Home GÜNCEL DOSAB Semt Polikliği’nin Temeli Atıldı

DOSAB Semt Polikliği’nin Temeli Atıldı

- Guncellenme Tarihi: 30 Temmuz 2015 17:00
8 min read
DOSAB Semt Polikliği’nin Temeli Atıldı için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi’nin yer tahsisinde bulunduğu DOSAB Semt Polikliniği’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Bursa Valiliği, Osmangazi Belediyesi, Kamu Hastaneleri Birliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve DOSAB yönetimi arasında imzalanan protokol çerçevesinde yaptırılacak olan DOSAB Semt Polikliniği, 7 gün 24 saat vatandaşlara hizmet verecek.

DOSAB ile Demirtaş Mahallesini ayıran Yıldız Sokak’ta toplam 2 bin 500 metrekarelik alan inşa edilecek olan DOSAB Semt Polikliniği’nde yatarak tedavi hariç her türlü sağlık hizmeti verilecek. Vatandaşların 7 gün 24 saat hizmet alabileceği polikliniğin Aralık ayında açılması planlanıyor. DOSAB Semt Polikliniği’nin temel atma törenine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yıldırım Kaymakamı Necdet Türker, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman ile davetliler katıldı.

Osmangazi Belediyesi olarak klasik belediyecilik hizmetleri dışında çok önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Kentsel dönüşüm, kültür merkezleri, spor tesisleri, okullar, kapalı pazar alanları ve yol yapımı gibi ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sağlık alanında önemli projeleri hayata geçiriyoruz. 30’a yakın hizmet binasını ilçemize kazandırdık.

Geçtiğimiz yıl Emek Mahallesi’nde Türkiye’nin en modern sağlık merkezini hizmete açtık. Güneştepe Mahallesi’nde inşa ettiğimiz sağlık merkezi ile vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verdik. Bugünde Demirtaş bölgesine modern bir sağlık merkezi kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Demirtaş bölgesinin yapılan yatırımlarla hızla büyüdüğünü ve geliştiğini ifade eden Başkan Dündar, “Bu bölgeye kapalı yüzme havuzu, atıcılık ve trap tesisleri, parklar, meydan ve cami gibi önemli hizmetlerde bulunduk. Osmangazi Belediyesi olarak bizlerde vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat hizmet edecek olan DOSAB Semt Polikliniği’nin yapılabilmesi için yer tahsisini yaptık. Bursa Valiliği, Kamu Hastaneleri Birliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve DOSAB işbirliği ile vatandaşlarımıza modern bir sağlık merkezi kazandıracağız. Vatandaşlarımızın bir talebini daha yerine getirdiğimiz için oldukça mutluyuz. DOSAB Semt Polikliniği’nin inşa edilmesinde katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman da yaptığı konuşmada, “Demirtaş’ta 7 yıldızlı, 17 poliklinik hizmetinin sunulabileceği, iki adet 112 ambülansı ile son derece modern olacak, adeta küçük bir hastane inşa edeceğiz. Böylelikle, DOSAB’da çalışan 45 bine yakın kişi ile birlikte, Demirtaş, İsmetiye, Alaşar, Ovaakça, Panayır gibi 150 bine yakın nüfusun olduğu bölgeye nitelikli sağlık hizmeti sunulacak. Bu projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği olan Sayın Valimize ve polikliniğin inşa edilecek alanın, yer tahsisini yapan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, “Demirtaş bölmemizin hizmeti için önemli bir yatırımın temelini atıyoruz. Aralık ayının sonuna kadar yapımı tamamlanacak olan bu sağlık merkezi vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat hizmet edecek. Bu polikliniği 10 yıl önce yapılsaydık buna devlet hastanesi denilecekti. Küçük bir sağlık ocağı inşa etmiyoruz. 2 bin 5 yüz metrekare kapalı alanı var. Burada yataklı tedavi hizmetinin dışında her türlü sağlık hizmetini verebilecek. Vatandaşımız buraya geldiğinde uzman doktorunu bulacak, röntgenini çektirecek, laboratuarda tahlilini yaptırabilecek. Onun dışında ayakta alabileceği bütün sağlık hizmetlerini alabileceği ve acil müdahalelerinin yapılabileceği bir sağlık tesisinin temelini atıyoruz. Bu projenin hayata geçiyor olmasında Osmangazi Belediyemiz de önemli katkıda bulundu. 2 bin 500 metrekarelik alanı kamulaştırarak yet tahsisini yaptı. Vatandaşlarımız bu binaya girdiğinde birinci sınıf hizmet alacak. Ben bu sağlık merkezinin Bursa’ya kazandırılacak olmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…