Home GÜNCEL Nilüfer şiirin büyüsüne ev sahipliği yapıyor

Nilüfer şiirin büyüsüne ev sahipliği yapıyor

- Guncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2015 14:01
4 min read
Nilüfer şiirin büyüsüne ev sahipliği yapıyor için yorumlar kapalı
0

Yaklaşık 80 bin kitaplık koleksiyonuyla bir edebiyat hazinesini bünyesinde barındıran Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, “Şairin Şiir Evreni” etkinlikleriyle Türk edebiyatına yön veren çok sayıda şairi okuyucusuyla buluşturuyor.

Türkiye’nin ilk Şiir Kütüphanesi’ni Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde bulunan Nazım Hikmet Kültürevi’nde hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, Türk edebiyatının önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi tarafından 2012 yılında başlatılan Şairin Şiir Evreni etkinlikleri kapsamında Türk edebiyatının önemli şairleri Nilüferli okuyucusuyla bir araya geldi. Usta şairlerin şiir evrenlerini keşfetmek, yazma serüvenlerini tüm yönleriyle ele almak amacıyla düzenlenen Şairin Şiir Evreni söyleşilerinde Cevat Çapan, Gülten Akın, Ülkü Tamer, Sait Maden, Ataol Behramoğlu, Ahmet Telli, Ahmet Oktay, Refik Durbaş, Eray Canberk, Egemen Berköz, Ahmet Emin Atasoy ve Güven Turan gibi birbirinden değerli isim şiir dostlarıyla hayat hikayelerini paylaştı.

Şairin Şiir Evreni söyleşileri hem Türkçedeki şiire dair bilgi ve malzemeyi biriktirme kararlılığında olan Şiir Kütüphanesi’nin koleksiyon varlığını zenginleştiriyor, hem de okurlara bir şairi tüm yönleriyle tanıma, şairin yaşamını izlerken bir döneme tanıklık etme fırsatı sunuyor. Katılımcıların soru sorma ve şiirlerini şairlerin kendilerinden dinleme fırsatı tanıyan Şairin Şiir Evreni söyleşileri, dijital olarak da kaydedilerek belgesel bir nitelik de taşıyor.

Yazarların kişisel eşyaları da Şiir Kütüphanesi’nde Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesi’nin koleksiyonunda birbirinden değerli eserlerin yanı sıra şairlerin kişisel eşyaları da bulunuyor. Türk edebiyatına önemli eserler kazandıran Gülten Akın, Sait Maden gibi usta şairlerin el yazması şiirlerinin yanı sıra Küçük İskender’in piposu, ilk telif hakkı makbuzu, Egemen Berköz’ün gözlüğü ve çalışma kalemi gibi kişisel eşyalar da yazın dünyasının ruhunu Şiir Kütüphanesi’ne taşıyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…