Home GÜNCEL Aktaş Holding’den Bursa’ya Dev Yatırım

Aktaş Holding’den Bursa’ya Dev Yatırım

- Guncellenme Tarihi: 15 Ocak 2016 17:12
16 min read
Aktaş Holding’den Bursa’ya Dev Yatırım için yorumlar kapalı
0

 

 

  • Aktaş Holding, dünya çapında faaliyet gösterdiği alanlardaki etkinliğini daha da arttırmak, kapasite artışıyla birlikte yeni yatırım alanlarında entegre üretim sistemine geçmek ve sektöre yüksek katma değer sağlamak adına, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 Milyon TL gibi bir yatırımla ekonomiye kazandırdığı, yeni üretim tesislerinin açılışını gerçekleştirdi.

 

  • Açılış törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra; milletvekili, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş dünyasından çok sayıda önemli isim katılım gösterdi.

 

Faaliyet gösterdiği sektörlerde sahip olduğu markalar ile dünya liderleri arasında yer alan, bu alanlarda değişimi yönetmeyi ilke edinen ve 100’den fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding, yeni pazarlara daha etkin ve hızlı ulaşmak, yeni yatırım alanlarında entegre üretim sistemine geçmek ve sürdürülebilir verimlilik için hayata geçirdiği yeni üretim tesislerinin açılışında adeta gövde gösterisi yaptı.

 

ABD’den Çin’e, Bulgaristan’dan Brezilya’ya kadar dünyanın dört bir noktasında faaliyetleri bulunan, 6 kıtada 100’den fazla ülkeye doğrudan ürünleri ihraç edilen Aktaş Holding, Bursa’daki yapılanmasında ve dönüşüm sürecinde çok önemli bir yer tutan yeni üretim tesisini 6 ay gibi kısa bir sürede tamamladı. Farklı ürün gruplarının da üretileceği fabrika protokolün katılımı ile hizmete açıldı.

 

Tesisler Dünya Standartlarında İnşa Edildi

 

30 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen, 20 bin metrekare kapalı alana sahip, tamamen Aktaş Holding’in üretim modeline uygun olarak inşa edilen tesislerde hava süspansiyon sistemleri üretimi ile birlikte, otomotiv ve savunma sektörünün yanı sıra; inşaattan enerjiye kadar geniş bir yelpazedeki ürünlerin inovatif bir anlayışıyla üretilmesi hedefleniyor.

 

Faaliyet gösterdiği sektörlerde öncü konumda bulunan Aktaş Holding’in yeni üretim tesislerinin açılış töreni hazırlanan film gösterisi ile başlarken, program kapsamında ilk olarak sözü Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş aldı.

0eda2287-9440-40c5-ab53-587800fa28be

Aktaş : “İnovatif Düşünce Bizi Her Adımda Dinamik Tutuyor”

 

“Yenilenmek ve başarı yolunda gelişerek ilerlemek, kurulduğu günden bu yana Aktaş Holding’in her zaman önceliği oldu” diyerek, Aktaş Holding’in yenilikçi yaklaşımlara her koşulda öncelik verdiğini vurgulayan Şahap Aktaş; “Sanayiciler ürünlerinin bulunduğu her ortamda ülkemizi gururla temsil ediyor. Bu süreçte sanayicilerimize düşen en büyük rol ise markalı ürünler ortaya koyabilmek için inovatif düşünebilmek. İnovatif düşünce bizleri her adımda dinamik tutarken, gelişim isteği ile birlikte sürdürülebilir başarıyı da getirecektir. Ancak bu şekilde fark yaratarak dünya pazarlarından daha fazla pay elde edebiliriz. Bizler de Aktaş Holding özelinde bu yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Alanında en fazla patent geliştiren bir şirketler grubu olarak; ülkemizi, küresel düzeyde markamızın adı altında temsil etmek ve toplumsal sorumluluk bilincimizle hareket etmekten hiçbir zaman vazgeçmedik. Tüm bu amaçlarımız doğrultusunda, bizlere gelişim ve daha yüksek kapasiteli bir çalışma imkânı sunacak bu yeni binamız, hem sektörümüz hem de ülkemiz adına daha fazla katkı sağlayacak yeniliklerin yuvası olacak. Tesislerimizin başta Bursa olmak üzere, ülkemiz ve dünya ekonomisine hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

“AR-GE Odaklı Büyümeye Devam Edeceğiz”

 

Şahap Aktaş’ın ardından söz alan Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol da, yeni tesislerle birlikte Aktaş Holding olarak, global bir firma olmanın tüm sorumluluklarını yerine getirme gayretini gösterdiklerini belirterek; “Sadece ekonomik anlamda değil; yaptığımız tüm faaliyetlerle içerisinde bulunduğumuz ülkeye ve topluma değer katabilmek, Aktaş Holding’in kurumsal vizyonunun en önemli parçasından biri olmuştur. Standartların ve teknolojinin değişimiyle birlikte müşteri beklentilerinin de hızla değişime uğradığı yeni ekonomik düzende, takip eden değil; takip edilen, sektörde lider olmayı amaçladık. Bursa’daki yapılanmamız açısından çok önemli bir yer tutacak bu yeni üretim tesisimizde, bilgi ve teknolojiyi kullanarak, üretim ve hizmet kapasitemizi yükseltmeyi amaçladık. Markalarımıza da bu yönde yatırım yapmaya devam edeceğiz. Global pazarlara odaklı yönetim anlayışımızı, toplam kalite yönetimine yaklaşımını benimsemiş yetkin profesyonel kadrolarımızla geliştirmek ve AR-GE öncelikli dönüşüm stratejilerimizle de sektöre her açıdan katma değer sağlamak temel amacımız” şeklinde konuştu.

eedafdd5-6eae-4b5f-a292-c91fecce9f5c

İbrahim Burkay: “Aktaş Holding, Bursa ve Ülkemizin Gururu Oluyor”

 

Törende konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Aktaş Holding’in kuruluşundan bugüne geldiği noktayı hep birlikte izliyoruz. Üretim tesisleri ve sektöre sağladığı katma değerle, dünya genelinde Bursa’nın ve Türkiye ekonomisinin gurur kaynaklarından biri. Bildiğiniz gibi BTSO’nun düzenlediği Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’de, Aktaş Holding ‘İnovasyon’ kategorisinde ödül almıştı. Hava süspansiyon körükleri üretiminde olduğu gibi raylı sistemler ve savunma sanayine yönelik hamlelerinden dolayı da Aktaş Holding’i gönülden kutluyorum. Bursa’mızın klasik endüstriden, yeni nesil alanlara dönüşümü için faaliyet gösteren en önemli şirketlerden biri Aktaş Holding… Bu yeni tesislerin Bursa ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Abdülkadir Karlık: “Ülkemizin Bayrağını Gururla Dalgalandırıyor”

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da, Aktaş Holding’in ülkemiz ekonomisine kazandırdığı yeni tesislerin önemine dikkat çekerek, Aktaş Holding’in dünya genelinde faaliyet gösterdiği bölgelerde ülkemizin bayrağını gururla taşıdığını vurguladı. Özellikle Balkan coğrafyasına yönelik atılımlarından dolayı Aktaş Holding’i öven Karlık, tesislerin başta Bursa olmak üzere, Türkiye ve dünya ekonomisine hayırlı olmasını diledi.

 

Birkan: “Bursa’mıza Böyle Bir Tesis Kazandıran Aktaş’ı Kutluyorum”

 

Törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, öncelikli inşa edilen tesislerin hayırlı olmasını dileyerek, “Bursa’da üreten, ihracat yapan, istihdam sağlayan Aktaş Holding’in her zaman yanındayız. Bayrağımızı 100’den fazla ülkede başarıyla dalgalandırdığı için kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Böyle başarılı sanayicilere ve şirketlere ülke olarak daima ihtiyacımız var. Bursa’ya böylesine güzel bir yatırım yaptığı için Aktaş Holding’i yürekten kutluyorum” diye konuştu.

 

Vali Karaloğlu: “Yeni Tesisler Bursa’ya ve Ülkemize Değer Katacak”

 

Açılış töreninde söz alan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise Aktaş Holding’in sadece Bursa ve Türkiye’de değil; dünyanın dört bir köşesinde Türk bayrağını daha yukarılarda dalgalandırmak için çalışan, istihdam yapan, üreten dünya çapında bir firma olduğunu vurgulayarak, “İleri teknoloji ile donatılan bu tesis için başta Şahap Aktaş olmak üzere, tüm Aktaş Holding çalışanlarını yürekten kutluyorum. Ülkemizin büyüme hedefleri doğrultusunda AR-GE’ye, tasarıma, markaya yatırım yapma konusunda ciddi teşvikler söz konusu. Bu hedefleri gerçekleştirme noktasında, ülkemizi ileriye taşıyacak yatırımlarla, Bursa’mızın ve ülkemizin gururu olan Aktaş Holding’i kutluyorum. İnanıyorum ki bu tesisler hem Bursa’ya hem de ülkemize çok büyük değer kazandıracak” diye konuştu.

 

Tesislerin açılış törenine; Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Ak Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, DSİ Bursa Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç’ın yanı sıra, iş dünyasından ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda isim katıldı.

 

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesim töreniyle devam eden Aktaş Holding’in yeni üretim tesislerinin açılışı, düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…