Home GÜNCEL Davutoğlu, Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi!

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi!

- Guncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2015 16:10
6 min read
Davutoğlu, Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi! için yorumlar kapalı
0
Başbakan, Ak Parti Genel Başkanı ve Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu; 63. cumhuriyet hükümetini kurmak için koalisyon görüşmelerine bugün CHP ziyareti ile başladı. Davutoğlu’nun, koalisyon için siyasi parti ziyaretlerine sivil plakalı araçla çıkması dikkat çekti. Davutoğlu, koalisyon görüşmelerinin ilk turuna bugün CHP ziyareti ile başladı. Davutoğlu; yarın MHP’ye, çarşamba günü CHP’ye ziyarette bulunacak. Görüşmelerin ikinci turunun bayram sonrasında yapılması bekleniyor.
BİRER İSİM DAHA EKLENDİ 
Davutoğlu, saat 14.15 sıralarında CHP Genel Merkezi’ne sivil plakalı makam aracı ile geldi. AK Parti ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmelerinde genel başkan ve dört milletvekilinden oluşan ve 1+4 olarak değerlendirilen koalisyon görüşme heyeti, CHP’nin isteği üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Siyasi Baş Danışmanı Rasim Bölücek listeye eklendi. Bunun üzerine AK Parti de Ankara Milletvekili Mücahit Aslan’ı koalisyon görüşme heyetine ekledi. AK Parti’nin CHP ile koalisyon görüşmesi, 1+5 olarak devam ediyor.
AK Parti’nin koalisyon heyetinde yer alan isimler:
Ömer Çelik
Numan Kurtulmuş
Cevdet Yılmaz
Ayşenur Bahçekapılı
Mücahit Aslan
CHP’nin koalisyon heyetinde yer alan isimler:
Haluk Koç
Selin Sayek Böke
Faik Öztrak
Akif Hamzaçebi
Rasim Bölücek
chp1
GÖRÜŞME 1 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ
İki liderin görüşmesi tamamlandı. Görüşme 1 saat 40 dakika sürdü…
BU MESAJI VERMESİ BEKLENİYOR
Davutoğlu’nun; CHP ziyaretinde “Türkiye’nin bölgesindeki gelişmeler ile ekonomik faktörler siyasi istikrarı son derece önemli hale getiriyor. Bir koalisyon hükümetinin kurulmasını samimi olarak istiyoruz ve bunu denemek için kararlıyız” mesajını vermesi bekleniyor.
Davutoğlu, bugün CHP’nin yarın ise MHP’nin nabzını tutacak. HDP ziyaretinin ise nezaket çerçevesinde olacağı konuşuluyor.
Koalisyon görüşmelerinin başladığı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da olması ve programlarını Huber Köşkü’ne kaydırması da Ankara kulislerinde dikkat çekici bulundu.
Kulislerde; AK Parti ve CHP’nin tedirginliklerle ilgili nabız tutmaya çalışacakları da konuşuluyor.
Kulislerde; “AK Parti’deki endişe CHP içindeki çok seslilik. CHP ise Ak Parti üzerindeki Beştepe vesayetini ölçmek istiyor” yorumları yapılıyor
16 YIL SONRA BİR İLK YAŞANIYOR
Türkiye’de, 16 yıl sonra ilk defa hükümet kurulması için koalisyon  görüşmeleri gerçekleştiriliyor.
18 Nisan 1999 genel seçimlerinde, 1. parti olarak çıkan DSP’nin tek  başına hükümet kuracak çoğunluğa sahip olamaması, koalisyon kurma zorunluluğunu  ortaya çıkarmıştı.
  Seçimlerde, 136 milletvekiliyle en fazla vekil çıkaran DSP’nin Genel  Başkanı Bülent Ecevit, 3 Mayıs 1999’da cumhurbaşkanından hükümeti kurma görevini  aldıktan sonra, 129 milletvekili çıkaran MHP ve 86 milletvekiline sahip olan ANAP  ile görüşmelerde bulunmuştu. 28 Mayıs 1999 tarihinde imzalanan koalisyon  protokolü sonrasında kurulan 57. Hükümet, 9 Haziran 1999 tarihinde TBMM‘den  güvenoyu almıştı.
Davutoğlu, daha önce de Dışişleri Bakanlığı döneminde, CHP Genel  Merkezi’ne gelerek Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü.
Kaynak: milliyet.com
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…