Home GÜNCEL Elinden Giden Barınaktan Hizmeti De Çekti

Elinden Giden Barınaktan Hizmeti De Çekti

- Guncellenme Tarihi: 28 Temmuz 2015 10:25
3 min read
Elinden Giden Barınaktan Hizmeti De Çekti için yorumlar kapalı
0
Mudanya Belediyesi, yakın zamanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devrettiği Trilye Balıkçı Barınağı’nın elektriklerini kesti, çöp konteynırlarını kaldırdı.

Kanuna göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı olması gereken Trilye Balıkçı Barınağı’nın kontrolü, yapımı devam ettiği için geçici olarak Mudanya  Belediyesi’ndeydi. Yapımı tamamlandıktan sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devredildi. Ancak Mudanya Belediyesi elinden çıkan barınağın elektriğini kesti, barınak yakınındaki 20 tane çöp konteynırını ise kaldırdı.
İlk olarak Cuma günü Uluslar Arası Yelken Turnuvası’nda teknelere ev sahipliği yapan balıkçı barınağının, yarışmalar sürerken Mudanya Belediyesi elektrikleri kesti. Araya Tarım İl Müdürlüğü’nün girmesiyle elektrikler geri geldi ancak bu sefer de limanın kıyı kesimini aydınlatan elektrikler belediye tarafından kesildi. Ayrıca barınak etrafındaki 20 tane çöp konteynırının da kaldırılmasıyla balıkçı barınağı ve civardaki diğer işletmeler çöplerini sokağa atmak zorunda kaldı. Bu da Trilye sokaklarında çöp yığınlarının oluşmasına sebep oldu.
Trilye Balıkçı Barınağı Kooperatif Başkanı ve eski Trilye Belediyesi Başkanı Ali Turan, Mudanya Belediyesi’nin yaptıklarının kanunsuzluk olduğunu iddia ederek, “Mudanya Belediyesi bu elektrik kesintilerini hiçbir karar, kanun olmadan yaptı. Çöp konteynırlarını kaldırması da böyle. Bu yolla çevreyi kirlettiği için de ayrıca çevre suçu işliyor. Oradaki 7 işletme, 30 tane baraka Mudanya Belediyesi’ne kira veriyor. Bunun haricinde oradaki işletmelerin hepsi vergi veriyor. Çöplerini toplamayarak Mudanya Belediyesi suç işlemektedir. Çöplerini denize atmaya kalkışan vatandaşları ben uyarıyorum” diye konuştu.

Kaynak:Hürriyet.com

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …