Home GÜNCEL “SAVCILAR İNCELEME BAŞLATMALI”

“SAVCILAR İNCELEME BAŞLATMALI”

- Guncellenme Tarihi: 9 Kasım 2015 12:49
9 min read
“SAVCILAR İNCELEME BAŞLATMALI” için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediyesi’nde son aylarda üst üste yaşanan skandalların ardından AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Erdal Kaya, savcıları görev çağırdı. Kaya, basın yayın kuruluşları tarafından ifşa edilen belediye araçlarının amaç dışı kullanılması, resmi davetiyenin içinde parti propagandası yapılması, seçim günü vatandaşlara köfte ekmek dağıtılması gibi konular hakkında da İlçe Kaymakamının soruşturma açmasını beklediklerini vurguladı. Mudanya Söylem Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan 1 Kasım seçimleriyle milletin AK Parti’ye güvenini bir kez daha net bir şekilde ortaya koyduğunu anlatan Kaya, muhalefet partilerinin gelecekten kaygı duydukları söylemini milletin ciddiye almadığını söyledi.
TÜRKYILMAZ’IN TAVRI ÇOK TUHAF
AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Erdal Kaya, göreve geldiği günden beri tartışmaların odağındaki isim Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’la ilgili açtı ağzını yumdu gözünü. Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz’ın vatandaşın işlerini kolaylaştırmak yerine her geçen gün daha da zorlaştırdığını savunan Kaya, “Hayri Bey, doğruluk noktasında farklı biri… Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında bir açıklama yaptı. Sahil üzerinden prim yapmaya çalışması çok tuhaf. Projeler bittiğinde her yönüyle farklı bir Mudanya olacak. Belediye Başkanı’nın yapması gereken vatandaşın işini kolaylaştırmak… Yaşlı var, öğrenci var, çocuk var, erişilebilirliği nasıl sağlarsın? Bunu yapmak zorundasın” dedi.

KAPI SÖKMEKLE ŞEFFAFLIK OLMAZ
Başkan Türkyılmaz’ın göreve geldiğinde makam odasının kapılarını söktüğünü ve şeffaf belediye imajı vermeye çalıştığını anlatan Kaya, kapı sökmekle şeffaflık olamayacağını belediyenin harcamalarının ve işlemlerinin şeffaf olması gerektiğini vurguladı. Belediye tarafından yürütülen Zeytindalı Projesi’nin maliyetinin bilinmediğine dikkati çeken Kaya, “Bu proje için araçlar kiralandı. Hizmet satın alması yapılıyor. Ancak bu araçlar için ne kadar kira ödendiği, hangi firmadan kiralandığı, projenin maliyeti bilinmiyor. Hizmet götürürken bir kamu kurumu olan belediye şeffaf olmalı” diye konuştu.

BÜTÇE ARTIŞI NEDEN YÜZDE 4?
Belediyenin bütçesinin de izaha muhtaç olduğuna değinen Kaya, “Mudanya Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait dükkânlarda yüzde 100’lük oranlarla kira artışına gitti. Fakat belediyenin bütçe artışı yüzde 4 gibi bir rakamda kaldı. Bu yüzde 4’ün mantığı ne? Enflasyona göre bir düzenleme yapsan tamam ama burada bir tuhaflık var. Çelişkili harcamalar var. Giderleri grup toplantımızda gündeme getireceğiz. Daha önce gündem maddelerinin alt başlıklarını da inceliyordum. Artık alt başlıklar gönderilmiyor. Yerel Yönetimlerden Sorumlu yönetici arkadaşımızdan eksik belgeleri almasını rica ettik. Hepsini irdeleyeceğiz” dedi.

ÖNÜMÜZE GELEN DOSYADA İSİMLERE BAKMAYIZ
Mudanya Belediyesi AK Parti Grubu olarak meclise gelen dosyalarla ilgili de tavırlarının net olduğunu anlatan Başkan Kaya, “İncelediğimiz dosyalarda X kişisinin yerinin imara açılması gibi konular geliyor. Bakarken isim kısmını kapatıyoruz. Kişi önemli değil bizim için. Önemli olan vatandaşımızın hakkını ne kadar savunduğumuz. Çünkü tanıdığımız bir insan olabilir, fikri farklı bir insan olabilir. Ola ki yanlış bir şey yaparız. Arkadaşlarımıza danışırız, yaptığımız şeyin hakkaniyet noktasında bir eksiği var mı bunu sorarız. Biz doğru yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

MİLLET ENDİŞELERİNİZİ TAŞIMIYOR
“Mudanya’da muhalefette olabiliriz ama Türkiye’de iktidar partisiyiz” diyen Kaya, seçimin ardından CHp ve MHP ilçe yönetimlerini ziyaret ettiklerini de söyledi. Ziyaretler sırasında tebrik beklerden ilçe başkanlarının endişe ve kaygılarını ilettiğinin altını çizen Kaya, “Hükümetin ne olduğunu, devlet yönetmenin ne olduğunu biliyoruz. Seçimden sonra milletvekilimizle esnafa teşekkür gezisi düzenledik. CHP ve MHP’ye de gidelim dedik. Tebrik etmeleri gerekirken gelecekten endişe duyuyorum, kaygılıyım diyor. Millet sizin endişelerinizi taşımıyor. Bu partilerde siyaset yapmanın mantığını da anlamıyorum. Ülkeniz için ne yaptınız? Milletiniz için ne yaptınız?” dedi.

SAVCILAR SUÇ DUYURUSU SAYMALI
Mudanya Belediyesi’yle ilgili basında önemli iddiaların gündeme taşındığına da dikkati çeken Kaya, gerek belediye aracının müzikhol önünde görüntülenmesi, gerek seçim günü okul önlerinde belediye tarafından köfte ekmek dağıtılmasının savcılar tarafından soruşturulması gerektiğini ve bu haberlerin suç duyurusu kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. Mütareke kutlamaları sırasında belediyenin Kaymakamlık tarafından hazırlanan resmi davetiyenin içinde siyasi propaganda içeren iki davetiye daha koyduğunu ve bunu kendilerinin gündeme taşıdığını da hatırlatan Kaya, Mudanya Kaymakamlığı’nın bu konuda soruşturma başlatmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…