Home GÜNCEL O isimler disiplin iddialarını değerlendirdi

O isimler disiplin iddialarını değerlendirdi

- Guncellenme Tarihi: 6 Nisan 2016 14:48
4 min read
O isimler disiplin iddialarını değerlendirdi için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın girişimleriyle CHP’li meclis üyeleri Mahmure Uçar, Mustafa Ay, Metin Uyanık ve Metin Bağcı’nın yanı sıra milletvekili adayı Semih Özdemir, ilçe eski başkanları Rüştü Cozlan, Hüseyin Ihlamur ile kadın kolları eski başkanlarından Hürriyet Aslıkara’nın disiplin kuruluna sevk edildiği iddiaları ilçe gündemine bomba gibi düştü.

Disiplin soruşturması iddialarını değerlendiren Hüseyin Ihlamur, sert konuştu. Ihlamur, “25 sene sonra seçimle gelmiş ilçe başkanıyım. Eleştirdiğimiz konularla ilgili konuşmuşluğumuz olmuştur ancak disipline sevk edilecek bir durumumuz yok. Bize herhangi bir tebligat, sarı zarf gelmiş değil. Dedikodu mahiyetinde bunları duyuyoruz ama gelirse tepkim sert olur. Kişisel olarak değerlendiriyorum ve ortada resmi bir durum yokken bunların konuşulmasını algı yönetimi olarak değerlendiriyorum” dedi.

Sürecin bir disiplin soruşturması olmadığını ifade eden Mahmure Uçar, ile 4 meclis üyesi birlikte davet edildiklerini ve sohbet havasında bir konuşma gerçekleştirildiğini söyledi. Meclis toplantısına katılmadıkları için ilçenin il yönetimine bildirmek zorunda kaldığını ifade eden Uçar, “Bunun disiplinlik bir durumu yok. Meclis üyeleri olarak meclis toplantısına mazeret bildirirek katılma hakkımız var. Hastalık olur, insanın işi olur” diye konuştu. Cuma günü yapılacak meclis toplantısında denetim ve faaliyet raporları için ne yönde oy kullanacağını sorduğumuz Uçar, “Kişisel bir tavrımız yok. Hizmet amacı ile yola çıktık. Zaman ne gösterir bekleyip, göreceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Ortada bir disiplin kovuşturması olmadığını ve başka ilçelerde de benzer durumlar yaşandığını anlatan Mustafa Ay, “Sıkıntılarla ilgili görüştük. 4 meclis üyesi birlikte gittik zaten. Disiplin soruşturması yapıldığına ilişkin bize resmi bir şey bildirilmedi” görüşlerini aktardı.

Bir süredir parti çalışmalarında aktif olarak yer almadığı için görüşmede ‘partiye neden küskünsünüz’ sorusu ile karşı karşıya kaldığını anlatan Hürriyet Aslıkara, “Disiplin iddialarına sadece gülümsüyorum. Yazılı bir tebligat yok, sözlü olarak davet edildim. 5-6 aydır konjonktör gereği kenardan izliyorum çalışmaları ancak partimle aramda bir küslük yok. Hayri Bey’in neden böyle bir şey yaptığına da bir türlü anlam veremedim” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kalkınma Yolu’nda Tarihi Adım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riy…