Home GÜNCEL GÜRSU’DA BÜYÜK GÜÇ BİRLİĞİ

GÜRSU’DA BÜYÜK GÜÇ BİRLİĞİ

- Guncellenme Tarihi: 13 Kasım 2015 12:16
5 min read
GÜRSU’DA BÜYÜK GÜÇ BİRLİĞİ için yorumlar kapalı
0

GÜRSU’NUN YENİDOĞAN MAHALLESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPAN GÜSAB YÖNETİM KURULU BAŞKANI YUNUS AYDIN, BELEDİYE BAŞKANI, MECLİS ÜYELERİ VE SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELEREK GÜÇ BİRLİĞİ YAPMANIN ZAMANI GELDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Gürsu Organize Sanayi Bölgesi (GÜSAB) Başkanı Yunus Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Işık, meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri ile bir araya gelerek, ilçenin Yenidoğan Mahallesi’nde gerçekleşmesi planlanan kentsel dönüşüm projesini anlattı.

Gürsu Değirmen Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda projenin Gürsu için önemine değinilirken siyasilerden de söz konusu projeye destek geldi.

Gürsu’daki kentsel dönüşüm uygulamalarının başlangıç noktasının Yenidoğan Mahallesi olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Mustafa Işık, GÜSAB’ın projesinin emsal teşkil edeceğini söyledi.

Işık sözlerine şöyle devam etti; “bu proje bölgede domino etkisi yaratacaktır. Kentsel dönüşüm uygulaması ile Yenidoğan Mahallesi daha yaşanabilir bir hale gelecek ve vatandaşlar daha iyi imkânlara kavuşacaklar. Yaklaşık 14 ailesinin bulunduğu küçük esnafa ait atölyelerin sorunları çözülmüş olacak. Bölgede yaşayan insanların rahatı ve mutluluğu için GÜSAB ile iş birliği içindeyiz. Bu güne kadar ki çalışmaları içi GÜSAB’a teşekkür ederim. İnşallah kazanan Gürsu olacak.

GÜRSU İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Işık’tan sonra söz alan Yunus Aydın ise şöyle konuştu; “Beş yıl önce görevi devraldığımızda üç adet mahkeme kararı ile kamulaştırılmış alan vardı. Bu gün toplam kamulaştırma alanı iki yüze yakın. İnsanları mağdur etmeden işi çözüme kavuşturmak ulaştırmak istedik ve hızla kamulaştırmalara başladık. 2001 yılında bin sekiz civarı nüfusu olan Yenidoğan’da bu gün nüfus otuz bini aştı. Kaçak yapılaşma hızla arttı. Gürsu OSB, bu alanın can simidi haline gelmiştir.”

“Siyasi parti ilçe başkanları ile görüştüğümde bilgi kirliliği olduğunu gördüm. Biz de Gürsu için çalışıyoruz. Belediye bizim belediyemiz, GÜSAB da bizim, Gürsuspor da bizim, Yenidoğanspor da bizim. Her zaman taşın altına elimizi koyduk ve o sorumlulukla hareket ettik. Siyasi partilerin Gürsu için bir araya gelmiş olması örnek bir tablo oluşturmaktadır.”

MUHALEFET DE DESTEKLİYOR

Daha sonra söz alan MHP İlçe Başkanı Suat Ermiş söz konusu proje için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. CHP İlçe Başkanı Cavit Kaya ve meclis üyeleri ise projeyi genel anlamda olumlu bulduklarını, ancak bazı kuşkuları olduklarını ifade ederek sorularının cevaplanması halinde GÜSAB’a destek olacaklarını ifade ettiler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …