Home GÜNCEL EĞİTİMCİLERE ‘ATIK PİL’ SEMİNERİ

EĞİTİMCİLERE ‘ATIK PİL’ SEMİNERİ

- Guncellenme Tarihi: 27 Kasım 2015 11:45
5 min read
EĞİTİMCİLERE ‘ATIK PİL’ SEMİNERİ için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından Mustafakemalpaşa’da öğretmenlere yönelik,

‘Atık Pillerin Yönetimi’ konusunda eğitim programı gerçekleştirildi.

TAP Eğitmeni Çevre Mühendisi Gani Sercan Özkılıç, Belediye Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitimde; atık pillerin toplanması, geri dönüşümü ve bertarafı konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.

Atık piller ile ilgili eğitimcilere bilgi veren TAP yetkilisi Gani Sercan Özkılıç, pillerin içinde türlerine göre demir, çinko, mangan, nikel, kadmiyum, lityum, kobalt gibi ağır metallerin bulunabileceğini ve atık pillerin kontrolsüz biçimde çevreye atılmasının ciddi kirlenmeye yol açtığını dile getirdiMUSTAFAKEMALPAŞA (1).

 

‘Atık piller geri dönüşüme verilmeli’

 

Pillerin günlük yaşamda kullanımının gittikçe arttığını ve eğer teknolojide çok ani bir değişim olmazsa en az 30 yıl daha pillere ihtiyaç olacağının öngörüldüğünü söyleyen Özkılıç, atık pillerin kesinlikle çöpe, ateşe, suya, kanalizasyona, sokağa atılmaması ve toprağa gömülmemesi gerektiğini belirtti.
Özkılıç, TAP’ın en önemli faaliyetlerinden birinin de başta okullar olmak üzere çeşitli kuruluşlarda eğitim ve bilinçlendirme çalışması yapmak olduğunu vurgulayarak öğrencilere, atık pillerin çöp olmadığı ve geri dönüşüm için toplanması konusunda bilgi verilmesinde öğretmenlerin çok önemli rolü olduğunu hatırlattı.

 

‘Çevre duyarlılığı oluşmalı’

 

Toplantıya katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da atık pillerin çevre için büyük tehlike olduğunu söyledi.

Atık pil toplamaya yönelik kamusal bilincin güçlenmesi gerektiğini dile getiren Başkan Kurtulan, bu yolda eğitimcilere önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Çevre ve doğal kaynakların korunması için çalıştıklarını söyleyen Başkan Kurtulan;

” Çocuklarımıza daha küçük yaşlardan itibaren atık pillerin kontrolsüz biçimde doğaya atılmaması gerektiği bilincini kazandırmalıyız. Bu atık piller mutlaka kutularda toplanmalıdır. Okullara yerleştirilen bu kutuları Temizlik İşleri Müdürlüğümüz belirli periyotlarla alarak TAP’a gönderiyor. Çevre ile ilgili ne kadar duyarlı bir toplum olursak, yarınlarımız o oranda sağlıklı olur” dedi.

Atık Pil ile ilgili yapılan sunumun ve bilgilendirmenin ardından eğitime katılan öğretmenlere, TAP tarafından atık pil ile ilgili broşür, eğitim CD’leri ve pil toplama kutuları hediye edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’de Hedef 42 Bin Ton Ceviz

Tarım şehri İnegöl’de ceviz hasadı başladı. Ceviz yetiştiriciliğinde son 10 yılda ciddi bi…