Home GÜNCEL ÖĞRENCİLERDEN ‘TOPRAĞA SAYGI’ YÜRÜYÜŞÜ

ÖĞRENCİLERDEN ‘TOPRAĞA SAYGI’ YÜRÜYÜŞÜ

- Guncellenme Tarihi: 14 Kasım 2015 12:55
6 min read
ÖĞRENCİLERDEN ‘TOPRAĞA SAYGI’ YÜRÜYÜŞÜ için yorumlar kapalı
0

Tema Vakfı’nın “Toprağa Saygı” yürüyüşüne katılan minik öğrenciler, yaşanan iklim değişikliklerine  dikkat çekerek  büyüklere mesaj verdi.

TEMA (1)

Tema Vakfı, Erozyonla Mücadele Haftası dolayısıyla ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla Nilüfer Acıbadem Kavşağı’ndan Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nin bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’na Toprağa Saygı yürüyüşü düzenledi. Nilüfer’in çeşitli okullarından katılan çok sayıda öğrencinin yer aldığı yürüyüşte öğrenciler “Toprağı hor gören, geleceği zor görür” diye sloganlar atarak yürüdü. Ellerindeki dövizlerle de iklim değişikliklerine dikkat çeken öğrenciler Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde bulunan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

İhsaniye Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Berk, farkındalık yaratılması gerektiğini söyledi. Berk, “Yaşadığımız çağda en değerli olan şeylerden biri toprak. Ama ne yazık ki biz toprağı, tıpkı suyu ve havayı, hatta tüm değerlerimizi kirlettiğimiz gibi kirletiyoruz.

Tüketiyoruz. Son yüz yılda, insanoğlunun yaşlı dünyamızı uğrattığı zararlar ne yazık ki bitmiyor. Ama buna bir son demek için hiçbir zaman geç değil. Farkında olarak ve çevremizdeki herkesin farkındalıklarını artırarak; gereğinden fazla tüketmeyerek üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirebiliriz” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin yaşanabilir kent Nilüfer’i oluşturmak için sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştığını kaydeden Berk, “Çevre ve doğayı korumaya yönelik ilkelerini belirleyen ve kararlarını alıp “Çevre Manifestosu”nu da açıklayan bir kurum olarak, yeşil bir yaşam için özendirici ve bilgilendirici çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu konuda Uluslararası girişimlere de yine Türkiye’de örnek ve lider olarak ortak oluyoruz. Örneğin son olarak Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, karbon salımını azaltmak için Brüksel’de Başkanlar Sözleşmesi’ni imzaladı. Bu imzayla 2030 yılına kadar, Nilüfer’deki karbon dioksit salımını yüzde 40 oranında azaltmayı taahhüt ettik. Çevreye duyarlı, doğa dostu kimliğimiz çerçevesinde TEMA Vakfı gibi, EKODER gibi tüm kurum ve kuruluşlara, derneklere desteğimiz sürecek” şeklinde konuştu.

Nilüfer İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Müzeyyen Özfidan da çocukları duyarlıklarından dolayı kutladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de “Topraktan geldiğimize göre geldiğimiz kaynağa, topraktan doyduğumuz için doyum imkanımıza, nihayetinde hayat döngüsünü sona erdirdiğimizde son durak olarak gideceğimiz yer olarak toprağa saygının hayata saygı, toprağa saygısızlığın hayatın bütün güzelliklerine, bütün inceliklerine bir nezaketsizlik, bir cinayet olacağını bir kez daha hatırlayalım” dedi.

Tema Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Şaban Uyar da “Toprak bizim varlık nedenimiz” diyerek Tema Vakfı’nın ikilim değişikliklerine ve erozyonlara karşı yapmış olduğu çalışmaları aktardı.

Konuşmaların ardından Tema Vakfı Bursa İl Temsilcisi Şaban Uyar Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Berk’e Başkan Bozbey adına plaket verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…