Home EKONOMİ SSM MÜSTEŞAR YARDIMCISI DR.TÜFEKÇİ’DEN BURSA SANAYİSİNE ÖVGÜ

SSM MÜSTEŞAR YARDIMCISI DR.TÜFEKÇİ’DEN BURSA SANAYİSİNE ÖVGÜ

- Guncellenme Tarihi: 13 Kasım 2015 11:31
3 min read
SSM MÜSTEŞAR YARDIMCISI DR.TÜFEKÇİ’DEN BURSA SANAYİSİNE ÖVGÜ için yorumlar kapalı
0

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) sanayi hizmetlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Dr.Celal Sami Tüfekçi, bünyesinde Yepsan Savunma Sanayi ve Havacılık AŞ’yi de barındıran YepsanGroup’da incelemelerde bulundu. Müsteşar Yardımcısı Tüfekçi tesis ziyaretlerinden sonra yaptığı açıklamada Bursa sanayine yönelik övgülerini dile getirdi.

SSM (2)

Müsteşar Yardımcısı Dr.Celal Sami Tüfekçi ile SSM Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş ve beraberindeki heyete YepsanGroup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş tarafından brifing verildi.

YepsanGruop tesislerindeki incelemelerinden sonra açıklama yapan SSM Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, “Öncelikle Bursa zaten kendi başına her alanda yeten bir ilimiz. Bursa ile gurur duyuyoruz. Sadece metal makine sanayi değil, sanayinin bütün dallarında işgücünün kendi kendine yetmesi, nüfusunun düzgün bir oranda olması önemli. Biz savunma sanayi açısından baktığımızda da çok ciddi bir potansiyel olduğunu, yüksek teknolojili işler yapıldığını görüyoruz. Çok ciddi makine parkları var. Çok devasa parçaları hem döken hem işleyen firmalar gördük. Devletten destek beklemeden kendi kendine yatırım yapan girişimciler gördük ve bu hakikaten heyecan verici.  Biz savunma sanayiinde uyguladığımız sanayileşme politikalarını gözden geçirirken ki, 2017 sonrası strateji planımızda yeni ele alıyoruz ve 2016 yılı bitmeden tamamlamış olacağız, Bursa’da gördüğümüz bazı şeyleri de strateji planımıza eklemek istiyoruz. Bunlardan önemli sayabileceğimiz elektronik üretiminde, ofset uygulamalarımızda büyük şirketleri zorlayıp küçük sanayiciyi yaratma çabamıza yeni sayfalar açabileceğimiz bir yer Bursa. İnşallah Bursa’da daha çok kişinin savunma sanayine yatırım yapmasını bekliyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Karacabey, Gelecek 100 Yıla Hazır

Ramazan ayının manevi coşkusunun en güzel şekilde yaşandığı Karacabey’de, Bursa Büyükşehir…