Home GÜNCEL Batman’a başkandan izin çıkmadı

Batman’a başkandan izin çıkmadı

- Guncellenme Tarihi: 20 Nisan 2016 14:34
10 min read
Batman’a başkandan izin çıkmadı için yorumlar kapalı
0

 

Mudanya’da CHP İlçe Başkanlığı’na belediyenin taşerondan bordrolu delegeleri ve Başkan Hayri Türkyılmaz’ın ataması ile gelen Ergül Batman,  Mudanya Söylem Gazetesi’ne konuşmaya cesaret edemedi.

Bursa Söylem Gazetesi olarak yanlışların karşısında, haklının yanında olmayı ilke edindik. Son aylarda, başta yüksek kira zamları olmak üzere, Mudanya Belediyesi’nin kimi yanlış uygulamaları ve Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın CHP’yi dizayn etmeye yönelik hareketleri hakkında yaptığımız haberler bazı kesimleri rahatsız etti.

TÜRKYILMAZ HEDEF ALIYOR

Halkın malını savunduğunu ve haramiler olarak nitelendirdiği kimler olduğu belli olmayan kişilere savaş açtığını iddia eden Türkyılmaz, özellikle ilçe esnafını zor durumda bırakırken CHP içinde de kimi anlaşmazlıklarda temel faktör oldu. Ayrıca Türkyılmaz, konuşmalarında da bizi hedef göstermeye başladı. Bazı gruplar ise gazetemizi belirli bir siyasi çizgide gibi lanse etmeye çalıştı. Fakat biraz araştırsalar Gemlik ve Gemlik Belediyesi ile ilgili yaptığımız haberleri de görür, meselenin halkın çıkarlarını savunmak olduğunu anlarlardı.

CHP’DEN RÖPORTAJ TALEP ETTİK

Biz, her kesimin görüşünü almak ve yayımlamak adına CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman’a telefonla ulaşarak röportaj için randevu talep ettik. İlk arayışımızda dönüş yapacağını belirterek süre isteyen Batman, günlerce beklememize rağmen gazetemizi aramadı. İkinci arayışımızda röportaj talebimizi reddeden Batman’ın gerekçesi ile ilginçti; “arkadaşlar uygun görmedi.”

“ARKADAŞLAR UYGUN GÖRMEDİ”

İkinci aramamızda yoğunluk nedeniyle dönüş yapamadığını söyleyen Batman, “arkadaşlar olmaz dedi” diyerek röportaj talebimizi reddetti. “Arkadaşlarla görüştük, Söylem Gazetesi röportaj istiyor dedim. Olur mu dediler, Semre Teke bizi karalamaya yönelik yanlı röportajlar yapıyor, oraya röportaj vermemiz doğru olmaz dediler.” Bursa Söylem Gazetesi olarak röportaj talebimizi saklı tutuyor, “arkadaşları” uygun gördüğünde kendisiyle görüşebileceğimizi siz okurlarımızın huzurunda tekrarlıyoruz.

BİZDEN BİR DOST UYARISI

Mudanya’da yerel iktidar partisi olan CHP’nin İlçe Başkanı Sayın Ergül Batman’a bizden bir dost tavsiyesi. Birilerinin güdümünde siyaset yapanların bugüne kadar bir yere geldiğini gören olmadı. Mudanya’da bunca sorun varken, belirli gün ve haftaları kutlayan protokol başkanlığı ile bu sorunların ve sıkıntıların üzeri örtülemez. Sizin bildiğiniz ve bizim bilmediğimiz bir şey varsa buyurun sayfalarımız açık diyoruz. Biz soralım siz açıklayın. Olmaz derseniz buyurun bugüne kadar yaptığımız haberlerle ilgili hepsini içeren açıklamalarınızı, mertçe cevaplayın yayınlayalım. Kamuoyunda yerleşen “Hayri Türkyılmaz’ın atadığı başkan, onun izni olmadan adım atamaz, Türkyılmaz tak diye emreder, ilçe başkanı şak diye yapar” kanısını yıkmak için size fırsat veriyor, sayfalarımızı açıyoruz.

HADİ BİR KAÇ SORA DA SORALIM BURDAN SİZE

Sayın Başkan, belediye başkanının isteği ile muhalif isimleri partiden atmak için girişimde bulundunuz. Sonra çıktınız yalanladınız. İl Başkanı Şadi Özdemir doğruladı. Siz mi yoksa il başkanı mı doğruyu söylemiyor?

Yeni ilçe binanız hayırlı olsun. İlçe binasının tefrişatını kaçak yerleri olan iki yıldır esnafa kök söktürülürken başkanın 1 numaralı harami dediği bürokratının en yakın arkadaşı (Birlikte yiyip içiyorlar. Bazen de gece kulüplerinde olay çıkardıklarını göz önünde bulundurarak) sadece parti aşkıyla mı yaptırdı?

Koç Restoran ve Meriç Aile Çay Bahçesi boşaltılırken, Mudanya Balık, Erol Balık, Filiz restoran gibi mekanlar bu süre içerisinde işlerine devam etti. Aynı durumdaki bu yerlerde farklı uygulamanın gerekçesi nedir?

Koç Restoran 40 bin lira, Meriç 60 bin liraya ihale edilirken sizce Filiz Restoran 15 bin, Erol Balık 20 bin ve Mudanya balık 21 bin liraya tek kişilik katılımlarla ihale edilmesi sizi de şaşırtmıyor mu? Bahsedilen mekânların değeri de en az Koç ve Meriç kadar olması gerekmez mi?

Mudanya Belediyesinin en fazla muhatap olduğu kurumların emniyet ve adliye olması, üstelik bunların birçoğunun partili insanlar nedeniyle yaşanması sizi rahatsız etmiyor mu?

İki yıldır Mudanya Belediyesinin geleceğe yönelik bir tek çivi çakmaması ve iki konser iki tiyatro ve bol polemikle zaman geçirmesini doğru buluyor musunuz?

Örneğin başkanın çocuklarının başkan olduktan sonra ruhsat sorunu olan okula kayıt olmalarıyla okulun sorunlarının çözülmüş olmasına ne diyorsunuz?

Göreve geldiğinde vatandaşla görüntü veren başkanın şimdi büyük işadamları, müteahhitler, emlakçılar, çantacıların sarması ve başkanın onlarla takılmasını nasıl karşılıyorsunuz sosyal demokrat bir partinin ilçe başkanı olarak?

Soruları uzatmak mümkün zorlamayalım sizi. Önünüze metin yazıp getiren arkadaşlara rica edelim bunları da cevaplayıp sizin imzanızla gönderirlerse yayınlayalım. Malum MHP ile giriştiğiniz polemikte  sizi enforme eden arkadaşların pek de dinlediklerini anladıkları söylenemez.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İncirlik Üssü, Ana Jet Üs Komutanlığı’na Dönüştürüldü

Adana İncirlik’te bulunan 10. Tanker Üs Komutanlığı’nın ismi, 10. Ana Jet Üs K…