Home GÜNCEL Yıldırım’da geri dönüşüme 58 ton katkı

Yıldırım’da geri dönüşüme 58 ton katkı

- Guncellenme Tarihi: 24 Temmuz 2015 13:49
3 min read
Yıldırım’da geri dönüşüme 58 ton katkı için yorumlar kapalı
0
Geri dönüşüm çalışmalarının ilçenin geleceği açısından önemini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, doğal kaynakları doğru kullanarak gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak istediklerini söyledi.
‘Sürdürülebilir çevre politikası’ hedefi doğrultusunda çalışmalarına ara vermeyen Yıldırım Belediyesi, geri dönüşüm konusunda yaptığı hizmetlerle fark yaratmaya devam ediyor. Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar sonucunda son üç ayda bin 55 ton ambalaj atığı ve 3 ton atık yağ toplandığını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ın her anlamda yaşanabilir bir şehir olması için geri dönüşüme büyük önem veriyoruz. Doğal kaynaklarımızın bilinçsizce heba edilmemesi adına şehrimizde atıkların geri dönüşüme kazandırılması çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
GELECEK NESİLLERE BORCUMUZ
Geri dönüşebilen atıkların yeniden ekonomiye kazandırılmasını toplumsal sorumluluk olarak kabul ettiklerini vurgulayan Başkan Edebali, “Geri dönüşüm, hem çevremize hem de ekonomimize artı değer katmanın temel yollarından. Dünyanın son yıllardaki en önemli sorunlarının başında da doğal kaynakların bilinçsiz tüketimi geliyor. Şehrimizde bunun önüne geçmek adına projeler geliştirerek toplumda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Geri dönüşümün ve atıkların kontrol altına alınmasının Yıldırım’ın geleceği açısından büyük önem arz ettiğinin altını çizen Başkan Edebali, “Kaynaklarımızın israfını önlemenin yolu çevremizi korumaktan geçiyor. Bunu bir belediyecilik hizmetinden ziyade gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …