Home GÜNCEL Amerikalı öğrenciler Bozbey’i ziyaret etti

Amerikalı öğrenciler Bozbey’i ziyaret etti

- Guncellenme Tarihi: 6 Ağustos 2015 10:55
2 min read
Amerikalı öğrenciler Bozbey’i ziyaret etti için yorumlar kapalı
0

Amerika Birleşik Devletleri ve Ankara Üniversitesi TÖMER işbirliğinde Türkçe öğrenmek ve Türk kültürünü tanımak için Bursa’ya gelen öğrenciler Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Halk Evi’nde bir araya geldi.

Ankara Üniversitesi TÖMER’in ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri eğitim programı kapsamında Türkçe öğrenmek ve Türk kültürünü yakından tanımak için Bursa’ya gelen Amerikalı öğrenciler, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozey’i ziyaret etti.

ABD’li öğrencilerin Türkçeyi öğrenmelerinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Bozbey, konuklara Nilüfer Belediyesi’nin insan odaklı projelerini anlattı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Salonu’nda yabancı öğrencilerle bir araya gelen Bozbey, kısa bir sunum yaparak Nilüfer Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Mustafa Bozbey, farklı kültürlerle bir arada yaşamanın önemine vurgu yaptı.

Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şubesi  CLS Koordinatörü Mesut Ege Demirtaş da Amerika’dan Türkiye’ye gelen öğrencilerin 8 hafta boyunca önceden belirlenen Türk ailelerinde kaldıklarını belirterek, Türk kültürüne ait yemek eğitim programları ve teorik uygulamalı çini eğitimleri de düzenlediklerini söyledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Sedat Yalçın’ın Uydu Kent Projesiyle Bambaşka Bir Bursa Geliyor

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın; kentte yaşam ka…