Home EKONOMİ MÜSİAD BURSA ŞUBESİ İŞLETMELERE VİZYON KATTI

MÜSİAD BURSA ŞUBESİ İŞLETMELERE VİZYON KATTI

- Guncellenme Tarihi: 31 Ekim 2015 10:50
8 min read
MÜSİAD BURSA ŞUBESİ İŞLETMELERE VİZYON KATTI için yorumlar kapalı
0

MÜSİAD Bursa Şubesi, Müstakil Düşünceler Konferası’ndaişletmelerdeki yeni vizyon arayışları, aile işletmelerindeki kurumsallaşma ve elbirliği yönetim modelleri konularını ele aldı. Panel modeliyle ilk kez MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından gerçekleştirilen toplantınınmoderatörlüğünüİstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Öncel üstlenirken, Maltepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Nihat Alayoğlu, Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün konuşmacı olarak katıldı. MÜSİAD Bursa Şubesi Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilen panele akademi, iş dünyasının önemli temsilcileri katıldı.

GÜRSES’TEN İŞ ADAMLARINA KÜMELENME ÇAĞRISI
Yoğun katılımın yaşandığı toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürses, Ekonomi Bakanlığı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO)Türk iş adamının uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmak için önemli desteklerde bulunduğunu kaydetti. Tüm iş adamlarını sektörlerinde kümelenme faaliyetlerine davet eden Başkan Gürses, “Bizim işimiz yatırım, üretim, işsizliğe çare bulmak. Bursa’da geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanlığı ve BTSO’nun öncülüğünde Bebe ve Çocuk Konfeksiyoncuları olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde temaslarda bulunma fırsatı yakaladık. Orada gördük ki ABD bize çok uzak değil. Oradaki mallarla rekabet etme gücüne sahibiz. 2016 Nisan ayında sektörümüzle ilgili gerçekleştirecek fuarda en az 10 firmayla çıkarma yaparak önemli işbirliklerine imza atacağız. Eğer kümelenme sayısını 10’a çıkarırsak Bursa ya 45 milyon dolarlık bir destek kazandıracağız” dedi.

GÜRSES: ÇOCUKLARIMIZ DİREKSİYONUN BAŞINA GEÇTİ
MÜSİAD Bursa Şubesi olarak çok yönlü bir panel gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını dile getiren Başkan Gürses, “Çocuklarımız artık direksiyonun başına geçti. Acaba şoförlükleri nasıl? Kafamızdaki soru işaretlerini gidermek için aile şirketlerinenasıl süreklilik kazandırabileceğimizi öğrenmemiz gerekiyor. Ben, aile şirketlerini zeytin ağacına benzetiyorum. Bir zeytin ağacı, bildiğiniz gibi, yüzlerce yıl yaşar. Bu heybetli zeytin ağaçlarının köklerinden yeni fidanlar filizlenir. Ve bu döngü asırlarca devam eder. Bizim şirketlerimizde üretimlerini asırlarca sürdürebilmeli” dedi.

DOÇ. DR. ALAYOĞLU: KURUMSALLAŞMA ŞİRKET İÇİ İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRİR
Panelde sözü ilk alan Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Nihat Alayoğlu, ‘Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma ve Eğitim’ konusunu ele aldı. Kurumsallaşmayı, kişilere bağımlı olmaktan şirketleri kurtarmak olarak tanımlayan Doç. Dr. Alayoğlu, “Kurumsallaşma şirket için iletişimin güçlenmesini sağlar. Eğer şirket için iletişim güçlüyse aile bağları da buna bağlı olarak güçlenir. Şirketlerde kurucular büyük bedeller ödüyor. Ancak şirketi devretme zamanı geldiğinde kaygı yaşıyorlar. Deneyimli kurucunun işe nezaret etmesi çok önemli. Baba işini devrettiği zaman nerede durmasını bilmesi gerekiyor. Aynı şekil de işletmeyi devralan çocuk da babanın deneyimlerinden yararlanmayı bilmeli” dedi.

PROF. DR. GÜRDOĞAN: SAVAŞLAR ARTIK PAZARLARDA VERİLİYOR
‘İşletmelerde Yeni Vizyon Arayışlarını’ anlatan Maltepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, ise “Bugünün sorunları dünün cevaplarıyla çözülemez. Yeni şeyler söylemek gerekiyor. Değişime direnilemez, değişim yönetilir. Dünyadaki değişimin arkasından değil, önünden gitmeliyiz. Savaşlar artık cephelerde değil, pazarlarda veriliyor. Önemli olan kaliteli ürünler üretmek. Çünkü kalite pasaport taşımaz. Apple’a, Mercedes’e, McDonald’s’a kim pasaport soruyor? Yeni dünyaya ayak uydurmak zorundayız. Girişimcilik herkesin yürüdüğü yolda yürüyüp kimsenin görmediğini görme sanatıdır” ifadelerini kullandı.
Panelde son olarak söz alan Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün katılımcılarla El Birliği Yönetim Modeli’ni paylaştı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…