Home GÜNCEL Körfez’de Kuran ziyafeti!

Körfez’de Kuran ziyafeti!

- Guncellenme Tarihi: 14 Temmuz 2015 12:04
3 min read
Körfez’de Kuran ziyafeti! için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi Kadir Gecesi Özel Programı büyük ilgi gördü. Ramazan Ayı Kültürel Etkinlikleri Kapsamında organize edilen gecede Gemlikliler Kuran ziyafetiyle mest oldu. Başta Çin ve İsrail olmak üzere, İslam Coğrafyasında şiddet estiren ülkelerdeki baskının kınandığı bu önemli etkinlikte, Mısır, Filistin, Myanmar, Doğu Türkistan, Irak ve Suriye’deki Müslümanlar için de dua edildi. İskele Meydanı Festival alanında gerçekleşen Kadir Gecesi Özel Programında ünlü hatipler Abdurrahman Bozan ve Mehmet Er Arabacı Kuran-ı Kerim okudular.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın yanı sıra Belediye Meclis üyelerinin de izlediği Kadir Gecesi Özel Programı, yaklaşık iki saat sürdü. Kuran ziyafetinin yanı sıra, dini sohbetler ile renklenen gece sonunda hatiplere teşekkür eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ramazanın En güzel gecesinin, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nin Kuran Tilaveti ile renklenmesinin mutluluğunu yaşadığını söyledi.. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bu önemli gecede birlik ve beraberlik mesajı vermeyi de ihmal etmedi. Türkiye üzerinde oynanan oyunlara gelmeyeceklerini anlatan Refik Yılmaz, Gemlik’te her geçen gün daha da pekişen birlik ve beraberlik gösterilerinin örnek olduğunu ifade etti. Tüm İslâm âlemi adına da dua isteyen Refik Yılmaz, Gemlik halkının Ramazan aylarını, kadir gecelerini ve bayramlarını da kutladığını sözlerine ekledi.

Geceye Kuran Tilaveti ile renk katan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Turhan, Ünlü Hafızlar Abdurrahman Bozan ve Mustafa Er Arabacı ’ya Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Gemlik halkı adına  çiçek takdim etti. Gemlik Belediyesi, Kadir Gecesine özel vatandaşlara lokma dağıtımı yaptı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …