Home GÜNCEL AKÇALAR ISLAH SÜRECİ ÇALIŞMALARINA HIZLA BAŞLADI.

AKÇALAR ISLAH SÜRECİ ÇALIŞMALARINA HIZLA BAŞLADI.

- Guncellenme Tarihi: 5 Ocak 2016 02:12
5 min read
AKÇALAR ISLAH SÜRECİ ÇALIŞMALARINA HIZLA BAŞLADI. için yorumlar kapalı
0

AKÇALAR ISLAH ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

2003 yılında, 1/1.000 ölçekli imar planlarına işlenmek sureti ile hayata geçen Bursa kent merkezinin en batı ucundaki Akçalar Sanayi Bölgesi; Islah Organize Sanayi Bölgesi unvanı ile yeni bir döneme girdi.

2008 de 1/25.000 ve 2010 yılında da 1/5.000 ölçekli nazım imar planlarına işlenen Akçalar Sanayi Bölgesi kurulan ilk fabrikaların ihtiyacını cevap vermek üzere alt yapı çalışmalarına derhal başladı.

Alt yapı çalışmaları ve idari işleri yerine getirmek üzere bölge sanayicilerinin kurdukları ASİAD (Akçalar Sanayici Ve İş Adamları Derneği) yaklaşık iki milyon liralık bir yatırımla bölgenin sıcak asfalt kaplama işi dışındaki tüm alt ve üst yapı işlerinin tamamına yakınını bitirdi.

ASİAD; Akçalar Sanayi Bölgesinin “4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun Geçici 8.Maddesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği’nin Geçici 5.Maddesi (Islah OSB’ler)” hükmü gereğince öngörülen şartları karşıladığından; 23 Şubat 2012 tarihinde Islah OSB başvurusunu yaptı.

Müracaatı kabul gören ASİAD’ın gerekeli işlemleri tamamlamasını müteakiben Sanayi Bakanının 3 Aralık 2015 tarihinde onaylaması ile birlikte 312 sicil numarasıyla Akçalar Islah OSB tüzel kişiliği tescil edilmiş olarak yeni sürecine başladı.

Bursa Valisi Münir KARALOĞLU Başkanlığında gerçekleştirilen Islah sürecindeki ilk müteşebbis heyeti toplantısına; Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Hüseyin DURMAZ, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Faruk ÇOLAK, yönetim kurulu üyeleri Cemal TUNA, Metin ŞENYURT, Mümin YILMAZ, Müteşebbis Heyet Üyeleri Cabir SÖKÜCÜ, H. İbrahim KUZUCU, İlker DURAN, İsmail KUŞ, Osman ARICI ile birlikte ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet YÜCE ve Akçalar Islah OSB Bölge Müdürü Fahrettin BEŞLİ katıldılar.

a6b0472e-8331-4257-8904-27918d6b4ba0

Toplantıda Başkan ve heyete hâlihazırda gelinene nokta, bölgenin durumu, bitmiş ve tamamlanacak işler sunulduktan sonra; gündem maddelerine geçilerek gerekli yetkilendirme ve görevlendirmeler yapıldı.

Toplantıda Akçalar Organize Sanayi Bölgesi’nin şehre getirileri ve Türkiye ekonomisine katkısı üzerinde duran Vali KARALOĞLU, Organize Sanayi Bölgesinde yer alan tüm sektör ve temsilcilerinin,  çevre konusundaki duyarlılıklarını ve çevreye dair yatırımlarını arttırmaları yönünde talimat verdi. Şehrin çevre konusunda hiçbir toleransının kalmadığını yineleyen Vali KARALOĞLU “Bedel ne olursa olsun artık çevrenin kirlenmesine, kirletilmesine Kimsenin hakkı yoktur. “dedi.

a5ee0e06-b9af-4077-87c0-0e6cdb551de7

686.781,07 m2 alan üzerindeki Akçalar Islah Organize Sanayi Bölgesinde 48 sanayi parselinin 24 tanesinde kurulu tesis bulunmakta. Islah süreci sonunda bölgenin organize sanayi bölgesi olması ile birlikte Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi ile birleşmesi öngörülmekte.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…