Home EKONOMİ GENÇ MÜSİAD: BİZ HER ŞEYDEN ÖNCE KARDEŞLİĞİ TESİS EDEBİLMELİYİZ

GENÇ MÜSİAD: BİZ HER ŞEYDEN ÖNCE KARDEŞLİĞİ TESİS EDEBİLMELİYİZ

- Guncellenme Tarihi: 17 Kasım 2015 11:17
5 min read
GENÇ MÜSİAD: BİZ HER ŞEYDEN ÖNCE KARDEŞLİĞİ TESİS EDEBİLMELİYİZ için yorumlar kapalı
0

Bu yıl 5’ncisi 18-19 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası Genç İşadamları Kongresi’nin Bursa’daki lansmanı yapıldı.

Uludağ Üniversitesi Çamlık Tesisleri’ndeki lansmana; Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Fatih Aslan, UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Doç. Dr. Ferhat Pirinççi, Yrd. Doç. Dr. Salih Kumaş’ın yanı sıra Genç MÜSİAD’ın Genel Merkezi’nden yetkililer, genç işadamları ve UÜ’de çeşitli bölümlerde okuyan Türk ve çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci katıldı.

Programın açılışında konuşan Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Fatih Aslan, salonu dolduran yaklaşık 300 öğrenciyi, her iki yılda bir, dünya çapından 3 binden fazla genç girişimci ve işadamının ağırlandığı ve bu yıl 18-19 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleşecek olan 5. UGİK’e davet etti.

Aslan: Bizleri onurlandırdınız

“Eğitim için Bursa’mızı ve Türkiye’mizi seçmiş olmanız bizleri onurlandırdı” diyen Fatih Aslan şunları söyledi:

“Dünyanın değişik coğrafyalarından farklı kültür ve medeniyetlerden gelerek, eğitim için Türkiye’yi ve Bursa’yı seçen siz kardeşlerim, bizler bu durumdan onur duyuyoruz. Günümüzde adalet kavramı adeta yeryüzünden silinmiş durumda. Gençlik olarak bizler de, bozulmakta olan bu adalet düzenine dikkat çekmek, insanlığı bu konuda bilgilendirmek, o adaletsizliklerin nasıl önüne geçebileceğimizi konuşmak üzere bu yılki kongremizin temasını Adil Bir Dünya İçin Gençlere Düşen Görevler olarak belirledik. Bugün bu salonu dolduran gençler olarak bizler, bu konuda üzerimize düşenleri yapmalıyız.”

Aslan: İletişimizi koparmamalıyız

MÜSİAD2Gençler olarak, kardeşliğin tesisi için de çalıştıklarını kaydeden Aslan, “Bu bağlamda tahsil hayatınızla başlayan bu bağın kopmaması için sen ve ben olmaktan öte, biz olmak için önce irtibatımızı koparmamalıyız. Biz her şeyden önce kardeşliği tesis edebilmeliyiz. Bunu sağlarsak ne mutlu bize. Ülkelerimizin gelecekler planlamalarında gençler olarak bizlerin, stratejik öneminin bilinciyle hareket edebileceğimiz bir platform oluşturabilirsek, ülke politikalarına ve ülke kalkınmasına en büyük desteği vereceğimizi düşünüyorum. Ülkelerin kendi kabuğuna çekilmelerinin mümkün olmadığı bir çağda siz değerli genç arkadaşlarımla birlikte, sağlam bir gelecek inşası için yardımlaşmak, sizin fikirlerinizle, kültürünüzle, coğrafyanızla tanışmak bizi şereflendirecektir” dedi.

Fatih Aslan’ın ardından Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Avukat Mustafa Çetin de, 5. UGİK hakkında bilgilendirmede bulundu.

Programa katılan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Doç. Dr. Ferhat Pirinççi ve Yrd. Doç. Dr. Salih Kumaş da birer selamlama konuşması ile programa katılanlara hitap etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

NOSAB’dan Eşitlik Politikası

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tüm çalışanlarına adil ve eşit çalışma ortamını sa…