Home GÜNCEL BURUK SÖĞÜT ŞENLİKLERİ

BURUK SÖĞÜT ŞENLİKLERİ

- Guncellenme Tarihi: 15 Eylül 2015 18:02
4 min read
BURUK SÖĞÜT ŞENLİKLERİ için yorumlar kapalı
0

Türkiye Yörük Türkmenleri 734’ncü defa ataları Ertuğrul Gazi’nin huzurunda toplandılar.

ErtuğrulGazi’nin Beyliğinde Kayı Boyunun Söğüt’e yerleşmesinden sonra her yıl eylül ayının ikinci hafta sonu verimli geçen yayla dönemine şükür etmek üzere ziyafetler ve eğlenceler tertip eden Yörük Türkmenler bu geleneklerini kesintisiz sürdüre geldiler.

Söğüt Kaymakamı’nın Başkanlığındaki Ertuğrulgazi’yi Anma Ve Söğüt Şenlikleri Vakfının tertiplediği organizasyon geleneksel olarak her yıl cuma günüaçılış ile başlar, cumartesi günü Yörük Bayramı ile sürer, pazar günü de devlet erkânının katıldığı törenlerle sona erer.

Bu yıl terör saldırılarındaüst üste gelen şehitlerimize hürmeten programdaki tüm müzik, halkoyunu gösterisi eğlence ve resmi tören kısımları iptal edildi.

Şenliğin birinci günü olan 11 Eylül 2015 cuma günü Türk büyükleri anıtına çelenk sunulmasını müteakip, Ertuğrul Gazi TürbesiZiyaret edilerek adına Mevlid-iŞerif okundu ve ziyaretçilere geleneksel şifalı pilav ikram edildi. Daha sonra da Tarih Boyunca Söğüt ve Kültürü Sempozyumu tertiplendi.

İkinci gün olan bu gün Türkiye’nin dört bir yanında gelen Yörük ve Türkmenler önce Ertuğrul Gazi Türbesini Ziyaret ettiler. Ardından kendileri adına kurulan çadırları ziyaret ederek bir süre özlem giderdiler. Akabinde kurultay çadırında Yörük Türkmen dernek, federasyon, konfederasyon başkanları, birlik başkanı ve temsilcileri bir araya gelerek;  son günlerde artan bölücü terör olayları ve milletin karşı karşıya olduğu tehlikeleri değerlendirdiler. Bu husustaki görüş ve önerilerini hazırladıkları bir kamuoyu açıklaması ile duyurdular. Öğleden sonraki zamanda da yine Yörük Türkmenler; birlik çalışmalarını, geleceğe dair planlarını ve hedeflerini değerlendirdikleri toplantılarını gerçekleştirdiler. Akşam tüm şehitler adına mevlit okutuldu.

Üçüncü ve son gün olan yarın iseErtuğrul Gazi Türbesi Önünden Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu yapılacak ve yine ziyaretçilere Geleneksel Şifalı Pilav İkram edilerek program tamamlanacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…