Home EKONOMİ MÜSİAD BURSA ŞUBESİ MOBİLYA SEKTÖRÜNÜ ELE ALDI

MÜSİAD BURSA ŞUBESİ MOBİLYA SEKTÖRÜNÜ ELE ALDI

- Guncellenme Tarihi: 14 Ekim 2015 11:07
6 min read
MÜSİAD BURSA ŞUBESİ MOBİLYA SEKTÖRÜNÜ ELE ALDI için yorumlar kapalı
0

MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği) Bursa Şubesi,  Dayanıklı Tüketim, Mobilya ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

MÜSİAD (2)

Dayanıklı Tüketim, Mobilya ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu Toplantısı’na MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Sektör Kurulları Başkanı Mutlu Olağaner,Dayanıklı Tüketim, Mobilya ve Orman Ürünleri Sektör KuruluBaşkanı Necati Kirişçi ve MÜSİAD üyesi iş adamları katıldı.Endüstriyel Tasarımcı Çağatay Çetin’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte mobilya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

KİRİŞÇİ: MOBİLYA DESTEKLENİRSE TÜRKİYE KAZANIR

Sektörde büyük ölçekli firmaların gösterdiği markalaşma başarısının küçük ve orta ölçekli firmalarda görülmediğine değinen MÜSİA Bursa Şubesi Dayanıklı Tüketim, Mobilya ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı Necati Kirişçi, “Markalaşma konusunda firmalar bilinçlenmelidir. Aynı zamanda Eximbank’ın ülke ve proje bazında kredi vermesi sağlanabilir. Dış kaynaklı kredilerde vadelerin uzun tutulması ve faiz oranlarının AB seviyelerine çekilmesi Türk mobilya üreticisi ve perakendecisinin elini rahatlatacaktır. Mobilya sektöründeki bir diğer önemli sorun da merdivenaltı üretim. Bu işlerini tamamen yasal olarak üreten iş adamlarını oldukça zor sokuyor. Bu konuda önlemler artırılmalı. Mobilya sektörüne destek verilirse Türkiye kazanır” ifadelerini kullandı.

ÇETİN: İŞ KURMAYA ÖZENDİRİCİ TEDBİRLER ALINMALI

Endüstriyel Tasarımcı Çağatay Çetin de, mobilya sektörünün sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili geniş kapsamlı bir sunum yaptı. Mobilya sanayicilerinin temel misyonunun ‘Türk Mobilyası’ kimliğiyle bir marka oluşturmak olması gerektiğini söyleyen Çetin, “Marka oluşumu firmalar ve devlet tarafından teşvik edilmeli, markalaşma ödüllendirilmelidir. İhracatın artırılması için İhracatçı Birlikleri, Exim Bank, KOSGEB ve benzeri kurumlar destek sağlamalıdır. Avrupa Birliği uygulamaları dikkate alınarak bürokrasi ve mevzuat basitleştirilmeli, vergilendirme ve sosyal güvenlik mevzuatında iş kurma ve istihdama yönelik özendirici tedbirler alınmalıdır. Ayrıca sektörün tamamını tek bir çatı altında temsil eden bir örgütlenme modeli geliştirilmedir” diye konuştu.

BAŞKAN GÜRSES: KÜMELENME FAALİYETLERİNE HIZ VERİLMELİ

Toplantıda son olarak söz alan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses de, “Bizim her sektörde müteşebbisler olarak ortak dertlerimiz mevcut. Rekabet gücümüzü azaltan çok farklı sıkıntılar yaşıyoruz. Bunların başında merdivenaltı üretim geliyor. Merdivenaltı üretimle mücadele konusunda kararlı adımların atılması ve cirosu, yeri, işçisi belli sanayicinin üstündeki yüklerin hafifletilmesi gerekiyor. Merdivenaltı üretim kayıt içine girmediği sürece kalitede bir artış olmuyor ve uluslararası piyasalarda kalite ve standartlardan dolayı rekabet gücümüz azalıyor. Bu açıdan müteşebbisin itibarının korunmasıgerekli. Müteşebbis olmazsa istihdam olmaz” ifadelerini kullandı.

Sanayicinin ve iş adamlarının da sorumlulukları olduğunu aktaran Başkan Gürses,“Kümelenme faaliyetlerine hız vermeli, bu konudaki devletin sağladığı desteklerden yararlanmalı vememlekete hizmet aşkıyla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalıyız” dedi.

Başkan Gürses’in konuşmasının ardından sektör temsilcileri yaşadıkları problemleri aktarırken çözüm önerilerini de masaya yatırdı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…