Home EĞİTİM BTÜ ROMAN ÇALIŞTAYI’NA HAZIR

BTÜ ROMAN ÇALIŞTAYI’NA HAZIR

- Guncellenme Tarihi: 3 Kasım 2015 13:18
5 min read
BTÜ ROMAN ÇALIŞTAYI’NA HAZIR için yorumlar kapalı
0

Yıldırım Kaymakamlığı’nın Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle düzenlediği Roman Çalıştayı 6-7 Kasım tarihlerinde Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Yıldırım Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ile Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydınve BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci birlikte düzenledikleri basın toplantısında çalıştaya ilişkin açıklamalarda bulundular.

İki gün boyunca toplam 8 oturumda yurtiçinden ve yurtdışından akademisyen, yazar, araştırmacı ve sosyologlar ile Romanların değerlendirmelerde bulunacakları Çalıştay’da tarihten günümüze Türkiye’de romanlar konusu ele alınacak.

Basın toplantısında konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Karademir, “ Yıldırım Kaymakamlığı’nın büyük bir titizlikle gerçekleştirdiği projenin finali niteliğindeki Roman Çalıştayı bizim için çok önemli. Öncelikle bu sosyal projenin sahiplenmesi ve sürdürülmesinde çok yoğun emek harcayan Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir projenin güzel bir faaliyeti olmasını diliyorum. Katılımcılarımız Roman vatandaşlarımızın sorunlarını ele alacak ve önemli oturumlar gerçekleştirecek,umuyorum toplumumuza faydalı olur. Çalıştayı ülkemizin bütün katmanlarının birbirleriyle iletişim içinde olması, birbirlerini anlamaları ve beraber çözüm önerileri aramaları açısından önemli bir basamak olarak görüyorum” dedi.

Projenin yürütülmesini gerçekleştiren Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da , “Proje ilçemizde yaşayan Roman aileleri ve çocuklarına yönelik uygulanan, Romanların sosyal hayata katılımını ve adaptasyonunu güçlendiren bir projedir. Proje sayesinde çocuklarımız okul öncesi eğitimden başlayarak kendilerine ve yaşamlarına yeni bir anlam yükleyecek çok sayıda faaliyette bulunmuşlardır. Proje faaliyetleri sonunda 6-7 Kasım’da gerçekleştireceğimiz Roman Çalıştayı’nı BTÜ ile birlikte düzenliyoruz. Bu çalıştaya büyük katkı sağlayan ve yürütücülüğünü üstlenen Prof. Dr. Arif Karademir’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sempozyum hazırlıklarıyla ilgili akademik çalışmaları yapan BTÜ İnsan ve Topluluk Bilimleri Dekan Yardımcısı Doç Dr. Ali Çağlar Çakmak da, “Bursa Teknik Üniversitesi olarak bu çalıştayı en iyi şekilde yapabilmek için elimizden gelen ne varsa yapmaya çalıştık. Akademisyenleri bir araya getiriyoruz. Çok farklı konulara değineceğiz. Yüksek bir katılım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Ali Çağlar Çakmak

Roman Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Bursa Roman Derneği Başkanı Orçun Zolun da,  tüm katılımcılara teşekkür ederken, “Önemli bir çalışma. Çalıştayda akademisyenlerden, Roman camiasından fikirler alınacak. Problemler belirlenecek ve Çalıştay sonunda oluşturulacak kitaplar 81 ilin valisine gönderilecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yazar Özlüoğlu: Edebiyat, Unutulanları Yaşanır Kılıyor

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Edebi Kazılar söyleşilerinin yeni dönemdeki ilk konuğu …