Home EĞİTİM EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ BURSA’DA SAHİPLERİNİ BULDU

EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ BURSA’DA SAHİPLERİNİ BULDU

- Guncellenme Tarihi: 31 Ekim 2015 13:22
6 min read
EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ BURSA’DA SAHİPLERİNİ BULDU için yorumlar kapalı
0

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” Bursa’da sahiplerini buldu. Nilüfer İMKB Fen Lisesi, ‘Yeşil Bahçe Mutlu Öğrenciler’ projesi ile birincilik ödülünün sahibi oldu.

Eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen ‘Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ BTSO Oğuz Kağan Köksal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yoğun katılımın sağlandığı ödül törenine MEB Strateji Geliştirme Başkanı Veysel Erdel’in yanı sıra Bursa Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ile pek çok davetli katıldı.

SARIKAYA: “EĞİTİMDE DEĞİŞEN DÜNYAYA ENTEGRE OLABİLMEK İÇİN BÜYÜK ÇABA GÖSTERMEKTEYİZ”
Ülke genelinde 5 kategoride bin 47 başvuru yapıldığının altını çizen Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Veysel Erdel, elektronik ortamda yapılan değerlendirmeler sonucunda 123 çalışmaya saha ziyareti yapıldığını ve bu ziyaretler neticesinde de 89 çalışmanın bölgesel birincilik ödülü almaya hak kazandığını belirtti. Değişen ve gelişen dünya ile birlikte eğitim anlayışının da değişim ve gelişim gösterdiğini söyleyen Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ise, “Eğitimde bu değişimi yakalamak adına eğitimde erişilebilirliğin sağlanması, kalite ve kapasite kullanımının artırılmasının Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncelikli stratejik hedeflerinin başında gelmektedir. Bu kapsamda okullardaki eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetleri yeni stratejik hedeflere ve yenilikçi anlayışa göre uyarlamayı hedeflemekteyiz. Okulları ve öğrencileri dinamik ve yenilikçi, sürdürülebilir bir eğitim anlayışı ile değişen dünyaya entegre etmek için büyük çaba göstermekteyiz” diyerek, ödül almaya hak kazanan okulları tebrik etti.

ERDEL: “BAŞARILI PROJE ÇALIŞMALARININ DEVAMINI DİLERİM”
vKonuşmaların ardında okulların proje sunumları ile çalışmalarını davetlilere tanıttığı törende Bursa ilinden üç proje, birincilik ödülüne layık görüldü. Bursa Nilüfer İMKB Fen Lisesi’nin ‘Yeşil Bahçe Mutlu Öğrenciler’ özgün projesi ile birincilik aldığı törende Bursa Nilüfer İMKB Fen Lisesi Müdürü Ramazan Acar ile proje ekibinde yer alan idareci ve öğretmenler, ödülü MEB Strateji Geliştirme Başkanı Veysel Erdel’den aldı. Törende ‘Yeşil Bahçe Mutlu Öğrenciler’ adlı projesini çok yararlı bulduğunu ifade eden Veysel Erdel, böyle özgün bir proje hazırladıkları için kendilerini tebrik ederek, başarılı proje çalışmalarının devamını diledi.
Bursa Nilüfer İMKB Fen Lisesi’nin yanı sıra Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi ‘Gözetmen Sizsiniz’ ve İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi ‘Güneş Enerjisi Sistemi’ adlı projeleri ile ödüle layık görülen diğer Bursa okulları oldu.

Doğu Marmara Bölgesi içinde yer alan Eskişehir, Süleyman Havva Kamışlı İlkokulu ‘Paydaşların Okul Yönetimine Katılımı’, Bolu, Göynük Ortaokulu ‘Bilgi Mikrofonu’ adlı projeleriyle ödüllerini Bursa’da alan diğer ekipler oldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…