Home GÜNCEL Van’da çatışma! 1 Uzman çavuşumuz şehit oldu…

Van’da çatışma! 1 Uzman çavuşumuz şehit oldu…

- Guncellenme Tarihi: 7 Ağustos 2015 16:20
3 min read
Van’da çatışma! 1 Uzman çavuşumuz şehit oldu… için yorumlar kapalı
0

İran plakalı yolcu otobüsüne düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişi yaralandı. Olay sonrası çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.

 Doğubayazıt-Çaldıran arasındaki yolda araçları yakan PKK’lı teröristler ile asker arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.

PKK’lı teröristler ayrıca 1 İranlı muavini öldürürken 3 İranlıyı da yaraladı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için Tendürek Dağı’nda helikopter destekli operasyon başlatıldı.

PKK’lı teröristler, Ağrı Doğubayazıt – Van Çaldıran karayoluna bugün saat 11.30′da Çetenli Köyü Sonkaya mevkiinde kesti ve araçları durdurdu. Sürücülere bir süre bölücü propaganda yapan teröristler, ulaşıma kapattıkları yolda 3 TIR ile 2 kamyonu ateşe verdi. Bu sırada teröristler yoldan geçen, ancak durmayan İran plakalı bir yolcu otobüsüne de ateş açtı. Açılan ateş soncu İran plakalı otobüsün muavini hayatını kaybederken, 3 İranlı da yaralandı. Yaralı İranlılar Doğubayazıt’ta hastaneye kaldırıldı.

Ardından olay yerine gelen Patnos Komando Alayı’na bağlı time teröristler uzun namlulu silahlar ve roketlerle ateş açtı. Açılan ilk ateş sırasında 1 uzman çavuş şehit oldu. Yaklaşık 2 saat süren çatışma sırasında, teröristler Tendürek Dağı’na doğru kaçtı. Çatışma sırasında helikopterler de bölgedeki hedefleri ateş altına aldı. Doğubayazıt- Çaldıran karayolu ulaşıma kapandığı için her iki yönde de araç kuyrukları oluştu.

Kaynak: sozcu.com

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …