Home GÜNCEL Diktatör CHP’li Hayri Türkyılmaz

Diktatör CHP’li Hayri Türkyılmaz

- Guncellenme Tarihi: 6 Nisan 2016 16:57
15 min read
Diktatör CHP’li Hayri Türkyılmaz için yorumlar kapalı
0

MHP Mudanya verdi veriştirdi: 

Diktatör CHP’li Hayri Türkyılmaz

MHP Mudanya İlçe Başkanlığı yaptığı basın toplantısıyla Mudanya Belediyesinin 2 yılını değerlendirdi. Başkan Yüksel Kesen, yapılan kahvaltılı basın toplantısında Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı çok sert eleştirilerde bulundu. Toplantıya Milletvekili adayı Mehmet Ali Adak, İl Başkan Yardımcısı Erkan Zorba, Mudanya Belediyesi meclis üyeleri Yaşar Ardıç, Fatih Şenöz, İsmail Hakkı Karaaslan ile İlçe Kadın Kolları Başkanı Halime Alpaslan ve partililer katıldı.

Toplantıya Hayri Türkyılmaz’ın seçim vaatlerinden bahsettiği video kaydı ile başlatan Kesen; Türkyılmaz’ın “Göreve geldiğimizde ilk iş olarak Mudanya‘nın gelirini – giderini bağımsız denetim şirketlerine yaptıracağız ve ilk gün onu belediyenin kapısına asacağız. Ondan sonra her ay Belediyenin gelir ve giderini belediyenin kapısında panoya astıracağız. Kent meydanında görülebilen yerlerde halkımızla paylaşacağız. Çünkü bizim anlayışımız dürüst ve şeffaf belediyeciliği bütün Mudanya‘ya, bütün TürEn çok kullanılan etiketler arasından seçkiye’ye vermek…” sözlerinden yola çıkarak başkanın verdiği sözleri tutmadığına dikkat çekti.

Türkyılmaz’ın; “Mudanya‘daki bütün hemşehrilerimizin, köylüsünden çiftçisine, esnafına, Mudanya‘da yaşayan herkesin Mudanya Belediyesinin kölesi olmaktan çıkaracağız, onlar hizmet kölesi olacak” söylemini de eleştiren Kesen, durumun ortada olduğunu dile getirerek, esnafın, halkın mağduriyetine dikkat çekti.

İlçe Başkanı Yüksel Kesen, “Mudanya Belediyesini yöneten başkan ve heyetinin görevdeki iki yılını değerlendireceğiz. Öncelikle bu gün 4 Nisan, Kurucu genel başkanımız rahmetli başbuğumuz Alpaslan TÜRKEŞ Bey’in Hakk’a yürüyüşünün 19. yılında kendisini ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Konuşmasının başında ikinci yılını dolduran CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ilk yılki gibi yine kendilerini yanıltmayarak bu işi beceremediğini ve beceremeyeceğini tüm Mudanyalıhemşerilerimize gösterdiğini söyledi.

Kesen, “Koskoca iki yıl geçti, gördüğümüz bir tane dişe dokunur hizmet yapılmamıştır. Göreve geldiği günden beri Mudanya kargaşa içinden bir türlü çıkamamıştır. Önce partisiyle başladığı kavgayı meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcıları ile devam ettirirken, sonunda hızını alamayan başkan her kesimden vatandaşımızla da kavgaya devam etmektedir” dedi. Kesen, “Barışın ve kardeşliğin başkenti sloganıyla Mudanyalının karşısına çıkanlar, kendi partisi ve çevresinde dahi barışı ve kardeşliği tesis edemediler” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın görüntülü vaatlerini ekrandan basın mensuplarına gösteren Yüksel Kesen, “MHP belediye başkan adayımız için Yenimahalle’de bir ağaç dikilecek yer bile bırakmadı diyen Türkyılmaz, yeşil alana inşaat ruhsatı vererek candaşlarına rant sağlamıştır” dedi. Bahse konu yer ile ilgili basından öğrendiğimiz kadarıyla yeşil alanın akçe karşılığında peşkeş çekildiği ve mevzuata aykırı olmasın diye de kılıfına uydurulduğunu iddia edilen yer ile ilgili bu güne kadar ilgililerden herhangi bir açıklamanın henüz gelmediğini belirten Kesen, “Mudanyalı hemşerilerimiz bu konuyla alakalı doğru ve detaylı bir açıklama beklemektedir” diyerek cevap beklediklerini belirtti.

CHP’li başkanın tabiriyle kaybolan 30 yıla, iki yıl daha ekleyen Türkyılmaz’ın, göreve geldiği ilk günden başlayarak her ay belediyenin gelir giderlerini kentin uygun yerlerine bağımsız denetçinin denetiminden geçirerek asacağını söylediğini hatırlatan Yüksel Kesen, “Neden asılmadı. Belediye’de şeffaf olmayan işler mi yapılmaktadır? Birde yakın zamanda görünen lüzum üzerine diye iki belediye başkan yardımcısı görevden alındı, aylardır bu makamlar boş bırakılarak diktatörce bir yönetime geçiş yapılmış oldu. Kamuoyunun baskısı üzerine zoraki atamış olduğu iki başkan yardımcılarını da belediye binasından uzaklaştırarak diktatörlüğünü son meclis toplantısında da konuşma yapan muhalefet meclis üyesini kastederek alın şunun elinden mikrofonu Mudanya’yı biz yönetiyoruz siz kimsiniz diyerek Mudanyalıhemşerilerimizden %60’a yakın oy alan muhalefeti yok sayarak diktatörlüğünü sürdürmüştür” diyerek eleştirisinin dozunu artırdı.

Kesen, “Göreve geldiklerinde Mudanya Belediyesinin kapılarını söktürerek şov yapan CHP’li diktatör başkan gönül kapılarını hemşerilerimize kapatmıştır. Yetim hakkı yemeyeceklerini ifade ederek göreve gelenler şişirilmiş hukuk danışmanlığı ve bilişim hizmetleri faturalarıyla yetimin ve Mudanyalının hakkını gasp etmektedir” diyerek yeni bir tartışma başlattı.

MHP İlçe Başkanı Yüksel Kesen eleştirilerine devam ederek, Mudanyalı’nın hakkını Mudanyalı’dan başka kimseye yedirmeyeceğini söyleyerek iktidara gelen bu heyetin Mudanya’da mesleki kariyerlerini ispatlamış olan basın mensupları bulunmasına rağmen bütün danışmanlarını dışarıdan istihdam etmesine anlam veremediklerini belirtirken, “Zaten 30 Mart 2014 öncesi “Mudanya basınıyla işim olmaz” diyerek bu uygulamalarının işaretini o zamandan vermişti” dedi.

Devlet memurlarını peşine takarak, CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret eden memurlara siyaset yaptıran CHP’li diktatör başkan bu memurların maaşını acaba kendi cebinden mi ödeyecektir derken, devlet üst birimlerini göreve çağırdı.

CHP’li diktatör Başkan Mudanyalı hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltmesi için hizmet üretmesi gerekirken, kanal kanal gezerek kendi reklamını yaptırmakta olduğunu söyleyen Yüksel Kesen,Mudanyalı‘nın vergileriyle oluşan belediye bütçesinden de bir televizyon yapımcısına yaklaşık 50 bin TL fazladan ödeme yapıldığını, daha sonrada fark edildiğinde geri alındığı söylenen böylesi yanlış faturaların belediye bütçesinden ödenmesine devam edip etmediğini sordu.

Toplantının sonunda yapılan soru cevap kısmında, Yenimahalle’de yapıldığı iddia edilen yeşil alana inşaat ruhsatı verilmesi ile ilgili olarak şifaen bilgi istendiğini, verilmezse resmi olarak bilgi isteneceği ve bunun ileriki günlerde basın mensuplarıyla paylaşılacağını söyleyen Yüksel Kesen, kamu zararı konusunda da Belediye Meclis Üyesi Yaşar Ardıç’a söz verdi.

Yaşar Ardıç, 5 bin lira civarında aylıkla avukat çalıştırılabilecekken, 300 küsur bin TL avukatlık ücreti ödenmesini çok uygun bulmadıklarını söyledi. Ardıç, “Bu konuda açıklama isteyeceğiz. Ayrıca bankalara ait bankamatikler başkanın katı tutumuyla belediye arsası harici yerlere konuşlandırılmıştır. Belediyemiz arsası içerisinde hiçbir bankamatik yoktur. Bunlardan dolayı belediyemiz zarara uğratılmıştır. Burada bir kamu zararı söz konusudur. Bu konuda da gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi. Yaşar Ardıç Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı eleştirmeye devam ederek, “Mudanya’yı birlikte yöneteceğiz demişti. Kendi gurubuyla ters düştü. Dokuz kez muhalefetin fazlalığı ile çoğunluğu sağlayarak toplandık. Kendi gurubu meclise gelmeyerek Başkan’ı protesto ettiler. Son toplantıda meclisi yok saydı. Oy vermeyen %60’lık gurubu yok saydı. Kendisinden özür bekliyoruz” dedi.

Basın toplantısına gösterilen ilgiden dolayı basın mensuplarına teşekkür eden Yüksel Kesen, Başbuğ Alparslan Türkeş ve şehitler adına Hacı Baba Camii’nde öğlen namazından önce okutulacak olan mevlide katılanları davet edip, “Katıldığınız için şahsım ve partim adına saygılar sunarım” diyerek toplantıya son verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…