Home GÜNCEL BARIŞA ZEYTİN DALI UZATTILAR

BARIŞA ZEYTİN DALI UZATTILAR

- Guncellenme Tarihi: 6 Kasım 2015 14:57
5 min read
BARIŞA ZEYTİN DALI UZATTILAR için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi’nin Gemlik Kent Konseyi Yürütme Kurulu ile birlikte organize ettiği 1. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, “Barışa Uzatılan Zeytin Dalı ve Barışı Simgeleyen Güvercinlerin Havaya salınması teması ile başladı. Zeytinin Başkenti Gemlik sloganıyla 5 Kasım’da başlayan 1. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Yunanistan, Kosova, Bulgaristan ve Makedonya’dan gelen konuklarla renklendi. Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Yunanistan’ın Nea Kios (Yeni Gemlik) Kenti Belediye Başkan Yardımcısı AleksandrosHacıgregois başta olmak üzere ilçeye gelen yabancı heyeti makamında ağırladı. Halk Oyunları ekipleriyle birlikte Güreş takımlarını da Gemlik’e getiren ekipler, bu buluşmada festivalin ana temalarından birisi olan ve Zeytinin simgelerinden en önemlisi olarak dikkat çeken Barışa vurgu yaptılar.

DSC_4361

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, “Barışın Sembolü, sağlığın güvencesi, Zeytin’in başkenti Gemlik’e yakışır bir misafirperverlikte ilçemize gelen 16 yabancı ülkeden ve yurt içinden gelen konuklarımız en iyi şekilde ağırlanacaktır. Sizleri Gemlik’te görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Geleneksel hale gelecek olan Zeytin Festivali etkinliklerimizde aramızdaki dostluk ve kardeşlik ilişkileri çok daha ileri seviyede pekişecektir” dedi. Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim’in de yer aldığı ziyarette, konuklarla karşılıklı hediye alış verişinde bulunuldu.

Nea Kios Belediye Başkan Yardımcısı AleksandrosHacıgregois’te, dedelerinin yaşadığı Gemlik’te bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Gemlik Zeytininin de dünya çapında üne sahip olduğunu açıkladı. Gemlik Zeytinlerinin günümüze gelmesinde dedelerinin de payı olmasının ayrıca gurur kaynağı olduğunu anlatan Hacıgregois, Gemliklileri de Nea Kios’a davet etti.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karlık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni’nin de katıldığı şenlik yürüyüşü büyük ilgi gördü. Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu önünden başlayan yürüyüş, Emin Dalkıran Kordonu ve İstiklal Caddesini takip ederek, Ahmet Dural Meydanı sonrasında İskele Meydanı Festival alanında son buldu. Yürüyüşe Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü yöneticileri, spor kulüpleri ve öğrenciler de katıldılar. Gemlik Belediye Bandosunun öncülüğünde çalınan marşlarla birlikte devam eden yürüyüşe İlçe halkı da alkışlarla destek verdi.

  1. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Şenlik Yürüyüşü sonrasında Festival alanında organize edilen çeşitli etkinlikler güne renk kattı.
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…