Home GÜNCEL MİSİAD BURSA  “BİZ DE VARIZ” DEDİ…

MİSİAD BURSA  “BİZ DE VARIZ” DEDİ…

- Guncellenme Tarihi: 24 Şubat 2016 18:27
9 min read
MİSİAD BURSA  “BİZ DE VARIZ” DEDİ… için yorumlar kapalı
0

MİSİAD Memleketçi ve Sanayici İşadamları Derneği (MİSİAD) Bursa Şubesi Podyum Davet’te yapılan kahvaltı organizasyonuyla basın mensupları ile bir araya geldi. Katılımın yüksek olduğu, Bursa’nın duayen isimlerinden Yakup Altınöz’ün de fahri başkan olarak hazır bulunduğu toplantıda Bursa Şubesi Başkanı Günay Tandoğan Misiad Bursa’nın kuruluşundan beri  yaptığı faaliyetleri, vizyon ve misyonları ile hedeflerini paylaştı.

Günay Tandoğan MİSİAD’la ilgili şunları söyledi: “2014 Yılında Türk iktisadi hayatına bir yön vermek adına kurulan MİSİAD, çok kısa süre içinde şubeleşme çalışmalarına başladı ve bugün Türkiye’de 53 yurtdışında da 13 şubeye ulaşarak Cumhuriyet Tarihi’nin En Hızlı Büyüyen Sivil Toplum Kuruluşu Oldu. Genel Merkezi  Ankara’da bulunan, Genel Başkanı  SN. Feridun Öncel  olan derneğimiz yola çıkarken, Türk iktisadi hayatının dönüm noktalarından biri olan Milli İktisat Kongresinin kararlarını ve sonuç bildirilerini önüne koyarak  çalışmalarına başlamıştır.MİSİAD  bir sanayici  ve işadamı  organizasyonundan  çok daha fazlasıdır. MİSİAD, bir tavır bir Oluştur. Milli olan her şeyin  yanında, yabancılaşmanın da bir o kadar karşısındadır.”

MİSİAD  Bu  Ülkenin  Gerçek Çocuklarının ‘’Bizde Buradayız  , Bizde Varız ‘’dır.Misiad Günlük Siyasi  Faaliyetlerden  Uzak ,Hiçbir Partinin Mualifi Yada Destekçisi Değildir. Yani Mİsiad  Ülkemizde  Tek Parti Hariç  Diğer Tüm Partilere  Eşit Mesafededir. Misiad’ın Bünyesinde  AK Partili CHP‘li MHP’li  olabilir Ama  Misiad Bir Bütün Olarak  ne AKP ‘Lİ   ne CHP ‘li nede MHP ‘lidir .

Misiad’ın Türkiye  Cumhuriyeti  Devletinin bölünmez bütünlüğünü  savunan  bir yapıda olduğunu, Misiad Bursa Şubesi  olarak göreve geldikleri  10 aydan  bu yana altyapı çalışmalarını, fiziki hazırlıklarını tamamladıklarını, bu arada da  basında yer bulmayan  sosyal sorumluluk  projeleri İle bu günlere geldiklerini belirten Tandoğan, “2016 yılı Bursa Misiad için ticari ve ekonomik anlamda en üst seviyede  olacaktır. 2016 yılı ilk yarısında işverenlere yönelik, işverenlerin yararına bir dizi projeler ile bilgilendirme ve eğitim panelleri  düzenleyip işveren ve sanayicilerimize fayda sağlayacağız. Kurum ve kuruluş ziyaretlerimizde  en son SGK İl Müdürü  Erhan Karacani ve İşkur İl Müdürü  Sayın Kasım Tilki‘nin  tüm desteğini aldık ve İşkur İl Müdürümüz yurt dışı eğitimlerinde Misiad ile ortak çalışmalar yapacağını  açıkladı. Yine ilk dönem faaliyetlerimizin bir tanesi de  KOSGEB ile ortak bir çalışma ortamı hazırlayıp girişimcilik kursları açmaktır” dedi.

Misiad Bursa Şubesi olarak hedeflerinin bir STK’nın olması gereken düzeyde network ağlarını genişletip, daha çok iş ve insana ulaşmak olduğunu vurgulayan Tandoğan, milli sermaye adına yapılan aslında bizi önce içimizde daha da güçlü kılacak kartvizit değişim programları 53 yurtiçi, 13 yurtdışı şubeleri ile başladığını da dile getirdi.

MİSİAD ticaretinin örfünü Ahilik olarak belirlemiş bir kurum olarak dikkat çekiyor. Ahilik konusuna ise Günay Tandoğan şöyle açıklık getiriyor: “Ahilik; sanat, ticaret ve mesleğin, olgun kişilik, ahlak ve doğruluğun iç içe girmiş bir alaşımıdır. Ahi diye anılan kişi kesin olarak bir sanat, ticaret ya da meslek siparişidir. O bununla birlikte olgun, ahlaklı, merhametli, iyiliksever ve her işinde, her davranışında dürüst ve güvenilir bir kişidir. Ahi olan kişinin 3 şeyi hep açık olacaktır : Ahinin eli açık olacaktır. (Yoksullara, düşkünlere yardım etmek için.) Kapısı açık olacaktır. (Konuk almak ya da ondan bir şey istemeye gelenler için.) Sofrası açık olacaktır. (Yoksullara, düşkünlere yardım etmek için.) Ahiliğin Piri Ahi Evran’dır. Ahilik yeryüzünde kurulan ilk esnaf locasıdır. Bu esnaf locası kelimesi yanlış anlaşılmamalıdır. Ahiler yeri geldiği zaman da bozulan düzende bir yeniçeri gibi de cephede de yerlerini alanlardır. Günümüz ticaretinde özlenen, hasret duyulan bir olaylar silsilesidir. “Harama bakma” “Haram yeme” “Eksik tartma” “Yalan söyleme” “Dünya malına tamah etme” “Kimseyi kandırma” “Kuvvetli ve üstün durumdayken affedici, hiddetli iken yumuşak davranmasını bil” dir ilkesidir. Biz de günümüzde aynı düşünceler ile ticaretimizi yapmak, yaptırmak adına çalışanlarız.”

MİSİAD BURSA Şubesi, Bursa’da bundan sonra biz de varız diyor. Bursa için, memleket için, ellerini değil gövdelerini taşın altına koymaya hazır olduklarını belirtiyorlar. Tandoğan sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Bizler inanmışlar ordusuyuz. Türkiye’nin dünyaya açılan milli gücü olarak her türlü ticari, ekonomik ve sosyal projelerin öznesi olmaya ant içtik.“

12043051_1717971681771946_3499805726213868973_n

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…