Home GÜNCEL Yerli vagonlar raya indi

Yerli vagonlar raya indi

- Guncellenme Tarihi: 24 Temmuz 2015 13:53
4 min read
Yerli vagonlar raya indi için yorumlar kapalı
0

Yerli tramvayların ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hat üzerinde yapılacak testlerin ardından 2 ay içinde yeni vagonlarla yolculu seferlerin yapılabileceğini söyledi.

Bursa’yı demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda raylı sistemi Görükle, Emek ve Kestel’e ulaştıran, T1 tramvay hattı ile kent içi ulaşım sisteminin yüklerini en aza indiren Büyükşehir Belediyesi’nin 60 vagon ve 12 tramvay alımı için açtığı ihaleyi kazanan Durmazlar firması, 2 vagonun üretimini tamamladı. Üretimi tamamlanan araçlar Burulaş’a getirilerek, saha testlerine başlandı. Vagon ve tramvay ihalesini yerli firmanın almasıyla yaklaşım 300 milyon TL’lik bir tasarruf sağlanırken, yabancı bir firmanın ihalesi alması halinde 2 yıl içinde teslimi yapılacak araçlar, birkaç ay içinde teslim edilerek önemli bir zaman tasarrufu da sağlanmış oldu.

Vagon sayısı 3 kat artıyor
Burulaş sahasında testleri devam eden aracı inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mevcut 48 vagona geçen dönem 30 adet vagon daha ilave ettiklerini, son yapılan ihale ile de vagon sayısının 3 kat artarak 138’e ulaşacağını söyledi. Göreve geldikleri ilk gün yerli tramvay üretimi konusunda kararlı olduklarını, düne kadar yabancı ülkelerden alınan araçların yerli olarak hem daha ekonomik hem de daha kaliteli üretilebileceğini savunduklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Bugün geldiğimiz noktada yerli tramvay ve vagonlarımız hem Bursa’da hem de çevre illerde boy gösteriyor. Araç parkımızı genişletmek ve raylı sistemde kapasite artışı sağlamak amacıyla açtığımız 60 vagon ve 12 tramvay ihalesinin ardından üretime başlayan firma, 2 aracın üretimini tamamladı. Bu araçların saha testleri yapılıyor. Eğer bu ihaleyi yabancı bir firma alsaydı, 2 yıl içinde üretime başlayacaklardı. Ancak şimdi birkaç ay içinde araçların teslimi başladı. Yakında hat üzerinde testler başlayacak ve 2 ay içinde de yolculu seferlere başlamasını planlıyoruz. Birinci sınıf en üst kalitedeki araçlarımız başta doğu hattında yaşanan sorunları çözüme kavuşturmuş olacak. Üretimi tamamlanan araçları da sisteme entegre etmeye devam edeceğiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Deniz Dalgıç: Mudanya’yı Turizmle Kalkındıracağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Mudanya’nın doğa…