Home GÜNCEL MUDANYA’NIN LEZZET MARKASI: EROL BALIK

MUDANYA’NIN LEZZET MARKASI: EROL BALIK

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 15:29
8 min read
MUDANYA’NIN LEZZET MARKASI: EROL BALIK için yorumlar kapalı
0

19 senelik bir tecrübenin birikimi ve değişmeyen lezzetiyle Mudanya’da hizmet veren Erol Balık, balık sevenlerin vazgeçilmez adresi. Şehrin gürültüsünden uzak, deniz kokusu eşliğinde gün batımını seyrederken leziz deniz ürünlerinin tadına bakabileceğiniz sıcak bir mekan.

Erol Balık, birbirinden leziz mezeleri ve balık çeşitlerini müşterilerine muhteşem deniz manzarası eşliğinde nezih ve kusursuz bir ortamda yemenin keyfini sunuyor. Erol Balık, değişmez kalitesi ve birbirinden farklı, lezzetli tatlarıyla 19 yıldır balık sevenler tarafından tercih edilen bir mekan. Biz de bu hafta Bursa’ya Lezzet Katanlar sayfasında Erol Balık’ın işletmecisi Erdoğan Oktay’ı ağırladık. Erdoğan Bey, 19 yıllık tecrübesini, birikimini ve verdiği hizmetleri anlattı.

erol4

Erol Balık kaç yıldır hizmet veriyor? Hikayesi nasıl başladı?

Erol Balık’ı 19 yıl önce babam ve ağabeyim kurdu. İkisi de vefat edince bayrağı ben devraldım. o zamandan bu güne en iyi hizmeti vererek işletmeye devam ediyorum. Mekanımızda yazın 160, kışın 120 müşterimizi ağırlıyoruz.

Müşterileriniz sizi neden tercih ediyor?

Müşterilerimizi güler yüzle karşılıyoruz. Burada kendilerini evlerindeymiş gibi rahat hissetmelerini sağlıyoruz. Balık restoranı olduğumuz için hijyen bizim için çok önemli, taze ürünler kullanmak yine çok önemli. Yine deniz ürünlerinin ustalarımız tarafından işlenmesi ayrı bir değer katıyor. Fiyatlarımıza dikkat ederiz. Otopark sıkıntımız yok, misafirlerimiz buraya geldiklerinde lezzetli balıklarını, mezelerini yerken huzurlu bir ortamda keyifli bir zaman geçiriyorlar.

erol3

Peki specialiniz var mı?

Bizim bütün menülerimiz specialdir. Ben bizzat kendim giderek alışveriş yaparım. Kullandığımız bütün ürünler özeldir, seçerek alırım. Marmara Denizi’nden avlanmış ürünleri seçerim. Çünkü Marmara Denizi’nin ürünleri, Egeye kıyasla daha lezzetli, daha yağlı ve daha güzel ürünlerdir. Ege tarafından da yine yerli ürün kalamar ve ahtapotu kullanıyoruz. İthal ürün kesinlikle kullanmayız.

Biraz da menülerinizden bahsedelim, mezeler balığın yanında olmazsa olmazdır. Meze çeşitlerinizde neler var?

Deniz mahsulleri ve zeytinyağlılar olmak üzere birçok meze çeşidimiz var. Lakerda, ahtapot, levrek marine, çiroz, sardalya, deniz börülcesi, kereviz dolması, karides çeşitleri, semizotu, haydari, yağ biberinden yaptığımız borani, balık pastırmamız var. Ara sıcaklardan da ahtapot ızgara, midye dolma, midye ızgara, midye tava, karides çeşitlerimiz var, söğüş, cızlama ve güveç olarak sunuyoruz, deniz mahsulleri böreği var.

Ürünlerimizde Marmara bölgesinde yetişmiş zeytinlerden elde edilen hakiki zeytin yağını kullanırız, yuvarlama diye tabir edilen sele zeytinimiz çok meşhurdur, beğeniliyor. Zeytinleri de bizzat ağaçları görerek alırım. O konuda da oldukça seçiciyiz. Hatta müşterilerimiz zeytini, zeytinyağını beğeniyorlar almak istiyorlar.

Erdoğan Bey, Erol Balık’ı 19 yıldır işletiyorsunuz yaşadığınız zorluklar nelerdir?

En büyük sorunumuz yer sıkıntısı, müşterilerimizin taleplerini karşılayamıyoruz. Öyle ki iki gün önceden rezervasyon yaptırmalarını istiyoruz. Müşteriye yerimiz yok deyip, geri çevirmeyi hiç sevmiyorum, fakat mekan dolu olunca istemeyerek geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Böyle bir durumla karşılaşmamak için özellikle hafta sonları iki gün önceden telefonla rezervasyon yaptırmalarını rica ediyoruz. Bir de burada önemli olan çalıştığınız ekip arkadaşlarınız. Deneyimli personelle çalışırsanız yükünüz hafifler. Benim ekip arkadaşlarım bu konuda çok iyiler, zaten çoğu 15 yıllık, 20 yıllık arkadaşlarımız. Artık bir aile olduk, her türlü zorluğun üstesinden hep beraber geliyoruz. 20 kişilik güzel bir ekibiz, 10 tanesi mutfakta görevli 10 tanesi de salonda.

erol1

Deniz otobüslerinin çalışması size bir katkı sağladı mı?

Evet, müşterilerimiz arttı. İnsanlar günübirlik de olsa gelip Mudanya’yı gezebiliyorlar, gelmişken de balık yiyorlar. Seferlerin olması esnaf açısından çok iyi oldu.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Herkesi güzel ilçemiz Mudanya’ya bekliyoruz. Gelsinler, Mudanya doğasıyla, havasıyla, tarihi dokusuyla gerçekten eşsiz yerlerden bir tanesi, ulaşım ağı da genişledi. Artık günübirlik misafirlerimiz de oluyor. Mudanya’mızın önü çok açık…

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…