belediyeye verilmiş yüzden fazla dilekçesinin bulunduğunu fakat hiçbirine olumlu yanıt alamadığını söyledi. Bademli’de, Temizlik İşleri Müdürlüğü haricinde hiçbir birimin yeterli hizmet vermediğini sözlerine ekleyen Durmaz, “Sorunlarımızı çözemiyoruz. Mudanya Belediyesi’nden hiçbir şey olmaz” sözleri ile duruma sert tepki gösterdi.

VAATLER YERİNE GETİRİLMEDİ

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın seçim vaatlerinde Bademli’ye bir pazaryeri ve gençler için bir top sahası yapılacağının sözünü verdiğini belirten Durmaz, “Söz konusu projelerle ilgili en ufak bir çalışma yok. Yönelttiğimiz sorulara ise ‘2017 bütçesine göre bakacağız’ cevabını alıyoruz. Bunca zaman neden harekete geçilmedi. Bütçeye bakacağız demekle sorunlar çözülmüyor. En kötü plan bile plansızlıktan iyidir. Bademli’de hayırsever vatandaşlar sayesinde atılımlar yapmaya çalışıyoruz. Belediyeden somut bir adım yok” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ve diğer konularda kendilerine çok yardımcı olduğunu ifade eden Durmaz, “Mudanya Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ana yollara köy yollarını entegre etmekte sıkıntı yaşıyor. Köy yolları ana arterlerle birleşemiyor” dedi. Türkyılmaz’ın Bademli’ye gelmediğini söyleyen Cevat Durmaz, “Ben Bademli halkının oyları ile muhtarlığa seçildim. Mahalle sakinlerinin menfaatlerini gözetmek zorundayım. Sadece ben değil çevre köy muhtarları da durumdan şikayetçi. Biz yöre sakinleri olarak belediyeyi yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

BELEDİYE YALANLADI

Konuyla ilgili sorularımızı yönelttiğimiz Mudanya Belediyesinin Başkan Yardımcısı Akın Poroy ise kendilerinin böyle bir seçim vaadi olmadığını, Bademli’de oturan biri olarak burada böyle bir ihtiyaç olmadığını, bu seçim vaadi olsa dahi buna önce kendisinin karşı çıkacağını söyledi. Bademli bölgesinde 2019’a kadar bir emlak muafiyetinin olduğunu belirten yetkili, “2019’a kadar emlak vergilerinden muaf oldukları için tahsilat yapılamayacağından dolayı ve esnaf yoğunluğu da olmadığından Bademli’de zabıta noktasına ihtiyaç yok, böyle bir talep de yok” dedi. Mudanya Belediyesinin bütün birimleri ile Bademli halkının hizmetinde olduğunu ifade eden Poroy, “Bademli Mahallesinin köy kahvesi ve köy muhtarlığı geçen sene boyandı ve yenilendi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz, Bademli’nin park ve planlarıyla ilgili çalışmaları yapıyor. Yol ve kaldırım onarım ihalemiz bitti ve bu yaz onarımlara başlanacak. Zabıta Bademli’de yeni açılmakta olan tüm esnaflara, lokantalara denetimlerini yapıyor. Yeni alınacak olan ruhsatları veriyor. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü ile sigara denetimlerini de gerçekleştiriyor. Belediyemiz tüm birimleri ile Bademli sakinlerinin yanında olmaya çalışıyor. Yaptığımız hizmetleri Bademli Muhtarı Cevat Durmaz da çok iyi biliyor” sözleri ile iddiaları yalanladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…