Home GÜNCEL İlçeler sağlıklı içme suyuna kavuşuyor

İlçeler sağlıklı içme suyuna kavuşuyor

- Guncellenme Tarihi: 18 Ağustos 2015 13:03
6 min read
İlçeler sağlıklı içme suyuna kavuşuyor için yorumlar kapalı
0

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmaları kapsamında tüm ilçelerin sağlıklı içme suyuna kavuşacağını söyledi.

recep

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Karacabey İlçesi’nin Karakoca Köyü’nde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bütünşehir’ uygulamasıyla kentin 17 ilçesinin tüm bölgelerinde çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Başkan Altepe, “Bütünşehir olmanın en büyük amacı, altyapı çalışmalarının tamamlanabilmesidir. BUSKİ tarafından sürdürülen altyapı çalışmaları, en çok yatırım gerektiren hizmetlerdendir. Bu noktada da en önemli ihtiyaç su… İçme suyunun sağlıklı olarak vatandaşlarımıza ulaştırılabilmesini çok önemsiyoruz” dedi.
Başkan Altepe, sağlıklı toplum için sağlıklı içme suyunun önemine de dikkati çekerek, “Sağlıklı bir kent ve sağlıklı yaşam için sağlıklı içme suyu şart. Bursa’nın 1070 mahallesinde vatandaşlara sağlıklı içme suyunu ulaştırmak için büyük çaba gösteriyoruz. Özellikle altyapının olmadığı kırsal kesimler ile Büyükşehir’e yeni bağlanan 10 ilçenin mahalle ve köylerinde büyük eksikler vardı. BUSKİ olarak sırayla bu çalışmalar gerçekleştiriliyor. BUSKİ’nin tüm ilçelere yatırımları sürecek ve en küçük ilçeden en büyüğüne dek toplamda 20 ile 50 milyon TL arasında yıllık yatırım yapılmış olacak” diye konuştu.

“Yenilenmesi gereken bir şebekeydi”
Başkan Altepe, Karacabey’in Karakoca Köyü’ndeki altyapı şebekesinin yetersiz olduğunu da hatırlatarak, “Mevcut depolardan köy içine dağıtım şebekesinde kayıplar yüzde 65’in üzerine çıkmıştı ve tamamen yenilenmesi gereken bir şebekeydi. Bu şebeke BUSKİ tarafından tamamen yenileniyor. Borular yenileniyor, fondüktil ve polietilen borularla birlikte bu hattımız yenileniyor ve tüm abonelere bağlanmış oluyor. Kayıplar da yüzde 10’un altına düşüyor, suyun büyük miktarda heba olması da önleniyor” şeklinde konuştu.
Yeni depo inşaatlarının da başladığına ve imalatların yapılacağına işaret eden Başkan Altepe, Badırga’ya kadar gelen Doğancı Barajı’nın sağlıklı içme suyunun da daha sonra Karakoca, Subaşı, Canbaz ve çevre köylere de verileceğine işaret etti.

Karacabey’den Başkan Altepe’ye hizmet teşekkürü
Karacabey Belediyesi Başkanvekili Hatice Kılıç da Karacabey’e hizmetlerinden ve altyapı çalışmalarında ilçeye öncelik tanınmasından dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Kılıç, Karacabey merkezindeki altyapı çalışmalarının da yakında başlayacağını ifade etti. Karacabey Karakoca Mahalle Muhtarı Mümin Özdemir ise BUSKİ tarafından 22 bin metrekare alanda içme suyu hatlarının yenilendiğini, 2 km isale boru hatlarının yapıldığını belirtti. Özdemir, yapılması planlanan su deposu ve köy yollarının da vatandaşın yüzünü güldüreceğini söyleyerek, hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…