Home EKONOMİ Altıntaş: Meriç’i Belediye işletmeliydi

Altıntaş: Meriç’i Belediye işletmeliydi

- Guncellenme Tarihi: 25 Nisan 2016 13:09
16 min read
Altıntaş: Meriç’i Belediye işletmeliydi için yorumlar kapalı
0

MUDANYA BELEDİYESİ BAŞKAN YARDIMCISI ERKAN ALTINTAŞ:

“MERİÇ ÇAY BAHÇESİNİ BELEDİYE İŞLETSİN İSTEDİM AMA OLMADI”

Mudanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Erkan Altıntaş, gazetemiz Bursa Söylem’e samimi açıklamalarda bulundu. Gerek Mudanya Belediyesi, Gerekse CHP Bursa İl Örgütü içindeki tartışmalara değinen Altıntaş, yılan hikâyesine dönen Meriç Çay Bahçesi hakkında “orayı belediyenin işletmesini istiyordum” dedi.

İl Kongresi sonrası Mudanya Belediyesi Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın, CHP Bursa İl Başkanı seçilen Şadi Özdemir ile davul zurna eşliğinde oynadığını sorduğumuzda ise “Türkyılmaz benim uzun yıllardır dostumdur” diyen Altıntaş, “kendisini çok iyi tanıyorum, diğer arkadaşımız il başkanı seçilmiş olsaydı, onunla da kutlama yapardı” şeklinde konuştu.

İşte sorularımız ve Altıntaş’ın açıklamaları;

Başkan yardımcılarının görevden alınması ve tekrar atama yapılması sürecini anlatır mısınız?

Görevden alınan arkadaşların neden alındığını herhalde onlardan öğrenmişsinizdir. Bu başkanın tasarrufunda olan bir durum. Metin Bağcı ve Mustafa Ay’ın görevden alınması tasarrufu tamamen başkanın kendisine aittir. Başkan Hayri Türkyılmaz, görevden alınan arkadaşlara izah etmiştir. Görülen lüzum üzerine, yuvarlak bir kelimedir. Herkes aynısını söyler. Genel başkan da görevden almada görülen lüzum üzerine der. Başka bir nitelik koyamıyorlar. Benim bilgim dışında, başkanla görevden alınan arkadaşlar arasında ama bir sıkıntı olmadığını biliyorum. Bir bütün halindeyiz.

Hayri Türkyılmaz’ın dürüstlüğü ve namusuna kefilim. Ama bir takım şeylerden çabuk etkileniyor. En büyük kabahati budur. Oysa ki siyasetçi etkilenmemeli. Çünkü hak etmediğini düşünüyor. Çünkü Hayri Başkan gerçekten Mudanya için bir şeyler yapmaya çalışıyor.

CHP Mudanya İlçe ve Bursa İl Kongrelerinin dizaynında Türkyılmaz’ın çok fazla rolü olduğu konuşuluyor.

Siyasetin içinde olan aktif rol almak ister.

Belediye başkanının ilçe kongresine müdahil olması doğru mu?

Ben müdahil olduğunu sanmıyorum.

Şadi Özdemir seçildikten sonra davul zurna ile oynarken fotoğrafları çıktı.

Şadi Başkan ile Hayri Bey’in SHP’den gelen birliktelikleri var ve yakın arkadaşlar. Orada da bana göre kendisinin kafasının içinde yatan kişinin il başkanı olması hoşuna gitmiştir. Diğer arkadaşımız da seçilmiş olsaydı onunla da oynardı.

CHP-SHP kaynaşamaması konusu ve bu dedikodular olduğu için ben İl Kongresi’nde yoktum. Yakın bir akrabamızın da vefatı vardı, onun için İstanbul’a gittim. Ama ilçede şunu sorguladım. İl ve kurultay delegesi yapılırken mevcut olan üç tane arkadaşımız il delegesi yazılmıştı. İlçe başkanına sordum. Dedim ki, on dört tane meclis üyesi arkadaşımız var. Siyaseti tabana yaymak istiyorsan yönetimde bulunan arkadaşları delege yapmayalım. Değişim yerlerdeki insanları çekelim partinin içerisine. Seçilmiş meclis üyeleri zaten halka hizmet için oradalar var ama zaten CHP’den seçilmişlerdir. CHP teşkilatının elemanıdırlar. O zaman meclis üyelerinin hiç birisi il delegesi olmasın, birisi yazılacaksa hepsi yazılsın dedim ama bu olmadı, sadece üç arkadaşımız delege yazıldı. İlçe Başkanına kriteriniz neydi, 14 tane meclis üyesinden 3 tanesini yazdınız, diğerlerini yazmadınız dedim. Öyle uygun görüldüğünü söylediler.

Mudanya’daki genel hizmetleri, siz atanmadan önce ve sonra olmak üzere, nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tabii ki her şey dört dörtlük değildir, tabii ki eksiklerimiz var ama bir yerden başladık. Mudanya’da halkımız da bize biraz toleranslı olmalı. Çünkü biz yönetime gelirken yalnızca Hüseyin Esen bir dönem meclis üyeliği yapmıştı, onun dışında olanlar Belediyenin işleyişi ile hiçbir alakaları olmamıştır. Mesela benim 1989’da Ali Bey’le ilçe yönetiminde oldum. Onun dışında belediyeyle hiç işim olmadı. Gitmedim. Oradaki ilişkiler nasıl bilmiyordum. Ben bilmediğim gibi diğer arkadaşlarım da bilmiyordu. Arkadaşları tanımıyorduk. Hata yapmama adına bir takım aksaklıklar olmuştur.

Ama Hayri Türkyılmaz hizmetleri öncelemek yerine bir dünya personelin işine son vererek hizmetleri engellemedi mi?

Bankamatikler vardı ama kendileri yoktu. Başkanın haramiler dediği onlardı. Sadece ay sonu gelip para çeken insanlar tespit edildi. Hiç yoksun, çalışmıyorsun. Vatandaşın ödediği vergiyi birilerine peşkeş çek. Bunun tespitlerin yaptık ve onları çıkardık. İdari kadroda fazla eleman çıkartılmadı. İmar’daki hatalarından dolayı yargılananlar vardı, onları da çalıştıramayız.

Seçimle belediye başkanı olduysanız siyasi parti rozetini çıkarmanız gerekiyor. Siyasi kimliğinden ötürü birini işten çıkartıyorsanız orada bir sıkıntı var demektir.

Kimler mesela?

Tayyip Erdoğan’ı sosyal medyada profil resmi yaptığı için işten çıkartılan birini tanıyoruz örneğin.

Belediyeden içeriye girene kadar siyasetiniz vardır. Ama içeri girdikten sonra Tayyip Erdoğan ya da Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını taşıyorsanız olmaz.

CHP’li kimliğinizle size soruyorum. Hayri Türkyılmaz’ın partili çocuklara, sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı dava açmasını ve avukatı aracılığıyla CHP’nin bir ilçe teşkilatına yazı yazıp şu arkadaşı ihraç edin demesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

O arkadaşların kendi hadlerini bilmeyerek belediye başkanı hakkında hakarete varan söylemleri varsa başkanın tavrı doğrudur.

Hakaret var mı sizce?

Ben sosyal medya kullanmıyorum o yüzden küfür edilip edilmediğini bilmiyorum. Başkan eğer yaptırım uygulamışsa mutlaka hakaret vardır mutlaka küfür vardır. Kemal Kılıçdaroğlu bir kelime söyledi AKP’liler linç kuyruğuna girdi.

Mudanyalı CHP Milletvekili Adayı Semih Özdemir konusuna gelelim. Bir paylaşım yapıyor, o paylaşımdan sonra Semih’in dükkânını mühürlüyorlar.

Mühürleme nedeni çıkma. Biz İmar Komisyonu’na dosya geldiğinde ismine bakmayız. Çünkü etkilenirsin, insansın. Semih arkadaşımız partilimiz evet ama partilim diye korursam AK Parti’den farkımız kalmaz.

Mudanya Balık’ı neden mühürlemiyorsunuz?

Bunlar daha çok zabıtanın konusu. Zaten onun ihalesi var. Bir şey yok ki.

Ama dörtte üçü kaçak?

Belediyenin mülkü orası.

Bir sürü çıkma yer var. Dürümcü Bekir Usta’da da aynı sorun yok mu üst katıyla ilgili?

Zabıta gitti mühürledi orayı. Bildiğim kadarıyla düzeltiyorlar.

Müşteri ağırlıyorlardı biz gelirken.

Belediyeye gidince sorarım.

Son olarak Meriç Çay Bahçesi konu ile ilgili görüşünüz nedir? Neden o insanlarla anlaşma yoluna gidilmedi?

İhaleye verilmeden önce başkanla tek ters düştüğüm yer orayla ilgiliydi. O da şudur ama neticede başkanımızın kendi tasarrufu vardır. Biz birlikte oturup konuştuğumuzda kamunun malları zarara uğratılmış. Bunu inkâr edemeyiz. Oy kaybetmeme adına kiralara bakılmamış hiç. Bunlar ahbap çavuş ilişkileri içinde bu işleri götürmüşler. Bakın biz Adnan Akengin’in kiracısıydık belediye olarak. Bizden dünyanın kirasını alıyordu. Biz bunları düzeltirken suçlu mu olduk? Hayri Türkyılmaz da kamunun mallarını koruma adına bunları yapmıştır. Başkanla ben şunda da ters düştüm, kendisine söyledim ve ikna edilmiş değilim. Mudanya Cumartesi, Pazar özellikle Bursa’nın yoğun sirkülasyonuna uğrayan bir ilçe. Ama bir gerçek de var. Mudanyalıların yüzde sekseni emekli. Emekli insana Bursa’dan misafiri geliyor. Deniz kenarında oturacak. Birer tane tost yeseler. Birer çay elli lira. Bunu bir emekli veremez.

Meriç’in aylık gideri 70 Bin Lira’ya çıkıyor. Orayı alacak adam 5 Lira’dan aşağı çay vermeyecek. Dedik ki, belediyenin kendisi işletsin. Belediye personeli çalışsın. Her şey para değildir anlamında dedik. Başkan önce haklı buldu sonra başka suiistimaller olur dedi. Kontrol ederiz dedik neticede ihaleye verildi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ambulans Şoförüyle Arbede Yaşayan Aileden Açıklama Geldi

Bursa’da ambulans şoförüyle yaşadığı tartışma sonrası trafikte kavgaya tutuşan Melih Yedik…