Home GÜNCEL LİONS ÖDÜLÜ ERDOĞAN TEZİÇ’E

LİONS ÖDÜLÜ ERDOĞAN TEZİÇ’E

- Guncellenme Tarihi: 27 Ekim 2015 11:03
6 min read
LİONS ÖDÜLÜ ERDOĞAN TEZİÇ’E için yorumlar kapalı
0

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92 yıldönümünde, Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu tarafından geleneksel hale getirilen ve her yıl verilen Cumhuriyet Sözcüsü ödülü bu sene YÖK eski başkanı ve Anayasa Profesörü Erdoğan Teziç’e verildi.

LİONS (1)

Cumhuriyetin 92. kuruluş yıldönümü nedeniyle Ata Lions Kulübünün ev sahipliğinde,Crowne Plaza Otelde düzenlenen geceye rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Prof. Dr. Erdoğan Teziç’e iletilmek üzere ödülünü, öğrencisi ve arkadaşı olan, Başbakan eski yardımcılarından Avukat Ertuğrul Yalçınbayır aldı.

Toplantının açılışında konuşan Federasyan Başkanı İlknur Kutucu, son dönemde terör nedeniyle üzücü günler yaşandığını ama iyi günde de kötü günde de birlik olup Cumhuriyet’e sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Kutucu şunları söyledi: “Cumhuriyet lügat anlamından çok daha geniş kapsamlı bir anlam içeriyor. Bu demokrasi, insan hakları, hukuk devleti, laik düzen ve çağdaşlıktır. Cumhuriyetimizi, ülkemizin maruz kaldığı terör olaylarında verdiğimiz şehitlerimizin ruhlarına saygı havası içinde kutluyoruz. Ne olursa olsun kutlamaya devam edeceğiz. Federasyonumuz, Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümlerinde, Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin laik, demokratik, çağdaş ilkelerine ve hukuk ile bağlı devlet düşüncesine eskiden beri bağlı olduğunu bildiğimiz, bu ilkeleri fiilen savunan tanınmış bir ‘kanaat önderini’ ‘Cumhuriyet Sözcüsü’ olarak seçmekte,  cumhuriyet yemeğinde onur konuğu kabul ederek kendisine ‘Cumhuriyet Sözcüsü Ödülü’ verilmektedir. Bu yıl bu onurlu ödül için Prof.Dr. Erdoğan Teziç seçilmişlerdir” dedi.

Gecede konuşan Ata Lions Kulübü Başkanı Zafer Ekicide Cumhuriyet’in değerini ve kıymetini bilmemiz gerektiğini söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere Cumhuriyet gibi çok değerli bir miras bıraktığını belirten Ekici, ona küçüğüyle büyüğüyle sahip çıkmamız gerektiğini belirtti.

Son olarak konuşan Başbakan eski yardımcısı Avukat Ertuğrul Yalçınbayır da şunları söyledi: “Demokrasi sadece çokluk değildir, uzlaşıdır, diyalogdur. Türkiye Cumhuriyet’i bir hukuk devletidir. Hukukta  keyiflik yoktur. Hukukta kurallar vardır. Kuralların da bağlayıcılığı da vardır. İsmen cumhuriyet ve demokratik bir ülke olabilirsiniz ama insan hakları, kadın hakları, düşünce özgürlüğü gibi konularda dünyada son sıradaysanız sizin demokrasinizin kalitesi ortaya çıkar. Bu konuda sınanacağınız gün 1 Kasım’dır. 1 Kasım’da Cumhuriyetin kalitesini de oylayacağız. Hangi görüşten olursanız olun Cumhuriyet ve demokrasiye inananlar oyunu kullanır tatile çıkmaz. Bu anlamlı ödül için federasyonu kutluyorum. Hepimiz cumhuriyetin sözcüleri olmalıyız.”

Ayrıca 118K Federasyonunun vals grubunun ve Neriman Bale Okulunun Cumhuriyet temalı bale gösterisi ile gecenin sunucusu Taner Turan’ın seslendirdiği Cumhuriyet ve Atatürk şiirleri geceye renk kattı.

Gecenin sonunda Onuncu Yıl Marşı eşliğinde tüm konuklar Türk bayraklarını sallayarak muhteşem bir görüntü oluşturdular.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Obezitenin Çözümü Obezite Cerrahisinden Geçiyor

Nev Esentepe Genel Cerrahi Gastroenteroloji Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Ufuk Arslan, ob…