Home GÜNCEL KUMLA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM

KUMLA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM

- Guncellenme Tarihi: 2 Kasım 2015 13:21
5 min read
KUMLA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kumla Mahallesi Doğalgaz Çalışmalarının kaldığı yerden devam ettiğini belirterek, Turistik Mahallenin 2016 yılı içinde doğalgaza kavuşacağını açıkladı. Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı ve Vedat Büyükgölcigezli’nin yanı sıra Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı basın toplantısı düzenleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, muhalefetin eleştirilerine de çarpıcı yanıtlar verdi. Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ve yönetim kurulu üyelerinin de desteklediği basın toplantısında AKSA Doğalgaz Şirketi Gemlik Müdürü Levent Üstüner’de yer aldı. Kumla Mahallesi PTT binası önündeki doğalgaz çalışmaları önünde Kumla Mahalle Muhtarı Abdullah Satı ve vatandaşlarında katıldığı bir törende çalışmaların kaldığı yerden startını veren Refik Yılmaz, 7 Haziran seçimleri sonrasında ortaya çıkan siyasi belirsizlik nedeniyle artan faizler ve yükselen döviz nedeniyle çalışmaların birkaç aylık ara verdiğini anlattı.

EPDK üst kurulu ile yapılan görüşmeler neticesinde sorunların çözüldüğünü ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi olarak Kumla’nın doğalgaza kavuşması için 4 yıldır mücadele ettiklerini hatırlattı. 2012 yılında 6 bin imza topladıklarını bildiren Refik Yılmaz, EPDK VE AKSA doğalgaz şirketi ile yapılan çalışmalar ve projenin ardından Mayıs ayında çalışmalara başlandığını kaydetti. 7 Haziran sonrası ortaya çıkan siyasi tabloda dövizin yükseldiğini faizlerin arttığını vurgulayan Refik Yılmaz, üç gün önce EPDK VE AKSA arasındaki görüşmelerin olumlu geçtiğini ve çalışmalara iki gün önce kaldığı yerden başlandığını söyledi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve EPDK Genel Müdürü Mustafa Yılmaz’a teşekkür eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kuru fasulyeli eylem yapan muhalefete de sert yanıt verdi. “22 yıl önce Türkiye’nin en büyük şehrine su veremeyen, 30 yıl önce insanları tüpgaz kuyruklarında süründüren zihniyet, alaycı bir üslupla bizi eleştirmeye kalktı. Bizleri de kendileri gibi beceriksiz göstermek istediler. Ancak Ak Parti Belediyeciliğinde verilen sözler yerine getirilir. Gemlik kumla Mahallesi doğalgaza 2016 yılında kavuşacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kumlalılar tarafından alkışlanan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yeniden başlayan çalışmalar hakkında da teknik ekipten bilgi aldı. AKSA Doğalgaz Firması Gemlik Müdürü Levent Üstüner de, ekonomik istikrarsızlık nedeniyle artan maliyetin çalışmaları sekteye uğrattığını ifade ederek, fiyatların revize konusundaki çalışmaların olumlu sonuçlandığını belirtti. Buna karşın zamlı tarifeden değil, geçerli tarifeden işlem yapılacağını açıklayan Üstüner, çalışmaların aralıksız olarak devam edeceği sözünü verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…