Home GÜNCEL MHP’Lİ KADINLAR; “CUMHURİYETİNE SAHİP ÇIK”

MHP’Lİ KADINLAR; “CUMHURİYETİNE SAHİP ÇIK”

- Guncellenme Tarihi: 28 Ekim 2015 16:55
7 min read
MHP’Lİ KADINLAR; “CUMHURİYETİNE SAHİP ÇIK” için yorumlar kapalı
0

MHP Bursa Kadın Kolları, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Heykel’de basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Kadın Kolları üyelerinin yanı sıra parti il ve ilçe yöneticileri ile Bursa Milletvekili adayı Kadir Koçdemir de katıldı.

MHP (1)

Açıklamada, cumhuriyetin 92. yılının kutlandığı hatırlatılarak şu görüşlere yer verildi;

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” esası üzerine inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, zulme meydan okuyan, Anadolu’yu zindana çevirmeye kalkışan hain hesaplara karşı koyan, zalime dersini veren şehit ve gazilerimizin bizlere emanetidir.  

Üzerinde yaşadığımız vatan toprağımız, ecdat kanlarıyla sulanmış son yurdumuzdur. Bu bayrak, bu devlet ve bu Cumhuriyet hepimizindir. Cumhuriyet, her türlü bağımlılığı reddeden asil milletimizin, yüreğiyle benimsediği ve üzerinde tam bir mutabakat sağladığı yönetim biçimidir. Cumhuriyet ve demokrasi her Türk vatandaşının eşit hak ve sorumluluklara ulaşmasının yolunu açmıştır.

Fakat ne hazindir ki, içinden geçtiğimiz bu süreçte Cumhuriyetimize ve üniter devlet yapımıza, bölücü niyet ve saldırı gayretlerine, herkesle birlikte bizlerde şahit olmaktayız.  Yeni Türkiye sloganıyla Cumhuriyet’le mücadele çabasına girenler,  bugünlerde her türlü yolu denemektedirler. “TÜRKİYE CUMHURİYETİ” tehdit altındadır. Tabelalardan T.C. ibaresinin kaldırılması teşebbüsü, çocuklarımızın dilinden ve zihninden andımızı çalma çabaları ve benzeri girişimler, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da yaşanan bölünme senaryoları, bizleri yıldırmayacak, 92 yıllık yeminimizden vazgeçirmeyecektir.

     Milliyetçi Hareket Partili kadınlar,   Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatanı ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü,  demokratik ve laik yapısını, her türlü yıkıcı ve bölücü akıma karşı korumaktan asla vazgeçmeyecektir.

   Dünyada henüz, BM İnsan Hakları Evrensel Bildirisi gibi, kadın-erkek eşitliğine yönelik çalışmaların dünya gündeminde bile olmadığı bir dönemde;   29 Ekim 1923 tarihinden itibaren Cumhuriyet’in ilanını izleyen ilk on yıl içinde, kadınların ailede, eğitimde, toplumsal yaşamda ve siyasette “eşit haklara sahip birey” statüsünü kazanmalarını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği bilinç ve sorumluluk anlayışı ile CUMHURİYETİMİZE sahip çıkacağız.

 Ulu önder Atatürk bir sözünde;  ‘’ Dünya’da hiçbir milletin kadını,  milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez ‘’ demiştir. Bu bağlamda, güzel ülkemizin bölünmez bütünlüğünün tehlikede olduğu şu zor günlerde,   biz Milliyetçi TÜRK kadınlarına yine büyük görevler düşmektedir.

Türk toplumuna bu güne kadar önderlik etmiş,  Tomris hatun gibi;  Kurtuluş savaşında başarılı sınav vermiş Nene hatun, Kara Fatma gibi,  bugün de kadınlarımızın bu zorlu sınavdan başarı ile çıkacağına yürekten inanıyoruz.  Kurtuluş savaşını sırtında mermi taşıyan analarımızla kazandık ve Cumhuriyet’imizi onlarla ve yetiştirdikleri evlatlarla kurduk. Geleceğimizi şekillendirmek için de, şimdi yine onlar gibi fedakâr annelere, kadınlara ihtiyacımız var.

Gelin, şehitlerimizin kanıyla, fedakârlıklarla, kahramanlıklarla temeli atılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kadınları olarak, geleceğin zaferlerini beraber inşa edelim.

Gelin; Türk ülküsünü yarınlara beraber taşıyalım.

Gelin üzerinde kara bulutlar dolaşan ülkemizin üzerine güneş gibi doğalım.

Bu bağlamda;  Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Kadın Kolları olarak, tüm kadınlarımızı bu haklı mücadelemizde bizimle birlikte olmaya, partimizin çatısı altına davet ediyoruz.

 Bu duygu ve düşüncelerle;

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi,  rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Cumhuriyetimizin 92. Yılını yürekten kutluyoruz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…