Home EKONOMİ Artık maaşlar o bankadan alınacak!

Artık maaşlar o bankadan alınacak!

- Guncellenme Tarihi: 25 Temmuz 2015 14:18
3 min read
Artık maaşlar o bankadan alınacak! için yorumlar kapalı
0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşlarının Ziraat Bankası yerine Denizbank’tan ödenmesine karar verdi. Temmuz ayından itibaren emekli olanlar maaşlarını Denizbank’tan alacak.

İmzalanan protokole göre, Denizbank İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi büyükşehirlerde bazı şubelerinden kalabalığı engellemek amacıyla emeklilere hizmet vermeyecek. Ülke genelinde şubesi az olan Denizbank PTT ile anlaşma imzalayacak ve şubesinin bulunmadığı yerlerde, emekliler maaşlarını PTT’den alacak. Banka PTT’ye belli bir komisyon ödeyecek.

EMEKLİ MAAŞLARI DENİZBANK’TA

Dünya’da yer alan habere göre, SGK’nın Denizbank ile Temmuz ayının başında bir protokol imzaladı. Protokole göre, yeni emekli olacak herkes bundan böyle maaşlarını Denizbank’tan alacak. Daha önce emekli olanlar ise kendi bankalarında kalmaya devam edecek. Protokolde yer alan bir maddeye göre Denizbank, şubesinin bulunmadığı ilçe ya da köylerde PTT ile anlaşacak ve kuruma belli bir komisyon ödeyecek. Emekliler de maaşlarını PTT’den alacak.

BAZI ŞUBELER EMEKLİYE KAPALI

Protokole göre SGK, vatandaşa ödediği tıbbi malzeme bedellerini de Denizbank üzerinden yapacak. Denizbank İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi büyükşehirlerde bazı şubelerinden, kalabalığı engellemek amacıyla emeklilere hizmet vermeyecek. Bu şubelerden maaşlarını almaları gereken emekliler PTT’ye yönlendirilecek.

EMEKLİYE PROMOSYON PARASI
Banka maaş almaya başlayacak emeklilere 300 lira promosyon parası verecek. Ancak bunu kabul eden emekliler üç yıl boyunca bankasını değiştiremeyecek. Diğer bankalarla yapılan protokollerdeki “Üç ay önce haber vermek kaydıyla kurum (SGK) sözleşmeyi fesh edebilir” maddesi ise bu protokolde bulunmuyor. Protokolü doğrulayan bir SGK yetkilisi, banka değişikliğine neden ihtiyaç duyulduğu sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

kaynak: milliyet.com

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …