Home GÜNCEL TÜRKİYE YÖRÜK TÜRKMENLERİ KAMUOYU BİLDİRİSİ

TÜRKİYE YÖRÜK TÜRKMENLERİ KAMUOYU BİLDİRİSİ

- Guncellenme Tarihi: 15 Eylül 2015 18:04
8 min read
TÜRKİYE YÖRÜK TÜRKMENLERİ KAMUOYU BİLDİRİSİ için yorumlar kapalı
0

Türk tarihi boyunca karşımıza kılık ve kimlik değiştirerek çıkan düşman, bu gün de bölücü terör örgütleri ve uzantıları şeklinde vücut bularak; can güvenliğimizi, huzurumuzu, bütünlüğümüzü ve geleceğimizitehdit etmektedir.

Her gün miktarı ve şiddeti daha fazla artan kahpe tuzaklarla, vatan evlatlarımızı bağrımızdan koparan hadiseler; konuyu bir asayiş sorunu olmaktan çıkarıp, ulusal bekamızı

Bin yıldır yurt tuttuğumuz, bedeli sayısızcanla peşin olarak ödenmişbu topraklar bölünmeye, kanla çizilmiş misak-i milli hudutları değiştirilmeye çalışılmaktadır. Geldiğimiz nokta bizleri yeni bir milli mücadelenin eşiğine getirmiştir.

Türk Milleti vatanın bütünlüğü, milli birliğimiz ve istiklalimiz için şehit vermekten korkmamıştır,bu gün de korkmamaktadır. Yeter ki bu terör belasının kökü kazınsın ve ebediyen tarihin cehenneminde yok olsun; kalanlar bu vatan topraklarının tamamında birlikte hür, güvenli, özgür ve huzurlu yaşasın.

Bu devleti ve milleti ile bütün Türkiye Cumhuriyetini hedef alan büyük bir tezgâhtır. Bölgesel olmaktan çıkarılmaya ve tüm yurt sathına yayılmaya çalışılan bu tehdit ancak; Devletin kararlı ve dirayetli politikaları,güvenlik güçlerinin etkili ve düzenli mücadeleleri,siyasetçilerimizin tutarlı ve müşterek duruşları,milletimizin sabırlı ve sağduyulu tutumları ile birlikte,bölge insanının devletle bağının güçlendirilmesi ile bertaraf edilebilir.

Asker, polis ve köy korucularımız; daima ve her koşulda devletimizin arkasında, milletimizin yanında olduğunu bilerek mücadelelerini tereddütsüz ve cesaretle yürütmelidir.

Terör örgütünün silahlarının susması yeterli değildir. Örgüt, bir daha eylem yapamayacak şekilde tamamen etkisiz hale getirilmeli;  en son silah susturulana, en son terör unsuru ortadan kaldırılana kadar operasyonlar sürdürülmelidir.

Can yakıcı hadiselere karşı ortaya çıkan toplumsal reaksiyonlarda, hedefini şaşan ve maksadını aşan tepkiler;bizleri tehlikeli sularda kıyıdan daha fazla uzaklaştırmaktadır. Oynanan oyun can havli ile artan tepkilerimizi birbirimize yönelttirmek sureti ile bizi yakın coğrafyalardaki kardeş kavgalarına ve iç karışıklıklara sürüklemektir. Türk Milleti oyuna gelmeyecek, bu tuzağa asla düşmeyecektir.

Bu vatan bireysel ve kurumsal çıkarlarımızdan, siyasi tercihlerimizden çok daha kıymetlidir. Siyasi ve sosyal yaşantımızı güven ve huzur içinde gelecekte de sürdürebilmemiz için siyasi tercihlerimizin, dünya görüşlerimizin, sosyal konumlarımızın, makamlarımızın, inançlarımızın bizi ayrıştırmasına seyirci kalmadan; zaman birlik zamanı, kenetlenme zamanı, saflarımızı daha fazla sıklaştırma zamanıdır.

Yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılmasına katkı sağlamak üzere, “Bölücü terör faaliyetlerinin sona erdirilmesi, milli birlik ve beraberliğimizin yeniden tesisi için atılması gerek adımlar ve alınması gereken tedbirler” ile ilgili görüş ve önerilerimizi hazırlayacağımız daha kapsamlı bir rapor ile ilgili mercilere ileteceğiz.

İnanıyoruz ki, devleti ve milleti ile Türkiye Cumhuriyeti bu sıkıntılı süreci de mutlaka aşacaktır.

Bu vesile ile başta terörle mücadele uğruna canlarını feda eden tüm şehit asker, polis, köy korucusu ve sivil vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, isimlerini zihinlerimiz de, hatırlarını belleğimizde, emanetlerini bağrımızda, fedakârlıklarını şanlı tarihimizde muhafaza ediyoruz.

Asker bir milletin gönüllü neferleri TürkiyeYörük Türkmenleri olarak bizler; dün olduğu gibi bu gün de bu uğurda görev ve sorumluluk almaya, fedakârlık yapmaya hazırız.

“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?

Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!

Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.”

Varlığımız Türk varlığına armağan olsun

Kamuoyuna saygı ile arz ederiz.

TÜRKİYE YÖRÜK TÜRKMENLERİ

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Şükrü Deviren Teşekkür Ziyaretlerine Başladı

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, hafta içi yoğun geçen hayırlı olsun ziyaretleri son…