Home GÜNCEL Karbon salınımı Dünya’nın ömrünü kısaltıyor!

Karbon salınımı Dünya’nın ömrünü kısaltıyor!

- Guncellenme Tarihi: 11 Ağustos 2015 12:53
3 min read
Karbon salınımı Dünya’nın ömrünü kısaltıyor! için yorumlar kapalı
0

Bursa’nın çevre konusunda tam hizmet veren şirketlerini bünyesinde barındıran Elinsan Grup, aşırı karbon salınımı konusunda bireyleri uyardı. Karbon salınımının dünyanın ömrünü kısalttığını ifade eden Elinsan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Numan Çakır, bu konuda her bireyin üzerine düşen sorumluluğu alması gerektiğinin altını çizdi.

Dünyanın yaşanabilir olma özelliğini koruyabilmesi için insanoğlunun karbon salınımlarını azaltması ve kontrol altına alması gerektiğini ifade eden Numan Çakır, bu önlemler alınsa bile mevcut durumun kısa sürede değişmeyeceğini hatırlattı. Günümüzde karbon salınımının aşırı seviyelere geldiğini de vurgulayan Çakır, “Karbon emisyonunun azaltılabilmesi için her birey üzerine düşen sorumluluğu almalıdır. Herkes bu konuda daha dikkatli bir tavır sergilese bile senaryo ne yazık ki hemen düzelmeyecek.

İşin zor olan kısmı bu zamana kadarki karbon emisyonunun yol açtığı iklimsel çöküşü toparlamak” Mevcut durumun düzelebilmesi için herkesin disiplinli olması gerektiğini belirten Numan Çakır, alınabilecek bireysel tedbirleri ise şöyle sıraladı; “Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hiçbir elektrikli cihazı stand by konumunda bırakmayın. Bulunduğunuz ortamın sıcaklığını düşürün. Parlak ışıkları söndürün. Şarj cihazlarını prizlerde takılı halde bırakmayın. Verimli ampulleri kullanın. Olabildiğince az araba kullanın. Uçak kullanımını azaltın”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …