Home GÜNCEL HÜSEYİN TÜRKER YAZDI: GİRİT – 3

HÜSEYİN TÜRKER YAZDI: GİRİT – 3

- Guncellenme Tarihi: 12 Şubat 2016 18:07
2 min read
HÜSEYİN TÜRKER YAZDI: GİRİT – 3 için yorumlar kapalı
0

Yapılan bu çalışması tespit ettiğimizin başka gerçekler de vardır. Gördük ki bütün Giritlilerin kafasında binlerce soru vardır… Girit meselesinin gerçeği nedir? Müslüman Giritliler ne şekilde evlerinden kovulmuşlar? Aileler nasıl ve ne şekilde dağılmış? Neden bir arada tek bir yerde toplanmamışlardır? Bu insanlara sonra ne oldu? Neler geçmiş başlarından?

 

Şu anda görünen o ki, Türkiye’de, Suriye’de, Libya’da, Lübnan’da ve diğer ülkelerde bulunan muhacirlerin torunlarının tek derdi var o da Girit hikayesini canlandırmak, unutulan eski dili ihya etmek, farklı yerlerde bulunan Giritlileri bir şekilde toplamak ve birbirine tanıştırmak, eski kültürü canlandırmak. Giritlilerin adet ve örfleri bir daha diriltmek… Büyün yüreklerde ciddi bir özlem ve hasret var. Herkes bir şekilde bu özleme çare bulmaya çalışmaktadır…

Bu günkü büyük imkanlar sayesinde sorularımın bir kısmına cevap bulunmuştur kesin. Çözülmeyen mesele ise insanı hak ve hukuk çerçevesinde olmaktadır. Dağılmış aileler bir daha bir araya nasıl getirilir? Öyle bir imkan var mıdır? Dökülen gözyaşlarının bedeli var mıdır?

Saygılarımla…

Hüseyin TÜRKER

MLMD BAŞKANI

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…