Home EĞİTİM “GEMLİK’İN KONUŞULMAYAN GERÇEKLERİNİ YAZACAĞIM”

“GEMLİK’İN KONUŞULMAYAN GERÇEKLERİNİ YAZACAĞIM”

- Guncellenme Tarihi: 7 Nisan 2016 14:17
6 min read
“GEMLİK’İN KONUŞULMAYAN GERÇEKLERİNİ YAZACAĞIM” için yorumlar kapalı
0

 

Doğduğundan bu yana Gemlik’te yaşayan, uzun yıllardır edebiyatla ilgilenen Tarık Tanış’ın, şiirlerinden oluşan ilk kitabı “Güneşin Hükmüdür” geçtiğimiz aylarda çıktı. Tanış ile kitabı, çalışmaları ve Gemlik hakkında konuştuk.

Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

1960 yılında Gemlik’te doğdum. Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum. Özel bir firmada on dokuz yıl çalışıp emekli oldum. Evliyim. Bir çocuk babasıyım.

Sadece şiirle mi yoksa Edebiyatın farklı alanlarıyla da ilgileniyor musunuz?

Nesir yazıyorum, öykü yazıyorum. İnternet sitelerinde yazılarım yayınlanıyor. Genelde yazdığım köşe yazıları Gemlik üzerine. Buraların dışına pek çıkmıyorum. Gemlik’in yeteri kadar sorunu var. Malzeme de bol.

Toplumun içinde yaşıyorum. Toplumun dertleriyle ilgileniyorum. Örneğin milyonluk avizelerin altında varoşların şiirini yazamazsın. Onlarla birlikte yaşayacaksın. Aslında şiir yazıyorum dersem şairlere ayıp olur. Ben yaşama dair bir şeyler yazıyorum.

Ne kadar süredir yazıyorsunuz?

Çocukluğumdan beri yazıyorum. 12 Eylül döneminde üç ay kendimi eve kapatmıştım. Bir ihtimal içeri girerim diye. O alıştırmayı yapmıştım. Üç ay dışarı çıkmamak şartıyla kitap okudum. Onların dönüşü bu.

Ben aşk şiirleri yazmıyorum. Bunlar benim hayata mektuplarım.

Kitap fikri nasıl ortaya çıktı?

Kitaplaştırma, internetten yoğun talep gelmesiyle oldu. Favori Yayınları ile tanıştık. Orada basmaya karar verdik. Maddi kaygı gütmedim. Ama tuttu. İmge Kitabevlerinde, D&R’larda bir de internet üzerinde satılıyor.

Kitap basıldıktan sonra ne gibi çalışmalarınız oldu?

İmza günleri yeni başlıyor. ASTV’den davet edildim. Rahatsızlandığım için gidemedim. İstanbul’da bir imza günümüz olacak. Sonrası yayıncıya kalmış. Kadıköy’de, İmge Kitapevi’nde gerçekleşecek imza günümüz var.Önümüzdeki  Cumartesi günü, saat 16:00’da.

Gelecek çalışmalarınız neler?

Öykü kitabı çıkaracağım. Gemlik ağırlıklı olacak. Gemlik’in kimsenin konuşmadığı gerçekleri var, onları da yazacağım.

İnsanların canları çok yandı Gemlik’te. Madde bağımlısı, kabadayıları. Gemlik’in kötü tarihini çok iyi biliyorum.

Bir de derneğiniz var. Neler yapıyorsunuz?

Derneğimiz Gemlik Duyarlılık ve Dayanışma Derneği.  Basın Sözcüsüyüm. Öncelikle madde bağımlılığı ile mücadele ediyoruz. Emniyet ve yerel yöneticilerle de koordine halindeyiz. Gençlere sahip çıkarak onları korumaya çalışıyoruz.

Bir dönem madde bağımlılığı ile bağlantılı olaylar yaşanmıyordu. Arkadaşlarımız sabahlara kadar sokaklarda takip yapıyordu. Hiç birimizin çocukları bu illete düşmüş değildi. Bizim çocuklarımızın kullanmıyor olması, onların çocuklarına bulaşmaması anlamına gelmez.

12980519_1755076181382276_755601776_n 12980376_1755076188048942_1245653916_n

Kitap çıkarmak isteyen genç yazarlara tavsiyeleriniz var mı?

Yayıncı önemli. Çok iyi bir yayıncım var. Parayı da düşünmüyor. Özellikle teşekkür ederim. Kitaplarımızın bir kısmı cezaevlerine, bir kısmı vakıflara gitti. Ali İsmail Korkmaz Vakfı’na gitti.

Genç arkadaşlar cesaret etsinler. 20 yaşında bir kitap çıkarmış olsaydım şimdiye çok yol almıştım.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…