Home EKONOMİ ” BU ARAÇLA İLK BİZİ DENETLEYİN”

” BU ARAÇLA İLK BİZİ DENETLEYİN”

- Guncellenme Tarihi: 10 Ekim 2015 11:25
6 min read
” BU ARAÇLA İLK BİZİ DENETLEYİN” için yorumlar kapalı
0
Bursa Ticaret Borsası’nın (BTB) Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağışladığı    (-)18 dereceye kadar soğuklukta numune ürünü muhafaza edebilen ‘gıda denetim ve numune aracı’nın anahtar teslim töreni gerçekleştirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesindeki anahtar teslim törenine Vali Yardımcısı Mehmet Polat, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül, BTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Özhan, BTB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kırmızı ve BTB Meclis Üyesi Serdar Tezden katıldı. Vali Yardımcısı Mehmet Polat, katkılarından dolayı BTB Başkanı Özer Matlı’ya plaket takdim ederken, Matlı da toplam 80bin TL değerindeki aracın anahtarını Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik’e teslim etti.
6-
BTB BAŞKANI MATLI: İLK BİZİ DENETLEYİN
Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “2023 Türkiye’si için, değişen Türkiye için dünya standartlarına ayak uydurmamız gerekiyor. Artan nüfus,  genişleyen metropollerle beraber tüketicilerin sağlığını korumamız gerekliliği ön plana çıkıyor. Sağlığın da temelinde gıda yer alıyor. Bursa büyük bir gıda şehri. Bizim temel görevimiz güvenli gıda tüketme konusunda bir model oluşturma. Biz Tarım İl Müdürümüze  ‘Bu araçlarla ilk bizi denetleyin’ dedik. Çünkü bizler örnek olmalıyız. Şehrimiz için yapacaklarımız bunlarla sınırlı değil. Tarım İl Müdürlüğü’nün kentimiz için yapacağı her konuda destekleyeceğimizin sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ KARLIK: HALKIMIZ DAHA GÜVELİLİR ÜRÜNLERİ TÜKETECEK
Bursa Büyükşehir Başkanvekili Abdülkadir Karlık ise Bursa’da uyumlu bir çalışma olduğunu belirterek, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın güvenli ve sağlıklı ürünler tüketmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu bakımdan Bursalıların sağlığı için en az bizim kadar ben BTB Başkanımız Özer Matlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne teşekkür ediyorum. Bahsettiğimiz araçla denetimler sonrası halkımız daha kaliteli ve güvenilir ürünleri tüketmiş olacak” diye konuştu.
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ ÇELİK: BÖYLE BİR ARACA İHTİYACIMIZ VARDI
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün tarladan ve çiftlikten sofraya kadar tüm aşamalarda yetkili olduğunu dile getiren Çelik, “Asli görevlerimizden bir tanesi de gıda denetimi. Gıda denetiminin en önemli aşaması üretim yerlerinden alınan numunelerin kontrolü. Her gıda aynı sıcaklık derecesinde muhafaza edilmiyor. Saklanma koşulları (-)18 dereceden başlıyor, 10-15 dereceye kadar çıkıyor. Biz soğuk tutulması gereken numuneleri alamıyorduk. Bu bakımdan böyle bir araca gerçekten ihtiyacımız vardı. Ben BTB Başkanı Özer Matlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne çok teşekkür ediyorum. Bize son derece modern bir gıda denetim aracı aldılar. Bu hizmet Bursalı tüketicilerin güvenli gıdaya kavuşması için yapılmıştır” dedi.
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gürsu İpek Yolu Mahallesi’ne Yeni Spor Tesisi

Gürsu Belediyesi, her mahalleye bir spor tesisi vizyonu ile yaptığı yatırımlar kapsamında …