Home GÜNCEL BAŞKAN KAYBETTİ İŞÇİLER KAZANDI

BAŞKAN KAYBETTİ İŞÇİLER KAZANDI

- Guncellenme Tarihi: 27 Ekim 2015 13:49
3 min read
BAŞKAN KAYBETTİ İŞÇİLER KAZANDI için yorumlar kapalı
0
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın göreve geldikten sıka bir süre sonra iş akitlerine son verdiği belediyenin taşeron işçilerinin yürüttüğü hukuk savaşı zaferle sonuçlandı. Yargıtay 7. Dairesi, Mudanya Belediyesi’nin itirazını reddederek Bursa 10. İş Mahkemesi’nin kararını kesin olarak onayladı.
IMG_5429
Mudanya’da 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP’nin adayı olan Hayri Türkyılmaz ipi göğüsleyerek Mudanya Belediye Başkanlığı’na seçildi. Seçimin hemen ertesi günü bir televizyon programına çıkan Hayri Türkyılmaz, belediyede çalışanların rahat olmasını kimsenin ekmeğiyle oynamayacağını söyledi. Ancak 2 ay sonra 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda kol kola girip halay çektiği taşeron işçileri bir gün sonra 2 Mayıs’ta kapının önüne koydu. İşçiler hakkında çok ciddi iddialarda da bulunan Türkyılmaz, görevde olduğu süre içinde haktan özgürlükten barıştan ve kul hakkından bahsetmeyi asla ihmal etmedi.
Ancak sayıları 60’ı geçen ve asgari ücretle belediyede taşeron olarak çalışan işçileri kapını önüne koymaktan da geri kalmadı. Çıkardığı işçilerin yerine yüzlerce yandaşını aldığı iddia edilen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a hukuk dur dedi. İşten atıldıktan sonra yargı yoluna başvuran belediye taşeron işçileri için Bursa 10. İş Mahkemesi’nden göreve iade ve kadroya alınma kararı verdi.
IMG_5430
Mahkemenin kararı üzerine Hayri Türkyılmaz’ın başında olduğu Mudanya Belediyesi kararı itiraz ederek Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay 7. Dairesi tarafından görülen dava sona erdi ve Yargıtay Mudanya Belediyesi’nin itirazlarını reddederek Bursa 10. İş Mahkemesi’nin kararını onayladı.
Şimdi Mudanya Belediyesi’nin önünde iki yol var. Ya işçileri kadroya alarak işe başlatacak ya da tazminatlarını ödeyerek kesin olarak ilişkisini kesecek. Ancak işçilerin alacağı tazminatın oldukça yüksek olduğu ve zaten ekonomik güçlükler içinde olan belediyeyi zorlayacağı ifade ediliyor.
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…