Home EĞİTİM OSTİM KAUÇUK TEKNOLOJİLERİ KÜMELENMESİNDEN BTÜ’YE TEKNİK GEZİ

OSTİM KAUÇUK TEKNOLOJİLERİ KÜMELENMESİNDEN BTÜ’YE TEKNİK GEZİ

- Guncellenme Tarihi: 14 Kasım 2015 14:57
3 min read
OSTİM KAUÇUK TEKNOLOJİLERİ KÜMELENMESİNDEN BTÜ’YE TEKNİK GEZİ için yorumlar kapalı
0

Ankara Ostim Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve kauçuk sektöründe yer alan firmaları bir araya getiren Ostim Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesinden bir heyet Bursa Teknik Üniversitesini ziyaret etti.

BTU2

Ankara kauçuk sektörünün rekabetçi değer zincirini ve yenilikçi potansiyelini ortaya koyarak taraflar arasında iletişim, iş ve güç birliğini artırmak, ortaklaşa rekabetle yerli üretimin katma değerini ve sektördeki pazar payını yükselterek bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla Ostim Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve kauçuk sektöründe yer alan firmaları bir araya getiren Ostim Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi’nden bir heyet, BTÜ’nün akademik ve teknik imkânları yerinde görmek üzere teknik bir gezi gerçekleştirdi.

BTÜ’nün akademik kadrosunun Kümelerine gösterdikleri ilgiden son derece memnun kaldıklarını ifade eden  sanayiciler  üniversite ile işbirliğinin önemine inandıklarını, gelişmek ve büyümek için bilgiden yaralanmak gerektiğini bunun yolun da üniversiteden geçtiğinin farkında olduklarını belirttiler.

Firmaların test ve analiz ihtiyaçlarını il dışından özellikle de Bursa KOSGEB tarafından oluşturulan laboratuvardan sağladıklarını, fakat  BTÜ’nün BEBKA iş birliği ile oluşturduğu Kauçuk-Plastik Test ve Analiz Merkezi’nin, sektöre büyük katkı sağladığını belirttiler.

BTÜ ve küme firmaları arasındaki doğabilecek işbirliği potansiyelinin değerlendirilmesinin ardından, BTÜ laboratuvarlarının ve Kauçuk-Plastik Test ve Analiz Merkezi, imkânlarının ve kapasitesinin tanıtıldığı küçük çaplı bir gezi gerçekleşti. Teknik ziyaretin sonunda bilgilendirme toplantısı ve ziyaretlerinin karşılıklı tekrarlanması kararlaştırıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…