Home GÜNCEL Mevlana Şimşek: “Şeffaflık nerede?”

Mevlana Şimşek: “Şeffaflık nerede?”

- Guncellenme Tarihi: 16 Nisan 2016 13:12
5 min read
Mevlana Şimşek: “Şeffaflık nerede?” için yorumlar kapalı
0

MEVLANA ŞİMŞEK:

BELEDİYE MECLİSİNE GETİRMEDEN SATIŞ YAPIYORLAR, HANİ ŞEFFAFLIK?

Mudanya Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Mevlana Şimşek, Başkan Türkyılmaz’ın şimdiye dek büyük bir proje gerçekleştirmediğini söyledi ve ekledi; “şeffaflıktan bahsediyorlar, meclise getirmeden encümen kararıyla satış yapıyorlar”.

Mudanya Belediyesi’nin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Belediyenin çalışma olarak yaptığı bir şey görmedim! Kendisi diyor ya, otuz yılda yapılmayanları yaptık, bu güne kadar ne yaptı göremedik. Bir Tekel Parkı diyor. Tekel Parkı çok büyük bir işmiş gibi anlatıyor. Cumhuriyet Parkı, çok büyük bir projeymiş gibi anlatıyor. Sanki bir bat-çık yaptı, sanki turizme yönelik şeyler yapmış. Yapılan hiçbir şey yok, yaptık diyor. Haramiler haramiler deyip duruyor. Şu anda rezillik had safhada. Haramiler yer değiştirdi o zaman…

Bütün belediyelerde bir saat içinde imar durumu belli olur. Burada on beş günde imar durumu alamıyor insanlar. Böyle laçka bir yönetim var.

Kendilerini başarılı gösteriyorlar ama bu başarı nerede? Kendileri, kendilerini övüyor. Yüzde seksen destek var diyor, nerede ölçüyor kendini? Belediyenin içinde mi ölçüyor?

Belediye esnafın kiralarını arttırdı. Bu artış diğer özel mülkler için de emsal teşkil ediyor. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Esnafın dokusuyla oynadı. Bütün esnaf kan ağlıyor. Belediye artırınca özel sektör yerinde mi duracak?

Bazı illerin, ilçelerin kendine has markaları oluşmuştur. Koç Restaurant burada bir markaydı. Korumak gerekirdi. Başkana dedim ki, buraları çok pahalı kiraya vermekle zannediyorsunuz ki kâr edeceksiniz. Aslında zarar edeceksiniz, sahilin dokusuyla oynuyorsunuz.

İşletmeci orayı tutacak, 50 bin liradan fazla kira verecek. Nasıl ödeyecek bu kirayı? Madem öyle belediye kendi çay bahçesi açıp işletsin.

Mudanya halkının büyük çoğunluğu emekli. Emekliler beş lira verip çay içemez. Orayı belediye işletseydi çok daha iyi olacaktı. 4 liraya çay, yedi liraya kahve içmeye kim gidecek? Yap orada belediyeye ait çay bahçesi. Güvenilir de olur. İş yapmayacak diye bir şey yok.

İş yapmayacak olsa 50 liraya kiralanır mı?

Mudanya’nın sahil dokusunu bozmak için uğraşıyorlar. Sahildeki çekmeleri yıktırdı. Kime ne faydası kaldı? Bize faydası vardı, belediyeye faydası vardı, devlete faydası vardı. Hem Maliye’ye vergi ödüyorduk, hem belediyeye işgaliye ödüyorduk.  Şimdi ikisini de ödemiyoruz. On iki metrelik yere yıllık Üç bin lira ödüyorduk. Toplamda büyük paralardı. Bu çekmeler için kanunsuz dediler, 20 sene önce yapıldı bunlar Türkyılmaz’dan dört dönem önce.

Daha önce belediye mülklerinin satılmasını eleştiriyorlardı. Mahkeme kararı ile geri alacağız diyorlardı. Şimdi satmaya devam ediyorlar.

Bazı satışlarda sorunlar var değil mi?

Şeffaflıktan bahsediyorlar encümen kararı ile satış yapıyorlar. Meclise getirin. Şeffafsınız ya…

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’dan TEKNOFEST’e Rekor Katılım

TEKNOFEST 2024 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çalışmaları kapsamında düzenlenen &#…